Αποστολή λουλουδιών στο Παγκράτι | ανθοπωλείο | Anthemionflowers
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Παγκράτι Αποστολή λουλουδιών | Ανθοπωλείο

Πείτε χρόνια πολλά στους αγαπημένους σας στο Παγκράτι στέλνοντας φρέσκα λουλούδια με εύκολη και γρήγορη υπηρεσία παράδοσης. Επισκεφθείτε το eshop μας για τις καλύτερες ιδέες δώρων για κάθε περίσταση

105 Αποτελέσματα
Εμφάνιση φίλτρων
Ταξινόμηση:
-29%
Πολύχρωμες αλστρομέριες
AF111135
25.00 35.00
Λινάτσα
AF888003
5.00
Φυλακισμένος Έρωτας
AF222342
45.00 - 55.00
Τεκίλα Jose Cuervo
AF777804
40.00

Το Παγκράτι είναι συνοικία του ανατολικού τμήματος του Δήμου Αθηναίων που συνορεύει με το Κολωνάκι, τα Ιλίσια, την Καισαριανή, το Βύρωνα, τον Υμηττό και τον Νέο Κόσμο.

 

Η συνοικία ονομάστηκε ενδεχομένως από τον θεό Ηρακλή, λόγω του ιερού που βρέθηκε και ανασκάφηκε από τον Γιάννη Μηλιάδη, ή από τον θεό Παγκράτη, του οποίου η λατρεία ενδεχομένως, σύμφωνα με μια ερμηνεία, συνυπήρχε με τη λατρεία του Ηρακλή. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, η ονομασία αποδίδεται σε κάποιον μοναχό Παγκράτιο, ο οποίος είχε ζήσει σε ναΐσκο της περιοχής κατά την Τουρκοκρατία.

 

Ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί και να γνωρίσει ένας επισκέπτης:

 

Ο κινηματογράφος Παλλάς στο Παγκράτι, είναι ο παλαιότερος κινηματογράφος της Αθήνας, ο οποίος λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1925. Τις δεκαετίες 1950 και 1960 γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή του και έκοβε περίπου 5000 εισιτήρια την ημέρα, ειδικά τα καλοκαίρια που λειτουργούσαν και οι δύο αίθουσες.

Το Καλλιμάρμαρο, γνωστό και ως Παναθηναϊκό Στάδιο βρίσκεται στο Παγκράτι. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Αθήνας καθώς εκεί πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ως αθλητικός και συναυλιακός χώρος.

Το Άλσος Παγκρατίου είναι μια πραγματική όαση πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας. Ιδανικό για χαλάρωση, βόλτα για μικρούς και μεγάλους, καθώς διαθέτει παιδική χαρά, για αθλητικές δραστηριότητες, και ιδανικός χώρος για τα τετράποδα.  

Στις Πλατείες του Παγκρατίου θα βρείτε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες που θα καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Προσφέρει μία μοντέρνα, παραδοσιακή και πιο εναλλακτική διασκέδαση για κάθε ηλικία.

 

Σήμερα το Παγκράτι είναι μία συνοικία της Αθήνας που το χαρακτηρίζουν οι όμορφες γειτονιές με τα γραφικά δρομάκια και τα νεοκλασικά σπίτια, που συνδυάζονται όμορφα με ψηλές τσιμεντένιες πολυκατοικίες, τα άλση και τα πάρκα. Το Παγκράτι επίσης διαθέτει μία υπέροχη αγορά με μεγάλους εμπορικούς δρόμους με διάφορα μαγαζιά που θα ικανοποιήσουν όλα τα είδη των καταναλωτών.