Το ανθοπωλείο μας εξυπηρετεί την περιοχή της Καλλιθέας με άμεση παράδοση λουλουδιών και φυτών. Άμεσα γρήγορα και οικονομικά τα πιο φρέσκα και ποιοτικά λουλούδια της αγοράς με αυθημερόν παράδοση στη πόρτα σας ή στον παραλήπτη σας.
Το ανθοπωλείο anthemionflowers πραγματοποιεί αποστολές λουλουδιών στη Καλλιθέα από το 1992 με συνέπεια και υπευθυνότητα, έχει γενέθλια κάποιος φίλος ή γνωστός σας στη Καλλιθέα;
Τότε δεν έχετε παρά να μας εμπιστευτείτε και να ετοιμάσουμε ένα εξαιρετικό δώρο για εσάς που θα μείνει αξέχαστο.
Αποστολή λουλουδιών στο δήμο της Καλλίθεας.
Ανθοπωλείο στη Καλλιθέα, λουλούδια και φυτά στη Καλλιθέα.
Η Καλλιθέα είναι δήμος στον Νότιο Τομέα στην Περιφέρεια Αττικής και βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ νότια της Αθήνας και 3 χλμ βορειοανατολικά από το κέντρο του Πειραιά.
Είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας με πληθυσμό που προσεγγίζει τις 200.000 κατοίκους, και απλώνεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Φαληρικό Όρμο, σε μία έκταση 4.500 στρεμμάτων. Η Καλλιθέα συνορεύει με τους δήμους Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Ταύρου και Μοσχάτου.
Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι η περιοχή της Καλλιθέας κατοικούνταν ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ., και θεωρείται πως σ’ αυτή αναπτύχθηκε ναυτιλιακή δραστηριότητα.
Ο σχηματισμός του σύγχρονου οικισμού της Καλλιθέας άρχισε το 1884-1885, με πρωτοβουλία μιας Οικοδομικής Εταιρείας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Καλλιθέα διεξήχθη το άθλημα της σκοποβολής, στο Σκοπευτήριο που χτίστηκε ειδικά για το λόγο αυτό. Ύστερα από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, η εγκατάσταση στην Καλλιθέα περίπου 25.000 προσφύγων από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο τη μετέτρεψε σε προσφυγική συνοικία και ανέκοψε την εξέλιξή της σε προάστιο αναψυχής. Ο οικισμός αποσπάστηκε από το Δήμο Αθηναίων το 1925, οπότε έγινε Κοινότητα, ενώ το 1933 Δήμος. Κατά την προπολεμική περίοδο, η πόλη έγινε τόπος εγκατάστασης βιομηχανιών και βιοτεχνιών, ενώ η θέση της μεταξύ Αθήνας και Πειραιά διεύρυνε την εμπορική της δραστηριότητα.
Η μεταπολεμική εξέλιξη της Καλλιθέας παρακολούθησε αυτή ολόκληρης της Αθήνας. Δεχόμενη το δικό της μερίδιο από την εσωτερική μετανάστευση, ήδη από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 η Καλλιθέα απέκτησε τα χαρακτηριστικά μεγαλούπολης, ενώ στη δεκαετία του ’70 η ανοικοδόμηση των παλαιών κατοικιών με τη μέθοδο της αντιπαροχής οδήγησε σε νέα μεγάλη αύξηση του πληθυσμού, αλλά και τη στέρηση της πόλης από ελεύθερους χώρους.
Κατά τη δεκαετία του ’90, η Καλλιθέα έγινε τόπος εγκατάστασης αξιοσημείωτου αριθμού Ελλήνων Ποντίων από τις Δημοκρατίες της τέως Σοβιετικής Ένωσης. Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Καλλιθέα είναι και πάλι Ολυμπιακή πόλη, ενώ η οριστική απομάκρυνση του Ιπποδρόμου και η συστηματική προσπάθεια του Δήμου για τη διεύρυνση του δικτύου της κοινωφελούς υποδομής της δημιουργούν βάσιμη αισιοδοξία για την αναπτυξιακή της προοπτική στον 21ο αιώνα.
Ο Δήμος της πόλης έχει ως έμβλημα τον Θησέα που, σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν επέστρεψε από την Κρήτη, όπου είχε εξοντώσει τον Μινώταυρο, αποβιβάστηκε στις ακτές της Καλλιθέας.
Σήμερα, η Καλλιθέα είναι μία ζωντανή πόλη που διαθέτει εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, ταβέρνες, καφέ και έντονη νυχτερινή διασκέδαση για όλα τα γούστα. Θα βρείτε καταστήματα που παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα που θα ικανοποιήσουν κάθε πελάτη.
Επίσης η Καλλιθέα είναι μία πόλη που διαθέτει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα καθώς έχει εύκολη εξυπηρέτηση με τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας ( Λεωφορείο, Τρόλεϊ, Τραμ, τρένο ή ταξί).
Αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Καλλιθέα είναι: Η Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της, η Πλάκα, ο Λόφος του Φιλοπάππου, η Βουλή των Ελλήνων, ο Εθνικός κήπος, ο λόφος του Φιλοπάππου, ο Λυκαβηττός, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον Πειραιά και τις υπέροχες παραλίες της Αττικής.