ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα 6 Μαίου γιορτάζει ο Γιώργος και η Γεωργία, χαρίστε τις ευχές με ένα κλικ !

Τα καλύτερα επαγγελματικά δώρα και ιδέες διακόσμησης

Είτε εργάζεστε σε ένα γραφείο είτε επισκέπτεστε έναν επαγγελματικό χώρο είναι πάντα ωραίο να υπάρχει στον χώρο ένα φυτό ή μία σύνθεση με φρέσκα λουλούδια. Καθώς τα λουλούδια και τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί είναι σίγουρο ότι θα προσθέσουν φρεσκάδα και θετική ενέργεια σε κάθε χώρο και σε όσους εργάζονται ή βρίσκονται σε ένα γραφείο.

Περιστάσεις για επαγγελματικά δώρα

Υπάρχουν πολλές περιστάσεις όπου μπορεί να είναι κατάλληλο να χαρίσετε φυτά ως επαγγελματικά δώρα. Βρείτε παρακάτω μερικές πιθανές περιπτώσεις όπου μπορείτε να σκεφτείτε να δώσετε φυτά και λουλούδια ως επαγγελματικά δώρα.

Επιτυχία και επιβράβευση: Μπορείτε να χαρίσετε ένα φυτό σε έναν εργαζόμενο ή συνεργάτη για να γιορτάσετε την επίτευξη στόχων ή την άριστη επίδοση σε κάποιο σημαντικό έργο.

Δώρο πελάτη: Όταν θέλετε να εκφράσετε ευγνωμοσύνη προς έναν πελάτη για τη συνεργασία του.

Γιορτές και εορταστικές περιόδους: Κατά τη διάρκεια των εορτών, όπως τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, τα φυτά όπως τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, φυτά με εορταστικά διακοσμητικά και συνθέσεις με γιορτινή διάθεση, μπορούν να δοθούν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εποχών ως δώρα για το προσωπικό και συνεργάτες.

Επαγγελματικές επετείους: Ένα φυτό μπορεί να είναι ένα ευπρόσδεκτο δώρο για να επισημάνετε μια επέτειο εργασίας ή επιχείρησης.

Εκδηλώσεις και συνέδρια: Σε επαγγελματικές εκδηλώσεις και συνέδρια, μπορείτε να προσφέρετε φυτά ως δώρα συνέδρων ή σε ομιλητές ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμμετοχή τους.

Νέες αρχές και συνεργασίες: Όταν ξεκινάτε μια νέα επαγγελματική σχέση ή συνεργασία, ένα φυτό μπορεί να είναι μια ωραία γενναιόδωρη κίνηση για να δείξετε το ενδιαφέρον σας και τον σεβασμό σας.

Ονομαστικές γιορτές και γενέθλια: Ευχηθείτε χρόνια πολλά σε έναν σημαντικό πελάτη ή έναν συνεργάτη σας στα γενέθλιά του ή στην ονομαστική του εορτή.

Ευχές για γρήγορη ανάρρωση: Ένα φυτό μπορεί να αποτελέσει ευχή για γρήγορη ανάρρωση σε συνεργάτες ή συναδέλφους που περνούν δύσκολες περιόδους υγείας.

Εγκαίνια επιχείρησης: Όταν κάποιος ανοίγει μια νέα επιχείρηση ή γραφείο, τα φυτά μπορούν να προσθέσουν ζωντάνια και φρεσκάδα.

Ευχαριστίες: Για να ευχαριστήσετε κάποιον για τη συνεισφορά του σε ένα έργο ή για την υποστήριξη σε κάποιο επαγγελματικό θέμα.

Αποχαιρετισμοί: Όταν κάποιος αποχωρεί από την εταιρεία ή μετατίθεται σε άλλο κατάστημα.

 

Ιδέες επαγγελματικών δώρων

Επαγγελματικά δώρα χρησιμοποιούνται συχνά για να εκφράσουν ευγνωμοσύνη, αναγνώριση ή ακόμα και προώθηση. Ανάλογα με τον παραλήπτη και τον σκοπό, υπάρχουν διάφορες επιλογές δώρων που μπορείτε να εξετάσετε. Εδώ είναι μια λίστα με δημοφιλή επαγγελματικά δώρα.

Ποτά: Καλά κρασιά, σπάνια ουίσκι, εκλεκτά τσάγια ή είδη καφέ.

Τρόφιμα: Εκλεκτές σοκολάτες, καλάθια με gourmet προϊόντα, ειδικές συσκευασίες με τοπικά προϊόντα.

Δώρα για την υγεία και την ευεξία: Δώρα που προωθούν την υγεία και την ευεξία, όπως καλάθια με φρούτα, ή καλάθια με υγιεινά τρόφιμα και σνακ.

Φυτά και ανθοσυνθέσεις: Τα φυτά με τη σωστή φροντίδα μπορεί να διαρκούν για πολύ καιρό, προσφέροντας θετικά συναισθήματα και αναζωογόνηση στον χώρο του παραλήπτη.

Όταν επιλέγετε επαγγελματικά δώρα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του παραλήπτη. Επίσης, θυμηθείτε ότι το δώρο πρέπει να αντικατοπτρίζει την εικόνα και τις αξίες της εταιρείας σας.

 

Διακόσμηση επαγγελματικών χώρων

Η διακόσμηση γραφείων με λουλούδια μπορεί να προσφέρει μια φρέσκια, και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για να διακοσμήσετε το γραφείο σας με άνθη και φυτά:

Βάζα και ανθοδοχεία: Τοποθετήστε λουλούδια εποχής σε όμορφα βάζα ή ανθοδοχεία και τοποθετήστε τα σε στρατηγικά σημεία στο γραφείο, όπως στα τραπέζια, τα ράφια ή τα παράθυρα.

Κέντρο τραπεζιού: Δημιουργήστε μία εντυπωσιακή σύνθεση με τριαντάφυλλα, πλούσια πρασινάδα ή πολύχρωμα λουλούδια εποχής για να στολίσετε τα γραφεία ή τα τραπέζια συσκέψεων.

Κρεμαστά φυτά: Κρεμάστε λουλούδια ή αναρριχώμενα φυτά από το ταβάνι ή τα ράφια χρησιμοποιώντας κρεμαστές γλάστρες ή διακοσμητικά ανθοδοχεία.

Επιτραπέζια διακοσμητικά: Χρησιμοποιήστε μικρά λουλούδια σε επιτραπέζια διακοσμητικά, όπως κέντρα τραπεζιών, ή τοποθετήστε τα ακόμα και στα γραφεία των εργαζομένων.

Φυτά στα παράθυρα: Εάν δεν υπάρχει πολύς χώρος στα τραπέζια, τοποθετήστε μικρά φυτά ή λουλούδια στα παράθυρα για να προσθέσετε χρώμα και φρεσκάδα.

 

Τα όφελη των φυτων στους επαγγελματικούς χώρους

Βελτίωση της αισθητικής: Τα φυτά προσθέτουν χρώμα και φυσική ομορφιά στο γραφείο, κάνοντάς το πιο ευχάριστο και ελκυστικό.

Καθαρότερος αέρας: Ορισμένα φυτά, όπως ο φίκος, η δράκαινα, και η αρωματική λεβάντα, μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα με την απορρόφηση επιβλαβών χημικών ουσιών.

Μείωση του στρες: Η παρουσία φυτών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και της έντασης στον εργασιακό χώρο, προσφέροντας μια πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Βελτίωση της συγκέντρωσης και της παραγωγικότητας: Μελέτες έχουν δείξει ότι η παρουσία φυτών σε γραφεία μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Ελάττωση του θορύβου: Φυτά όπως τα παχύφυτα μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά φίλτρα για τον θόρυβο, βοηθώντας στη μείωση της ηχορύπανσης στο γραφείο.

Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη που συνδέονται με την παρουσία φυτών σε γραφεία. Και μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό να επιλέξετε φυτά που είναι εύκολα στη φροντίδα και ταιριάζουν στις συνθήκες του χώρου εργασίας σας για την καλύτερη επίδραση.

 

Τι να προσέξω για τη σωστή επιλογή φυτού

Επιλέγοντας το κατάλληλο φυτό, πρέπει να λάβετε υπόψη την περιοχή και τις συνθήκες στις οποίες θα τοποθετηθεί. Για παράδειγμα, αν ο χώρος είναι με χαμηλό φωτισμό, επιλέξτε φυτά που αντέχουν σε τέτοιες συνθήκες. Ανεξάρτητα από την περίσταση, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα φυτό που ταιριάζει με την περίσταση και να το χαρίσετε με προσοχή και ευγένεια. Τα φυτά αν φροντίζονται σωστά μπορεί να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής προσφέροντας θετικά συναισθήματα και ομορφιά στον χώρο του παραλήπτη.

Πόσα φυτά χρειάζεστε για να αισθανθείτε τα οφέλη; Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός για το πόσα φυτά πρέπει να έχετε στο γραφείο σας. Αν μας ρωτάτε, μην αφήσετε τα φυτά να σας αποσπούν την προσοχή και να ξεπεράσουν τον χώρο εργασίας σας. Δύο έως τρία είναι αρκετά για τους περισσότερους χώρους γραφείων, αλλά μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερα εάν έχετε χώρο.

 

Ποιά φυτά μπορώ να επιλέξω για το γραφείο μου

Τα καλύτερα φυτά για έναν εργασιακό χώρο είναι

Παχίρα

Τοποθετήστε την παχίρα (δέντρο χρημάτων) στο γραφείο σας και προσελκύστε μία αύξηση ή προαγωγή. Αυτό το μικροσκοπικό δέντρο είναι εύκολο στη φροντίδα του και χρειάζεται σχετικά λίγο νερό κατά τους χειμερινούς μήνες και περισσότερο πότισμα το καλοκαίρι. Αναπτύσσεται καλύτερα σε φωτεινό μέρος, σε σημείο που δεν χτυπούν οι απευθείας ακτίνες του ήλιου αλλά λόγω της μεγάλης προσαρμοστικότητάς της, μπορεί να αναπτυχθεί και σε θέση με χαμηλότερο φωτισμό.

Μπρομέλια

Προσθέστε χρώμα στο γραφείο σας με ένα ανθισμένο τροπικό φυτό. Βεβαιωθείτε ότι το τοποθετείτε κοντά σε ένα παράθυρο για μεγαλύτερη δυνατότητα ανάπτυξης.

Φιλόδεντρο

Κλασικό φυτό που αγαπά το χαμηλό φως και είναι εύκολο στον πολλαπλασιασμό του. Τοποθετήστε το ψηλά σε ένα ράφι και αφήστε τα φύλλα να διακοσμούν τον τοίχο ή τα ντουλάπια.

Πόθος

Προσθέστε ένα φρεσκάδα στο γραφείο σας με ένα φυτό πόθο. Τα ζωηρά κιτρινοπράσινα φύλλα του απαιτούν λίγο ήλιο και λίγο νερό για να ευδοκιμήσουν, οπότε απλά καθίστε αναπαυτικά και παρακολουθήστε το να μεγαλώνει.

Αλόη

Γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες, η αλόη θα προσθέσει μια δροσερή πινελιά στις γεμάτες υποχρεώσεις ημέρες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ενώ θα πρέπει να προσέξετε το υπερβολικό πότισμα γιατί μπορεί να προκαλέσει σάπισμα στις ρίζες και να καταστραφεί το φυτό μας.

Ζάμια

Η ζάμια μπορεί να ευδοκιμήσει σε συνθήκες μέτριου έως έντονου φωτισμού ενώ ανέχεται και την μερική σκιά. Αποφύγετε ωστόσο το άμεσο ηλιακό φως.  Επίσης το φυτό αυτό δεν αγαπάει την υγρασία και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην ξηρασία, και όπως ένας κάκτος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πότισμα τους όλη την ώρα.

Σανσεβιέρια

Αυτό το φυτό μπορεί να επιβιώσει σε ένα γραφείο με χαμηλά επίπεδα φωτισμού και ελάχιστο νερό. Προσέξτε όμως: Αν έχετε κατοικίδια να μην την επιλέξετε καθώς είναι τοξική για κατοικίδια.

Παχύφυτα

Ένα παχύφυτο μπορεί πραγματικά να αποθηκεύσει νερό στα παχιά φύλλα του. Ως εκ τούτου, το φυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο στη φροντίδα και δεν απαιτεί συνεχές πότισμα. Είναι υπέροχο αν θέλετε απλώς να έχετε κάτι ωραίο να βλέπετε στο γραφείο σας!

Μπαμπού

Αυτό το «τυχερό» φυτό χρειάζεται πολύ λίγο φως, επομένως είναι ιδανικό για εσωτερικούς χώρους. Θα χαρίσει επίσης στον χώρο εργασίας σας την απαραίτητη ενέργεια του Φενγκ Σούι. Του αρέσει να βρίσκεται στο περβάζι και χρειάζεται μόνο λίγο νερό και λίγο ήλιο.

Σπαθίφυλλο

Αγαπά πολύ το νερό και προσέξτε να είναι καλά στραγγιζόμενο το χώμα του. Μην ξεχνάτε τον ψεκασμό στα φύλλα του τακτικά. Προτιμά το έντονο φιλτραρισμένο φυσικό φως ενώ θα ανεχθεί συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά μπορεί να ελαττωθεί η ανθοφορία του.

Μπονσάι

Ανάλογα με το είδος του μπονσάι οι συνθήκες ανάπτυξης διαφοροποιούνται. Τα περισσότερα μπονσάι αγαπούν το άμεσο ηλιακό φως, ωστόσο υπάρχουν και μπονσάι ιδανικά για σημεία που δεν έχουν πολύ φως. Γενικά θα πρέπει να ποτίζεται το φυτό σας αμέσως μόλις η επιφάνεια του εδάφους στεγνώσει. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να χρειαστεί και δύο φορές την ημέρα νερό.

Αρέκα

Η Αρέκα δεν αγαπά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα κρύα ρεύματα αέρα καθώς θα βλάψουν το φύλλωμά του. Προτιμά την υγρή ατμόσφαιρα γι’ αυτό καλό είναι να ψεκάζετε το φύλλωμά του με νερό. Είναι φυτό που δεν χρειάζεται πολύ νερό. Κατά τους χειμερινούς μήνες αραιώνουμε τα ποτίσματα.

Δράκαινα

Ευδοκιμεί σε χώρους με φως που δεν την χτυπά άμεσα το ηλιακό φως. Καθώς όμως είναι ένα ανθεκτικό φυτό μπορεί να επιβιώσει και σε χώρους που έχουν λιγότερο φως. Πριν ποτίσουμε τη δράκαινα ελέγχουμε ότι το χώμα της έχει στεγνώσει και τότε ποτίζουμε το φυτό μας.