ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ποια είναι τα καλύτερα φυτά για επαγγελματικούς χώρους?

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να μεταμορφώσετε την αισθητική του επαγγελματικού σας χώρου και να προσθέσετε μία φυσική πινελιά σε ένα κατάστημα, γραφείο ή κοινόχρηστο χώρο δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το να προσθέσετε φυτά στη διακόσμησή σας. Τα φυτά εκτός του ότι χρησιμοποιούνται για να χαρίσουν ομορφιά και ζωντάνια στην εμφάνιση ενός επαγγελματικού χώρου μπορούν επίσης να μειώσουν το άγχος, να εξαλείψουν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, να ευχαριστήσουν πελάτες και τέλος οι εργαζόμενοι να είναι πιο παραγωγικοί.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες σχετικά με μερικά από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου και πώς να τα διατηρήσετε υγιή σε οποιονδήποτε χώρο εργασίας.

Εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες

Η προσθήκη μερικών φυτών εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι ο κρίκος που λείπει και που απαιτείται για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ικανοποίησης στην εργασία. Τα φυτά αυτά μπορούν να αυξήσουν την υγρασία γύρω από ένα γραφείο, να καθαρίσουν τον αέρα και να προσθέσουν στυλ στη διακόσμηση του χώρου εργασίας σας.

Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο δημοφιλή φυτά που προτείνουμε για μία δημόσια υπηρεσία, μία ιδιωτική εταιρεία, τράπεζες ακόμα και για την είσοδο της πολυκατοικίας!

Δράκαινα

Τα φυτά της Δράκαινας ποικίλλουν σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα, αλλά όλα μοιράζονται ένα κύριο χαρακτηριστικό - τα μακριά φύλλα τους μεγαλώνουν προς τα έξω και πάνω από το κεντρικό μίσχο ή κορμό. Οι κορμοί τους είναι στιβαροί, προσδίδοντας ένα απροσδόκητο αρχιτεκτονικό στοιχείο στο ξεχωριστό φύλλωμά της. Καθώς η Δράκαινα μεγαλώνει, διατηρεί την όρθια εμφάνισή της, καθιστώντας την κατάλληλη για να ομορφύνει κενούς τοίχους, σημεία πίσω από έπιπλα ή στενές γωνίες. Οι Δράκαινες είναι εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου που θα ευδοκιμήσουν και θα προσαρμοστούν σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Κέντια

Η Κέντια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς φοίνικες εσωτερικού χώρου στον κόσμο. Προέρχεται από τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, το φυτό αυτό διαθέτει αργή ανάπτυξη και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3 μέτρα σε ύψος. Η κέντια αναπτύσσεται καλά σε ένα φωτεινό μέρος χωρίς όμως να έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν εγκαύματα στα φύλλα της. Προφυλάσσουμε το φυτό αυτό από κρύα ρεύματα και θερμαντικά σώματα. Χρειάζεται τακτικό πότισμα με σωστή αποστράγγιση ενώ για την καλύτερη υγεία του φυτού καλό είναι να καθαρίζονται τα φύλλα του τακτικά από σκόνη με ένα νωπό πανάκι.

Παχίρα

Η Παχίρα προέρχεται από την Κεντρική και την Νότια Αμερική. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά και σύμφωνα με την θεωρία του Feng Shui είναι από τα φυτά που θα φέρουν τύχη και προσελκύει χρήματα.  Η παχίρα είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Αναπτύσσεται καλύτερα σε ένα φωτεινό σημείο χωρίς όμως να έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου για να μην δημιουργηθούν εγκαύματα και καφέ στίγματα στα φύλλα. Είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό που προσαρμόζεται εύκολα και γρήγορα σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού και με λιγότερο νερό. Χρειάζεται μέτριο πότισμα συνήθως όταν το χώμα της γλάστρας είναι στεγνό.

Ξενοδοχεία, airbnb, ενοικιαζόμενα δωμάτια

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ξενοδοχείο ή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς θα προσθέσουν χαρακτήρα στον χώρο σας και θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα από σκόνη και βλαβερές ουσίες.

Ορχιδέα

Υπάρχουν πολλά είδη και ποικιλίες ορχιδέας που μπορείτε να επιλέξετε για να διακοσμήσετε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ή το λόμπι ενός ξενοδοχείου. Τα φυτά αυτά ξεχωρίζουν για τα εντυπωσιακά τους άνθη σε διάφορα σχήματα και χρωματισμούς που μπορούν να διαρκέσουν από έναν ως τρεις μήνες. Προτιμούμε φωτεινή θέση στο σπίτι για την ορχιδέα με φιλτραρισμένο φως κι όχι απευθείας έντονο φως. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποφεύγουμε την απευθείας έκθεση στον ήλιο, καθώς προκαλεί εγκαύματα στα φύλλα και ξήρανση των λουλουδιών. Μην τοποθετείτε την ορχιδέα σας κοντά σε παράθυρα, σε σημεία με ρεύματα ή κοντά σε καλοριφέρ και άλλα σώματα θερμότητας καθώς ο ξηρός αέρας και η άμεση ζέστη είναι εχθροί αυτών των λουλουδιών. Το πότισμα είναι η σημαντικότερη εργασία για την σωστή φροντίδα της ορχιδέας.  Ιδανική συχνότητα ποτίσματος είναι περίπου μια φορά την εβδομάδα, βυθίζοντας την γλάστρα σε νερό για λίγα λεπτά και αφήνοντας να στραγγίξει καλά.  Οι περισσότερες ορχιδέες μπορούν να ανεχθούν την ξηρασία πολύ καλύτερα απ’ ότι μπορούν να ανεχθούν την υπερβολική υγρασία. Ιδανικές θερμοκρασίες για να ευδοκιμήσει η ορχιδέα σε εσωτερικούς χώρους είναι 18-27°C.

Σανσιβέρια

Η σανσιβέρια ή η γλώσσα της πεθεράς είναι από τα καλύτερα φυτά για να προσθέσουν  φρεσκάδα και πράσινο σε κάθε γραφείο ή δωμάτιο. Είναι ένα φυτό που δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Το φυτό αυτό ευδοκιμεί σε μέτριο, έμμεσο ηλιακό φως. Φροντίστε να ποτίζετε το φυτό μόνο όταν το χώμα έχει στεγνώσει καλά και φροντίστε να μην υπερ ποτίζετε. Σύμφωνα με μελέτες της NASA βρέθηκε αποτελεσματικό στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα εσωτερικών χώρων αφαιρώντας βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και άλλες βλαβερές ουσίες ενώ για το φενγκ σούι θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη. 

Φιλόδενδρο

Τα φιλόδενδρα είναι εξαιρετικά για να προσθέτουν ύψος σε μικρές περιοχές. Τοποθετήστε τα σε ράφια, βιβλιοθήκες ή σε κρεμαστά καλάθια. Αυτά τα φυτά είναι εύκολο να αναπτυχθούν και κατάλληλα για ένα ευρύ φάσμα εσωτερικών συνθηκών. Καθώς είναι γνωστά αναρριχώμενα φυτά θα χρησιμεύσουν ως στήριγμα στο μπαλκόνι ή στη βεράντα των δωματίων του ξενοδοχείου σας. Είναι φυτά που προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες συνθήκες ενός χώρου και σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, τα φιλόδενδρα διατηρούνται υγιή όταν μετακινούνται από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Νοσοκομεία, φαρμακεία και ιατρεία

Ένα ανθισμένο ή πράσινο φυτό θα προσθέσει στην υποδοχή ενός νοσοκομείου ή σε ένα ιατρείο μια πινελιά χρώματος και φρεσκάδας και πραγματικά θα ζωντανέψει κάθε επαγγελματικό χώρο χαρίζοντας θετική ενέργεια στους ασθενείς.

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο ή το κρίνο της ειρήνης κατάγεται από την τροπική Αμερική και είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά για ένα γραφείο ή ιατρείο. Θεωρείται κατάλληλο φυτό για προσωπικό και ασθενείς καθώς σύμφωνα με μελέτες της NASA μπορεί να καθαρίσει όλους τους τύπους περιβαλλοντικών ρύπων, συμπεριλαμβανομένου του βενζολίου και της φορμαλδεΰδης. Ζει καλύτερα στη σκιά και χρειάζεται λίγο έντονο φως για να ευδοκιμήσει και χρειάζεται πότισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Καλαθέα

Η καλαθέα είναι ένα φυτό με εντυπωσιακά φύλλα που ονομάζεται και φυτό της προσευχής. Τα φύλλα κινούνται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και πιστεύεται ότι αυτή η κίνηση επιτρέπει στο φυτό να δεχθεί καλύτερα τις ακτίνες του ήλιου. Το φυτό αυτό ευδοκιμεί σε ένα σημείο με μέτριο έως έντονο έμμεσο φως. Μπορεί να αντέξει τον χαμηλό φωτισμό, αλλά το έντονο φως μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των ζωντανών χρωμάτων και σχεδίων στο φύλλωμα του. Το άμεσο φως μπορεί να είναι καταστροφικό και μπορεί να προκαλέσει το ξεθώριασμα των χρωμάτων. Ποτίστε καλά το φυτό αυτό όταν το χώμα είναι στεγνό και φροντίστε για την σωστή αποστράγγιση.  Αποφύγετε να τοποθετείτε φυτά αυτά κοντά σε εξωτερικές πόρτες, παράθυρα με ρεύματα και αεραγωγούς, ιδιαίτερα κατά τους ψυχρότερους μήνες. Φροντίστε να αποφύγετε την τοποθέτηση κοντά σε αεραγωγούς κλιματισμού κατά τους θερμότερους μήνες.

Ανθούριο

Καθώς προέρχονται από την Κεντρική και Νότια Αμερική, τα ανθούρια αντέχουν το έντονο φως κοντά στα παράθυρα, αλλά η άμεση έκθεση στον ήλιο θα προκαλέσει κάψιμο των φύλλων. Το πολύ λίγο φως, από την άλλη πλευρά, θα έχει ως αποτέλεσμα πιο αργή ανάπτυξη του φυτού και λιγότερα άνθη. Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετήστε αυτά τα φυτά σε περιοχές του γραφείου σας που λαμβάνουν μέτρια ηλιακή ακτινοβολία. Ποτίστε καλά το φυτό όταν το έδαφος έχει στεγνώσει. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Το ανθούριο θα ανθίσει όλο το χρόνο με τις κατάλληλες συνθήκες.

Εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες

Τα φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μία φυσική πινελιά στην διακόσμηση του εστιατορίου ή μπαρ σας και να την αναδείξετε. Επιλέξτε ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη αίσθηση στο κατάστημά σας.

Φτέρες

Οι περισσότερες ποικιλίες φτερών απαιτούν βασική φροντίδα, αλλά θα χρειαστούν λίγο περισσότερη περιποίηση από άλλα τροπικά φυτά επειδή αγαπούν ένα υγρό περιβάλλον. Το μεσαίο, έμμεσο φως θα αναδείξει το φυτό σας. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Οι φτέρες προσαρμόζονται εύκολα στις περισσότερες θερμοκρασίες. Προτιμούν τις ψυχρότερες θερμοκρασίες, αλλά αντέχουν και σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Απλώς θα χρειαστούν περισσότερο νερό και σκιά κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα. Η υγρασία είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τη φτέρη σας δυνατή και υγιή! Αν σκεφτείτε τα τροπικά δάση όπου αναπτύσσονται φυσικά, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί. Ένας υγραντήρας θα είναι η καλύτερη λύση για να αυξήσετε την υγρασία στο χώρο σας κατά τους κρύους μήνες. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήστε τις φτέρες σε ένα δίσκο γεμάτο με βότσαλα και νερό, ώστε το νερό που εξατμίζεται να φτάσει στο φύλλωμα.

Αγλαόνημα

Το Αγλαόνημα είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου που προέρχεται από τις τροπικές περιοχές στη Νότια Ασία. Είναι ένα φυτό που κατατάσσεται ψηλά στη λίστα με τα «εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου», και είναι τέλειο για κάθε χώρο καθώς είναι ένα φυτό αργής ανάπτυξης. Αναπτύσσονται καλύτερα με χαμηλή έως μέτρια έκθεση στο φως. Κρατήστε αυτά τα φυτά μακριά από τον άμεσο ήλιο. Ποτίστε μία φορά κάθε λίγες εβδομάδες για καλύτερα αποτελέσματα. Είναι ένα εύκολο στη φροντίδα του φυτό και αποτελεί μια ωραία προσθήκη σε οποιοδήποτε περιβάλλον εργασίας. Σύμφωνα με μελέτες της NASA το αγλαόνημα έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα από ρύπους και βλαβερές ουσίες όπως το βενζόλιο και η φορμαλδεΰδη. Κατά το φενγκ σούι θεωρείται φυτό που φέρνει τύχη.

Κάκτοι και παχύφυτα

Αυτά τα ανθεκτικά μικρά ή μεγαλύτερα φυτά δεν χρειάζονται πολύ νερό ή ηλιακό φως και θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε μία τροπική νότα στο μαγαζί σας. Καθώς υπάρχει μία τεράστια ποικιλία από αυτά τα πανέμορφα φυτά θα βρείτε εύκολα αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο προσωπικό ή επαγγελματικό σας στυλ. Μία κλασική ή μοντέρνα σύνθεση με κάκτους και παχύφυτα είναι ιδανική για να ομορφύνετε ένα παράθυρο, το τραπεζάκι ή την αυλή του εστιατορίου ή καφετέριας. Καθώς είναι φυτά που τα περισσότερα προέρχονται από την έρημο μπορούν να επιβιώσουν πραγματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς πότισμα.

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φυτά στην επιχείρησή σας;

Τα φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερους λόγους από ότι νομίζετε αρχικά. Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους ο σχεδιασμός του χώρους σας θα μπορούσε να επωφεληθεί:

Ζωντανέψτε μια σκοτεινή γωνιά ή ένα βαρετό σημείο με ένα statement φυτό αντί να χρησιμοποιήσετε περισσότερα έπιπλα.

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα φυτά σε μεγάλους χώρους έτσι ώστε να δημιουργήσουν μικρότερους χώρους χωρίς να χαλάσουν την αίσθηση της ευρυχωρίας.

Τα φυτά σε ράφια είναι ιδανικά για τη διαίρεση ενός χώρου χωρίς τη δέσμευση για μόνιμη κατασκευή. Δημιουργεί ιδιωτικότητα ενώ διατηρεί τη θέα σε όλο το δωμάτιο. Αυτή είναι μια καλή ιδέα για να έχετε πλήρη έλεγχο της επιχείρησης σας (πελάτες, εργαζόμενους).

Από σχεδιαστική άποψη, τα φυτά μπορούν να δημιουργήσουν ισορροπία: ίσως ένας ψηλός κάκτος ή ένα μοντέρνο φυτό θα μπορούσε να ομορφύνει ένα κλασικό βαρύ έπιπλο.

Ένας φυσικός πράσινος τοίχος μεταμορφώνει απόλυτα ένα δωμάτιο και μπορεί να κρύψει ένα άσχημο σημείο του με το πλούσιο φύλλωμα.

Μπορείτε να προσθέσετε κρεμαστά καλάθια, ζαρντινιέρες και γλάστρες στερεωμένες στον τοίχο στη βεράντα, στο μπαλκόνι ή σε οποιοδήποτε από τα δωμάτιά της επιχείρησή σας για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο.

Ποια είναι η ιδανική γλάστρα για το φυτό σας;

Και μην ξεχνάτε η επιλογή της γλάστρας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα βοηθήσει στην διακόσμηση του κάθε χώρου. Είτε επιλέξετε κεραμική, τσιμεντένια, μικρή, μεγάλη, ψηλή ή χαμηλότερη, μονόχρωμη ή πολύχρωμη φροντίστε να ταιριάξει με το ύφος και τον χαρακτήρα της επιχείρησής σας. Μία καλή ιδέα γλάστρας για τα αγαπημένα σας φυτά είναι η τοποθέτησή τους σε αυτοποτιζόμενες γλάστρες έτσι ώστε να ελέγχετε το πότισμα και να τα διατηρούμε υγιή για πολύ καιρό. Βρείτε στο κατάστημά μας μεγάλη ποικιλία σε φυτά και συνθέσεις φυτών σε διάφορα σχέδια, χρώματα και μεγέθη για να προσθέσετε στυλ στο χώρο σας.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε μια ποικιλία από φυτά και δέντρα εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου για να ταιριάξετε ανάλογα με τη διάταξη των χώρων σας και το στυλ της εταιρείας σας. Θα σας βοηθήσουμε με τις ιδιότητες και τις πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα τους, γι' αυτό μη διστάσετε να επισκεφτείτε το anthemionflowers.com σήμερα!