ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα 6 Μαίου γιορτάζει ο Γιώργος και η Γεωργία, χαρίστε τις ευχές με ένα κλικ !

Φυτά για επαγγελματικούς χώρους, γραφεία και ιατρεία.

Φυτά για επαγγελματικούς χώρους, γραφεία και ιατρεία.

Εισαγωγή:


Τα φυτά μπορούν να φέρουν ζωή, ομορφιά και αίσθηση ηρεμίας σε κάθε χώρο, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών χώρων, γραφείων. Είτε πρόκειται για ένα πολυσύχναστο γραφείο, ένα πολυσύχναστο εστιατόριο ή ένα εταιρικό λόμπι, η ενσωμάτωση φυτών σε επαγγελματικούς χώρους μπορεί να έχει πολλά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένη ποιότητα αέρα έως αυξημένη παραγωγικότητα.

Αυξημένη παραγωγικότητα και ευημερία

Τα φυτά έχουν αποδειχθεί ότι έχουν θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και την ευημερία σε εμπορικούς χώρους. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε γραφεία με φυτά αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης, συγκέντρωσης και παραγωγικότητας. Η παρουσία πρασίνου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες, να βελτιώσει τη διάθεση και να τονώσει τη δημιουργικότητα. Επιπλέον, τα φυτά συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων θορύβου, γεγονός που μπορεί να συμβάλει σε ένα πιο γαλήνιο και ήρεμο περιβάλλον εργασίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικά από τα καλύτερα φυτά που πρέπει να λάβετε υπόψη για επαγγελματικούς χώρους, λαμβάνοντας υπόψη την αισθητική τους γοητεία, τις χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης και την ικανότητά τους να ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους.


Φυτά ανθεκτικά στο χαμηλό φως
:

Πολλοί επαγγελματικοί και εμπορικοί χώροι, ιδιαίτερα εκείνοι με περιορισμένη πρόσβαση στο φυσικό φως, μπορούν να επωφεληθούν από φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Μερικές εξαιρετικές επιλογές περιλαμβάνουν:

Σανσιβέρια ή Φυτό φιδιού (Sansevieria):

Γνωστό για τα εντυπωσιακά ψηλά φύλλα του και την ικανότητά του να ανέχεται το χαμηλό φως, το φυτό φιδιού είναι μια δημοφιλής επιλογή για τέτοιους χώρους. Μπορεί να ανεχθεί συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ακανόνιστο πότισμα. Το φυτό φιδιού έχει επίσης την ικανότητα να απορροφά τις τοξίνες και να απελευθερώνει οξυγόνο, καθιστώντας το εξαιρετικό καθαριστή αέρα.

Ζάμια ή Φυτό ZZ (Zamioculcas zamiifolia):

Με τα γυαλιστερά, σκούρα πράσινα φύλλα του, το φυτό ZZ μπορεί να προσαρμοστεί καλά σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού και απαιτεί ελάχιστο πότισμα. Μπορεί να ανεχθεί συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ακανόνιστο πότισμα. Το φυτό φιδιού έχει επίσης την ικανότητα να απορροφά τις τοξίνες και να απελευθερώνει οξυγόνο, καθιστώντας το εξαιρετικό καθαριστή αέρα.

 

Βελτιωμένη ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου

Ένα από τα σημαντικά οφέλη της ύπαρξης φυτών σε εμπορικούς χώρους είναι η βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα. Τα φυτά είναι φυσικοί καθαριστές αέρα, καθώς απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο μέσω της φωτοσύνθεσης. Επιπλέον, φιλτράρουν και απομακρύνουν τις τοξίνες από τον αέρα, όπως η φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο και η αμμωνία, που βρίσκονται συχνά σε έπιπλα γραφείου, χαλιά και προϊόντα καθαρισμού. Έχοντας φυτά στο χώρο εργασίας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο υγιεινό και καθαρό περιβάλλον για όλους όσοι βρίσκονται μέσα.

Εξετάστε τις ακόλουθες επιλογές για τον καθαρισμό του αέρα σε εμπορικούς και επαγγελματικούς χώρους:

Χλωρόφυτο - Φυτό αράχνη(Chlorophytum comosum):

Τα φυτά αυτά είναι γνωστά για την ικανότητά τους να απομακρύνουν επιβλαβείς τοξίνες όπως η φορμαλδεΰδη και το μονοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα. Είναι εύκολο στη φροντίδα και μπορούν να ευδοκιμήσουν σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Σπαθίφυλλο - Peace Lily(Spathiphyllum):

Τα κρίνα της Ειρήνης όπως λέγονται δεν είναι μόνο όμορφα με τα κομψά λευκά άνθη τους, αλλά έχουν επίσης εξαιρετικές ιδιότητες καθαρισμού του αέρα. Αφαιρούν αποτελεσματικά τοξίνες όπως το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλένιο και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Ο κρίνος της ειρήνης προτιμά το έντονο έμμεσο φως και το τακτικό πότισμα.

Φτέρη της Βοστώνης - Boston Fern (Nephrolepis exaltata):

Οι φτέρες της Βοστώνης είναι κλασικές επιλογές για εσωτερικούς χώρους. Εκτός από την προσθήκη μιας πινελιάς πρασίνου, είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της φορμαλδεΰδης, του ξυλολίου και του τολουολίου από τον αέρα. Ωστόσο, απαιτούν υψηλότερα επίπεδα υγρασίας και τακτική υγρασία στα φύλλα της.

Φυτά με ελάχιστη συντήρηση


Σε πολυσύχναστα εμπορικά περιβάλλοντα όπου ο χρόνος για τη φροντίδα των φυτών μπορεί να είναι περιορισμένος, οι εγκαταστάσεις χαμηλής συντήρησης είναι ιδανικές. Αυτά τα φυτά απαιτούν ελάχιστη προσοχή ενώ εξακολουθούν να παρέχουν αισθητικά οφέλη. Μερικές κατάλληλες επιλογές περιλαμβάνουν:

Πόθος (Epipremnum aureum):

Ο Πόθος είναι ένα ανθεκτικό φυτό που μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες συνθήκες φωτός, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλού φωτισμού. Αυτοί
είναι εύκολο στη φροντίδα και αντέχουν το ακανόνιστο πότισμα. Έχουν κορμό ευλίγιστο που μπορούν να κρεμαστούν από ράφια, προσθέτοντας μια πινελιά πρασίνου σε οποιονδήποτε εμπορικό χώρο

Δρακαίνες - Dracaena (Dracaena spp.):

Οι ποικιλίες των δρακαινών όπως η δράκαινα Μαρτζινάτα ή η δράκαινα Φράγκρανς είναι δημοφιλείς επιλογές για χαμηλή συντήρηση ως φυτά. Έχουν ελκυστικά, όρθια φύλλα και μπορούν να ανεχθούν συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Είναι επίσης γνωστά για τις ιδιότητες καθαρισμού του αέρα, καθιστώντας τα μια πρακτική και διακοσμητική προσθήκη σε κάθε περιβάλλον γραφείου.

Κινεζικό αειθαλές - Αγλαόνημο (Aglaonema):

Τα κινέζικα αειθαλή φυτά είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμα φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε μια σειρά από συνθήκες φωτισμού, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλού φωτισμού. Έχουν ποικίλα φύλλα σε αποχρώσεις του πράσινου και του ασημί και είναι γνωστά για την ικανότητά τους να απομακρύνουν τοξίνες όπως το βενζόλιο και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Με ελάχιστες απαιτήσεις περιποίησης, αποτελούν εξαιρετική επιλογή για επαγγελματικούς χώρους.

 

Κάθετοι κήποι:

Για επαγγελματικούς χώρους με περιορισμένη επιφάνεια δαπέδου, οι κάθετοι κήποι είναι μια δημιουργική λύση που εξοικονομεί χώρο. Πρόκειται για φυτά που αναπτύσσονται κάθετα σε τοίχους ή ανεξάρτητες κατασκευές, προσθέτοντας οπτικό ενδιαφέρον και βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα. Μερικές δημοφιλείς επιλογές για κάθετους κήπους περιλαμβάνουν:

Φιλόδεντρο (Philodendron hederaceum):

Το Climbing Philodendron είναι ένα όμορφο φυτό που μπορεί να εκπαιδευτεί να σκαρφαλώνει σε τοίχους ή να κρέμεται από καλάθια. Ευδοκιμεί σε έντονο έμμεσο φως και είναι σχετικά χαμηλής συντήρησης, απαιτώντας μόνο περιστασιακό πότισμα. Τα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς προσθέτουν μια κομψή πινελιά σε κάθε εμπορικό χώρο.

Φυτό αράχνης (Chlorophytum comosum):

Τα φυτά αράχνης είναι γνωστά για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά τους σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Παράγουν τοξωτά πράσινα και λευκά ριγέ φύλλα και εκπέμπουν μακριά, λεπτούς βλαστούς με μωρά αραχνίδια, τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν σε νέα φυτά. Τα φυτά αράχνη είναι εξαιρετικοί καθαριστές αέρα, αφαιρώντας τοξίνες όπως η φορμαλδεΰδη και το μονοξείδιο του άνθρακα.

Κισσός (Hedera):

Ο κισσός είναι μια δημοφιλής επιλογή για κατακόρυφους κήπους λόγω των συρόμενων κληματίδων του που μπορούν εύκολα να σκαρφαλώσουν σε τοίχους και κατασκευές. Με ποικιλίες όπως το English Ivy και το Devil's Ivy, προσθέτει μια πινελιά πρασίνου και κομψότητας σε κάθε εμπορικό χώρο. Ο Κισσός προτιμά το έντονο έμμεσο φως, αλλά μπορεί να ανεχθεί και συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού.

Κλείνοντας το άρθρο μας τα φυτά προσθέτουν μια πινελιά φυσικής ομορφιάς σε επαγγελματικούς χώρους, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει τη συνολική αισθητική και ελκυστικότητα του περιβάλλοντος. Είτε επιλέξετε να έχετε μικρά φυτά σε γλάστρες είτε μεγαλύτερα φυτά ως σημεία πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους και στα γραφεία σας, μπορούν να μετατρέψουν έναν θαμπό και αποστειρωμένο χώρο σε έναν ζωντανό και φιλόξενο χώρο ώστε να βελτιώσετε τους χώρους σας.