ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τα ιδανικά φυτά για την κουζίνα σας

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δωμάτια του σπιτιού, άρα αξίζει να προσθέσετε μία πινελιά εξοχής. Τοποθετώντας ένα ή περισσότερα φυτά στον χώρο της κουζίνας σας δεν είναι μόνο ένας όμορφος τρόπος για να την ομορφύνετε μπορούν επίσης να είναι πολύ χρήσιμα για την κουζίνα σας. 

Συνήθως ο χώρος της κουζίνας είναι περιορισμένος, χωρίς αρκετό άμεσο ηλιακό φως και οι υψηλές θερμοκρασίες και το λίπος από το μαγείρεμα μπορούν να εμποδίσουν τα φυτά να μην φαίνονται στα καλύτερα τους.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου που ευδοκιμούν στην κουζίνα καθώς είναι πολύ εύκολα στην φροντίδα τους. 

Αλόη 

Όπως και τα άλλα παχύφυτα, η Αλόη χρειάζεται ελάχιστο νερό και άφθονο ήλιο, οπότε τοποθετήστε την κοντά σε ένα ζεστό παράθυρο όπου μπορεί να πάρει όσο το δυνατόν πιο έντονο φως.

Αναφέρεται ως το «φυτό της αθανασίας», καθώς είναι ένα ανθεκτικό φυτό που δύσκολα μπορεί να το «σκοτώσετε» ακόμα κι αν το διατηρείτε στην κουζίνα σας. Εκτός από την ομορφιά της, η Αλόη είναι ένα φυτό γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα που είναι ιδανικά για το δέρμα σας. Κόψτε ένα φύλλο και τρίψτε το κομμένο άκρο σε ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα μετά το πλύσιμο των πιάτων. Έχοντας την σε μία γλάστρα είναι σαν να έχετε 24ωρη πρόσβαση σε φαρμακείο.

Κρατήστε στον χώρο της κουζίνας σας και θα σας φανεί χρήσιμο την επόμενη φορά που μπορεί να καείτε. Απλώς κόψτε ένα φύλλο κοντά στο μίσχο, χωρίστε το φύλλο κατά μήκος και αφαιρέστε την γέλη. Τρίψτε το τζελ ακριβώς στο κάψιμο και θα αισθανθείτε σχεδόν στιγμιαία ανακούφιση.

Κισσός

Ένα πλούσιο φυτό που είναι ιδανικό για να κρεμάσετε πάνω από το νεροχύτη ή δίπλα σε ένα παράθυρο. Ο Κισσός είναι ένα εύκολο στην φροντίδα του φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους και να προσθέσει μια όμορφη πινελιά σε οποιαδήποτε κουζίνα. Τα μυτερά φύλλα του έρχονται σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου με τόνους λευκού, κίτρινου και μαύρου, έτσι ώστε σίγουρα θα βρείτε μια ποικιλία που ταιριάζει στην κουζίνα σας.

Ο κισσός μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του αέρα, καθώς είναι ένας από τους κορυφαίους μειωτέας εσωτερικών ατμοσφαιρικών ρύπων όπως φορμαλδεΰδη, βενζόλιο, μούχλα και βακτήρια. Απλά φροντίστε να τον κρατήσετε μακριά από γάτες και σκύλους και άλλα τετράποδα καθώς είναι ένα τοξικό φυτό για αυτά.

Ασπιντίστρα

Προσθέστε ένα ασυνήθιστο κομμάτι από χυτοσίδηρο στην κουζίνα σας με τη μορφή αυτού του πλούσιου, χωρίς προβλήματα οικιακού φυτού. 

Φωτεινό πράσινο και φυλλώδες φυτό, η Ασπιντίστρα είναι ένα ανθεκτικό φυτό που αντέχει σε συνθήκες με χαμηλό φως, με εναλλαγές στην θερμοκρασία καθώς και στο να ξεχάσετε να το ποτίσετε. 

Όποιες και αν είναι το περιβάλλον (υγρό και κολλώδες από το σιγοβράσιμο ή ξηρό και ζεστό από την λειτουργία του φούρνου) η Ασπιντίστρα είναι το ιδανικό φυτό που θα επιβιώσει στην κουζίνα σας.

Πιλέα

Η Πιλέα είναι ένα εύκολο στην φροντίδα του φυτό με κύριο χαρακτηριστικό του τα πανέμορφα φύλλα που το καθιστούν την κατάλληλη προσθήκη για τον χώρο της κουζίνας σας. Τοποθετήστε την σε ένα κρεμαστό καλάθι και μακριά από ζεστά ή κρύα ρεύματα (όπως η θερμάστρα ή το κλιματιστικό) και θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο.

Είναι εξαιρετικό φυτό για ζεστές, ηλιόλουστες καθώς χρειάζεται έντονο, έμμεσο φως για να ευδοκιμήσει, οπότε σκεφτείτε να προσθέσετε ένα στο πιο φωτεινό περβάζι της κουζίνας σας. Παρακολουθήστε τα φύλλα της: αν κυρτώνουν, αυτό είναι ένα σημάδι ότι το φυτό σας δεν παίρνει αρκετό φως και πρέπει να το μετακινήσετε πιο κοντά στο παράθυρο ή σε ένα πιο φωτεινό σημείο.

Χλωρόφυτο

Υπάρχει λόγος που το χλωρόφυτο (φυτό αράχνης) είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φυτά για την κουζίνα σας: είναι ανθεκτικό και απίστευτα εύκολο στη φροντίδα, με λεπτά, ελκυστικά λευκά και πράσινα φύλλα που προσφέρεται για ράφια και κρεμαστά καλάθια. Κρατήστε αυτό το φυτό οπουδήποτε στην κουζίνα σας - δίπλα στο παράθυρο στον ήλιο, στον πάγκο κάτω από τα ντουλάπια - και παρακολουθήστε το να μεγαλώνει με τη βοήθεια περιστασιακών ποτισμάτων και σπάνιου κλάδεμα.

Ευδοκιμεί σε συνθήκες με έμμεσο φως, μέσης θερμοκρασίας δωματίου, ενώ αγαπάει την μέτρια υγρασία στο χώμα της γλάστρας του.

Τα χλωρόφυτα αναπαράγονται μόνα τους με τη σωστή φροντίδα, οπότε σύντομα θα έχετε νέα φυτά για να διακοσμήσετε.

Ένας εξαιρετικός φυσικός καθαριστής αέρα, το φυτό αράχνης βοηθά στην απομάκρυνση των οσμών, των αναθυμιάσεων και των ρύπων από το περιβάλλον.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι πραγματικά ένα από τα ευκολότερα βότανα που μπορείτε να καλλιεργήσετε στην κουζίνα σας. Απλώς πρέπει να γνωρίζετε ότι αγαπάει τον ήλιο, δεν του αρέσει το κρύο, οι ξηρές περιοχές και του αρέσει ένα υγρό έδαφος. Εάν έχετε παράθυρο κουζίνας με νότιο προσανατολισμό, αυτό είναι το φυτό για εσάς.

Πόθος

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αναρριχώμενα φυτά ιδανικό για να το φυτέψουμε σε κρεμαστά καλάθια ή σε ψηλές γλάστρες και να αφήσετε να πέσει το φύλλωμα του. Είναι ιδανικά φυτά για να κρέμονται από ντουλάπια και ράφια.  Ο πόθος ευδοκιμεί ακόμη και σε μέρη με λίγο φωτισμό και αναρριχάται χρησιμοποιώντας τις εναέριες ρίζες του.

Αυτό το ανθεκτικό, εύκαμπτο και με φύλλα σε πολλές αποχρώσεις φυτό θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από βλαβερούς ρύπους και μυρωδιές και στην απομάκρυνση των τοξινών από τον αέρα στην κουζίνα σας. 

ΖΖ φυτό

Το φυτό ZZ είναι ένα πραγματικά ανθεκτικό φυτό που μπορεί να προσαρμοστεί σε σχεδόν οποιεσδήποτε συνθήκες, από δωμάτια με πολύ έντονο, έμμεσο φως έως σκοτεινούς, σκιερούς χώρους. Είναι επίσης ανθεκτικό στην ξηρασία, που σημαίνει ότι μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μια γωνία της κουζίνας σας και να το ξεχάσετε για μερικούς μήνες μεταξύ των ποτισμάτων χωρίς κακές επιπτώσεις. Εν τω μεταξύ, τα πανέμορφα φύλλα του παραμένουν πλούσια και πράσινα, προσφέροντας μια πινελιά ζούγκλα στην κουζίνα σας.

Σενέκιο

Ιδιαίτερα καλλωπιστικό φυτό με μακριούς βλαστούς που φέρουν πράσινα φύλλα σε σχήμα αρακά. Χρειάζεται χώρο να αναπτυχθεί και είναι ιδανικό για να κρεμαστεί σε κάποιο ψηλό ράφι στην κουζίνα σας, την κορυφή ενός ντουλαπιού ή ενός κρεμασμένου καλαθιού, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα σημείο όπου δεν θα σας ενοχλήσει το γεγονός ότι τα (φύλλα) μαργαριτάρια διαλύονται εύκολα. Πολύ εύκολο φυτό στην φροντίδα του καθώς είναι ανθεκτικό στην ξηρασία αφού αποθηκεύει νερό στα φύλλα του. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει πριν ποτίσετε ξανά. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. 

Από τα φυτά που αναπτύσσονται το ίδιο καλά σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους, αποκτά πολύ εντυπωσιακή όψη αν τοποθετηθεί σε ψηλά σημεία ή σε κρεμαστές γλάστρες με τους βλαστούς να εκτείνονται προς τα κάτω.

Η ανάπτυξή του είναι σχετικά γρήγορη και το μήκος των βλαστών σε λίγα χρόνια μπορεί να ξεπεράσει το 1 μέτρο και να δημιουργήσει μια καταπράσινη φυσική  κουρτίνα.

Αερόφυτα

Το μόνο που χρειάζεστε για να διατηρήσετε μία σύνθεση με αερόφυτα (επίσης γνωστά ως Τιλάντσια) στην κουζίνα σας είναι ένα φωτεινό, ηλιόλουστο περβάζι. Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι αντλούν θρεπτικά συστατικά από τον αέρα και όχι από το έδαφος, μπορείτε να τα διατηρήσετε σε οποιοδήποτε ζεστό σημείο στην κουζίνα σας - ένα περβάζι, ένα διακοσμητικό κασπώ ή ακόμα και από το ταβάνι σε γυάλινη σφαίρα ή τοποθετημένο σε ένα πλαίσιο στον τοίχο - εφόσον έχουν έντονο, έμμεσο φως.

Σε περιόδους ξηρότητας της κουζίνας σας προσθέστε την απαιτούμενη υγρασία για τα φυτά σας βυθίζοντας τα σε νερό για δύο έως τρεις ώρες, πριν το στραγγίξετε και το αφήστε να στεγνώσει καλά. 

Βρείτε στο anthemionflowers μια μεγάλη ποικιλία από πράσινα και ανθισμένα φυτά, φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ορχιδέες και περισσότερα δώρα για οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας ή για τους αγαπημένους σας.