ΑρχικήBlogΑυτοποτιζόμενες γλάστρες

Αυτοποτιζόμενες γλάστρες

Αγαπάτε τα φυτά και θέλετε να προσθέσετε φρεσκάδα και ομορφιά στο χώρο σας αλλά δεν διαθέτετε τον χρόνο και την γνώση για την φροντίδα τους; Τότε η λύση είναι η τοποθέτηση των φυτών σας σε αυτοποτιζόμενες γλάστρες και ξεχνάτε για πολύ καιρό το πότισμα. 

 

Αγοράζοντας το αγαπημένο σας φυτό για το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή το μπαλκόνι σας σε αυτοποτιζόμενη γλάστρα θα σας κάνει να μην ανησυχείτε για την καθημερινή φροντίδα του φυτού σας. Επιλέγοντας την χρήση της αυτοποτιζόμενης γλάστρας σας βοηθάει στην σωστή ανάπτυξη του φυτού σας καθώς διαθέτει το αυτόματο σύστημα ποτίσματος. 

 

Αυτοποτιζόμενες γλάστρες υψηλής ποιότητας

 

Στο Ανθοπωλείο anthemionflowers θα βρείτε τις εξαιρετικής ποιότητας αυτοποτιζόμενες γλάστρες και ζαρντινιέρες Lechuza που συνδυάζουν την αισθητική με τη λειτουργικότητα. Κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας, 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό, που εγγυάται ανθεκτικότητα και πολυετή χρήση, και προσφέρουν ένα πλήρως αξιόπιστο σύστημα αυτό-ποτισμού των φυτών το οποίο τους παρέχει νερό και θρεπτικά μέχρι 3 έως 4 μήνες, σύμφωνα με τις υδατικές τους ανάγκες. 

 

Οι αυτοποτιζόμενες γλάστρες Lechuza κατασκευάζονται στη Γερμανία με τα υψηλότερα πρότυπα και διακρίνονται για την κομψή ευρωπαϊκή σχεδίασή τους και την εύκολη συναρμολόγηση. Οι γλάστρες φυτών Lechuza διανέμονται σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι δημοφιλή και αγαπημένα σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές εξωτερικού και εσωτερικού χώρου και κατασκευαστές σπιτιών σε όλο τον κόσμο. Θα βρείτε τις γλάστρες της εταιρείας Lechuza σε ξενοδοχεία και θέρετρα 5 αστέρων, πολυτελή εμπορικά κέντρα, διεθνή αεροδρόμια, τράπεζες, κατοικίες και πολλά άλλα.

 

Οι κατασκευαστές που δημιουργούν τις αυτοποτιζόμενες γλάστρες είναι βραβευμένοι επαγγελματίες και χρησιμοποιούν ανθεκτικά, αδιάβροχα και ασφαλή για τις υπεριώδεις ακτίνες υλικά. Το πακέτο της αυτοποτιζόμενης γλάστρας περιλαμβάνει την γλάστρα, την επένδυση και την ένδειξη στάθμης νερού. 

Οι αυτοποτιζόμενες γλάστρες εξωτερικά μοιάζουν σαν μία, αλλά πρόκειται για μία γλάστρα μέσα σε άλλη γλάστρα. Η μία γλάστρα μπαίνει μέσα στην άλλη και η εξωτερική γλάστρα λειτουργεί σαν κασπώ. Το σύστημα αυτοποτίσματος διαθέτει το ειδικά διαμορφωμένο υπόστρωμα Lechuza-PON. Αυτό το υλικό διαχωρίζει το χώμα σας από τη δεξαμενή νερού, αερίζει τις ρίζες, παρέχει στα φυτά σας τη σωστή ποσότητα νερού και θρεπτικών συστατικών στις ρίζες των φυτών. Επίσης είναι εξοπλισμένο με δεξαμενή και μετρητή νερού το οποίο σας ενημερώνει πότε είναι καιρός να ξαναγεμίσετε τη δεξαμενή.

 

Αποστολή λουλούδια και φυτά σε επαγγελματικούς χώρους,γραφεία και εταιρείες.

 

Χαρακτηριστικά αυτοποτιζόμενης γλάστρας

 

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Lechuza που την κάνουν εξαιρετική επιλογή για κάθε περίσταση είναι τα εξής:

 • Εύκολη καλλιέργεια των φυτών
 • Εύκολη αφαίρεση του δοχείου φύτευσης
 • Ξεχνάτε πλέον το καθημερινό πότισμα 
 • Το σύστημα αυτό-ποτισμού εξασφαλίζει την ιδανική ποσότητα νερού
 • Δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για το επόμενο πότισμα έως και 12 εβδομάδες μέχρι το επόμενο πότισμα
 • Ο δείκτης στάθμης νερού σας ενημερώνει για το πότε χρειάζεται πότισμα το φυτό
 • Η βαλβίδα αποστράγγισης αποτρέπει την υπερχείλιση της γλάστρας σε περίπτωση βροχής

 

Τρόπος ποτίσματος φυτών σε αυτοποτιζόμενες γλάστρες

 

Τις πρώτες 12 εβδομάδες ποτίζετε το φυτό κανονικά, ρίχνοντας το νερό απευθείας στο χώμα

Μετά από αυτή την περίοδο ή όταν οι ρίζες φτάσουν τη δεξαμενή νερού, γεμίστε την δεξαμενή νερού από τον αγωγό τροφοδοσίας νερού, μέχρι ο δείκτης της στάθμης να βρίσκεται στην ένδειξη "max"

Να κοιτάζετε συχνά τον δείκτη στάθμης νερού ώστε να γνωρίζετε πάντα πότε να γεμίζετε τη δεξαμενή νερού. Ανάλογα με τις απαιτήσεις ποτίσματος του κάθε φυτού, ξαναγεμίστε την δεξαμενή περίπου 1-2 εβδομάδες αφού ο δείκτης δείξει "min"

 

Το κομψό εξωτερικό δοχείο είναι στεγανό, έτσι ώστε να μπορείτε να το τοποθετήσετε απευθείας σε έπιπλα ή στο δάπεδο χωρίς να ανησυχείτε για διαρροές. Στο εσωτερικό, υπάρχει εύκολη στην μετακίνηση επένδυση ώστε να μπορείτε να αλλάξετε θέση στα φυτά, να καθαρίζετε τις ρίζες και να καθαρίζετε τα φύλλα εύκολα.

 

Γιατί να επιλέξω γλάστρες με σύστημα αυτοποτίσματος;

 

 • Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των αυτοποτιζόμενων γλαστρών είναι ότι παρέχουν την ευκολία να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή ότι υπάρχει νερό στη δεξαμενή. Το να παρακολουθείτε αν χρειάζονται πότισμα τα φυτά σας, ειδικά αν διαθέτετε πολλά, μπορεί να είναι χρονοβόρο. Οι ανάγκες ποτίσματος των φυτών ποικίλλουν ανάλογα με τη εποχή του χρόνου, τον καιρό, τη κατάσταση της γλάστρας, το μέγεθος του φυτού και το στάδιο ανάπτυξης του φυτού. Έτσι, όταν ποτίζετε μόνο όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο αντί για το πότε πραγματικά χρειάζονται πότισμα τα φυτά, διατρέχετε τον κίνδυνο να βλάψετε τα φυτά σας με υπερβολικό ή καθόλου πότισμα. Με τις αυτοποτιζόμενες γλάστρες το έδαφος διατηρείται σταθερά υγρό, καθώς το νερό διοχετεύεται από τη δεξαμενή με τον ίδιο ρυθμό με τον οποίο τα φυτά το χρησιμοποιούν. Οι γλάστρες με το αυτόματο σύστημα ποτίσματος προσφέρουν την ευκολία να μπορείτε να ποτίζετε τα φυτά σας ενώ βρίσκεστε μακριά από το σπίτι ή είστε απασχολημένοι και δεν έχετε χρόνο να φροντίσετε σωστά τα φυτά σας.

 

 • Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα χρησιμοποιώντας αυτοποτιζόμενες γλάστρες είναι η οικονομία νερού. Όταν ποτίζετε τα φυτά σας από την κορυφή το περισσότερο νερό θα χαθεί στην επιφάνεια του χώματος. Αντίθετα, στις αυτοποτιζόμενες γλάστρες τα φυτά αντλούν νερό από τις ρίζες, οπότε υπάρχει λιγότερη υγρασία στην επιφάνεια του εδάφους και σχεδόν όλο το νερό χρησιμοποιείται από τα φυτά.

 

 • Το πιο κοινό λάθος φροντίδας των φυτών είναι το υπερβολικό πότισμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα από μύκητες και ασθένειες, ενώ από την άλλη το πολύ λίγο πότισμα στερεί από τα φυτά το νερό που χρειάζονται για να διατηρήσουν την υγεία τους και να μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά. Οι γλάστρες αυτο-ποτίσματος μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των φυτών παρέχοντας ακριβώς την ποσότητα νερού που χρειάζονται όταν την χρειάζονται. Οι γλάστρες αυτο-ποτίσματος βοηθούν επίσης την υγιή ανάπτυξη των ριζών, καθώς οι ρίζες των φυτών φτάνουν προς τα κάτω (δεν διακλαδίζονται) για νερό όπου το επίπεδο υγρασίας είναι υψηλότερο.

 

Οι γλάστρες με αυτόματο πότισμα είναι ιδανικές για πολυάσχολους ανθρώπους, είναι φιλικές προς το περιβάλλον και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των φυτών. Αλλά υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα που θα πρέπει να προσέξετε όταν θα πρέπει να επιλέξετε το είδος γλάστρας που επιθυμείτε. 

 

 • Οι γλάστρες αυτοποτίσματος δεν είναι κατάλληλες για όλα τα φυτά: Για παράδειγμα τα παχύφυτα και κάκτοι, οι ορχιδέες και άλλα φυτά που χρειάζονται να στεγνώσει το χώμα μέχρι το επόμενο πότισμα, η σταθερή υγρασία που προσφέρει το σύστημα αυτοποτίσματος θα προκαλέσει το σάπισμα των ριζών σε αυτούς τους τύπους φυτών.

 

 • Επίσης, οι γλάστρες με το σύστημα αυτόματου ποτίσματος δεν λειτουργούν καλά σε εξωτερικούς χώρους σε υγρά και βροχερά κλίματα. Μπορεί να είναι εξοπλισμένες με βαλβίδα αποστράγγισης για να επιτρέπει την απομάκρυνση του υπερβολικού βρόχινου νερού όταν εγκαθίσταται σε εξωτερικούς χώρους αλλά θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά για την υγρασία και το νερό που μπορεί να παραμείνει στην γλάστρα. Αν αφήσετε τα φυτό σας που βρίσκεται σε αυτοποτιζόμενη γλάστρα σε σημείο που δέχεται συχνά βρόχινο νερό, τότε η γλάστρα θα γεμίσει με πολύ νερό και οι ρίζες γρήγορα θα σαπίσουν.

 

Λίπασμα

 

Προσθέστε το ιδανικό λίπασμα για το φυτό σας στη δεξαμενή νερού και φροντίστε να διατηρείται τακτικά αυτό το θρεπτικό διάλυμα στα κατάλληλα επίπεδα και να ξεπλένετε τη δεξαμενή τακτικά με γλυκό νερό για να αποφευχθεί η τοξική συσσώρευση αλάτων λιπασμάτων. Για την αποφυγή συσσώρευσης αλάτων πολλοί προτιμούν να χρησιμοποιούν κομπόστ για τα φυτά τους. 

 

Γλάστρες για κάθε στυλ

 

Οι γλάστρες της Lechuza είναι ιδανικές για την καλλιέργεια βοτάνων, και άλλων φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πάγκους, σε περβάζια και παράθυρα, σε εισόδους καταστημάτων και πολυκατοικιών.  

 

Υπάρχουν πολλά σχέδια και μεγέθη σε αυτοποτιζόμενες γλάστρες που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε είδος διακόσμησης και χώρου. Βρείτε γλάστρες που είναι κατάλληλες για το δάπεδο του σπιτιού, του γραφείου ή ενός καταστήματος, ειδικές γλάστρες για να κρεμαστούν σε τοίχους και κιγκλιδώματα καθώς επίσης και σε μορφή ζαρντινιέρας για να φυτέψετε πολύχρωμα λουλούδια εποχής και βότανα για σας και τους αγαπημένους σας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ότι αφορά τον σχεδιασμό, τα χρώματα και τα μεγέθη των αυτοποτιζόμενων γλαστρών ώστε να επιλέξετε την ιδανική που θα ταιριάξει σε κάθε χώρο και περίσταση. 

 

Επιλέξτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή το γραφείο σας ή να στείλετε ένα δώρο που θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σας αγοράζοντας ένα φυτό ή μία σύνθεση φυτών σε αυτοποτιζόμενη γλάστρα από το ανθοπωλείο μας. Είναι ένα δώρο που σας εξοικονομεί χρόνο και χρήμα ποτίζοντας τα φυτά σας για εσάς, διατηρώντας τα πιο υγιή και μειώνοντας το υπερβολικό πότισμα και το «θάνατο» των φυτών σας. 

 

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα φυτό ή μία σύνθεση για το σπίτι, το γραφείο ή το κατάστημά σας, βρείτε στο www.anthemionflowers.com το τέλειο φυτό που είναι  κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση.