ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οδηγίες χρήσης για τις γλάστρες της εταιρείας lechuza

Τα φυτά χρειάζονται τρία βασικά πράγματα για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν: άφθονο ηλιακό φως, χώμα γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και φυσικά νερό. Με το αυτόματο σύστημα ποτίσματος της LECHUZA θα σας δείξουμε πόσο απλή μπορεί να είναι η φροντίδα των φυτών!

Εμπνευσμένο από την φύση

Το πότισμα των φυτών δεν είναι πάντα εύκολο. Αν τα ποτίσετε πολύ λίγο θα στεγνώσουν ενώ αν τα ποτίσετε πάρα πολύ κινδυνεύουν να σαπίσουν οι ρίζες τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναπτύξαμε ένα έξυπνο σύστημα ποτίσματος που επιτρέπει στα φυτά να  απορροφούν την ιδανική ποσότητα νερού που χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά – όπως ακριβώς θα ήθελε η φύση.

Απλό, αποτελεσματικό, μοναδικό στο είδος του!

Το έξυπνο σύστημα άρδευσης μιμείται ένα φυσικό περιβάλλον για τα φυτά. Το φυτικό μας υπόστρωμα LECHUZA-PON υποστηρίζει τα φυτά και τους παρέχει όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Ρυθμίζει επίσης την παροχή νερού στις ρίζες έτσι ώστε το φυτό να λαμβάνει πάντα τη σωστή ποσότητα νερού χωρίς να υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης.

Υπέροχα φυτά που ευδοκιμούν!

Ακόμη και αν δεν ασχολείστε πολύ με τον κήπο σας, το έξυπνο σύστημα αυτοποτίσματος θα σας βοηθήσει να απολαύσετε άνθη και φυτά με υγιή φύλλα και πολύχρωμα λουλούδια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό νερό στη δεξαμενή μετά τη μεταφύτευση.

Ποτίστε μια φορά και μετά καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε!

Όλες οι γλάστρες LECHUZA εντυπωσιάζουν, κυρίως με το μοναδικό σύστημα αυτοποτισμού. Χάρη στην ενσωματωμένη δεξαμενή νερού, που γεμίζει εύκολα από έξω, τα φυτά τροφοδοτούνται βέλτιστα με νερό. Ο δείκτης στάθμης νερού υποδεικνύει πότε είναι απαραίτητο το πότισμα. Και μόλις γεμίσει η δεξαμενή, μπορείτε να καθίσετε και να χαλαρώσετε ή ακόμα και να φύγετε διακοπές για αρκετό καιρό. Τα φυτά σας θα λάβουν την απαραίτητη ποσότητα νερού που χρειάζονται.

Πώς λειτουργεί το σύστημα ποτίσματος

Κλασικό σύστημα

Απλώς τοποθετήστε το φυτό με το LECHUZA-PON στην επένδυση της γλάστρας ή απευθείας στη γλάστρα. Μετά τη φάση ανάπτυξης, το φυτό σας θα λάβει όλο το νερό που χρειάζεται από τη δεξαμενή.

Φύτευση

Καλύψτε το διαχωριστικό με μια στρώση LECHUZA-PON, το οποίο περιλαμβάνεται στο σετ, στη διαχωριστική βάση. Τοποθετήστε το φυτό και γεμίστε τη γλάστρα με LECHUZA-PON ή χώμα.

Φάση ανάπτυξης

Τις πρώτες 12 περίπου εβδομάδες μετά τη φύτευση ενός φυτού σε μία γλάστρα LECHUZA, ποτίστε το όπως θα κάνατε συνήθως, ρίχνοντας νερό από πάνω.

Πότισμα και φάση ξηρασίας

Μόλις ολοκληρωθεί η φάση ανάπτυξης, το φυτό είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του. Μετά τη φάση ανάπτυξης, όταν ποτίζετε το φυτό φροντίστε να γεμίσετε τη δεξαμενή νερού μέσω του άξονα παροχής νερού μέχρι η ένδειξη στάθμης νερού να δείξει "max". Τώρα το φυτό σας θα φροντίσει μόνο του, χάρη στο LECHUZA. Εάν η ένδειξη της στάθμης του νερού είναι "min", αυτό υποδεικνύει την έναρξη της ξηρασίας η οποία μπορεί να διαρκέσει 2–10 ημέρες ανάλογα το είδος και το μέγεθος του φυτού. Μετά από κάθε φάση στεγνώματος, ξαναγεμίστε τη δεξαμενή νερού στο "max". μέσω του άξονα παροχής νερού.

Δείκτης στάθμης νερού:

Χάρη στο δείκτη στάθμης νερού, γνωρίζετε πάντα εάν χρειάζεται πότισμα ή όχι. Όταν ο δείκτης βρίσκεται στη θέση «min», τότε μόνο χρειάζεται πότισμα. Μήπως το φυτό σας χρειάζεται λιγότερο νερό; Περιμένετε μερικές μέρες, προτού να ξαναγεμίσετε τη δεξαμενή. Μέσω του αγωγού τροφοδοσίας μπορείτε να συμπληρώσετε εύκολα νερό ή λίπασμα σε υγρή μορφή στη δεξαμενή.

Βαλβίδα αποστράγγισης: Πρακτική για εσωτερικούς χώρους

Στους εξωτερικούς χώρους, περιστρέψτε απλώς τη βαλβίδα αποστράγγισης προς τα έξω. Μέσω της υπερχείλισης διασφαλίζεται η διατήρηση επαρκών ποσοτήτων νερού στη δεξαμενή νερού. Το περιττό νερό απομακρύνεται μέσω υπερχείλισης. Με τον τρόπο αυτόν τα φυτά σας παραμένουν προστατευμένα από τη συσσώρευση υδάτων ακόμη και σε περίπτωση βροχής.

Ένδειξη στάθμης νερού: Διατήρηση της επισκόπησης

Χάρη στον δείκτη στάθμης νερού γνωρίζετε πάντα εάν πρέπει να ποτίσετε το φυτό σας ή όχι. Περιμένετε μέχρι ο δείκτης να φτάσει στο «min» πριν το ξανα-ποτίσετε. Το φυτό σας προτιμά πιο ξηρό κλίμα; Στη συνέχεια, απλώς περιμένετε μερικές ημέρες πριν ξαναγεμίσετε τη δεξαμενή. Ο άξονας τροφοδοσίας διευκολύνει την πλήρωση της δεξαμενής με νερό ή λίπασμα.

Βαλβίδα αποστράγγισης: Πρακτικό για εξωτερικούς χώρους

Για εξωτερική χρήση απλά ξεβιδώστε την βαλβίδα αποστράγγισης. Μια υπερχείλιση διασφαλίζει ότι παραμένει αρκετό νερό στη δεξαμενή νερού. Το υπερβολικό νερό τρέχει και αποστραγγίζεται μέσω της υπερχείλισης. Αυτό προστατεύει τα φυτά σας ακόμα και όταν βρέχει.

Σύστημα ποτίσματος με φυτίλι: Δεν απαιτείται μεταφύτευση!

Γρήγορο και απλό, το φυτίλι σας επιτρέπει να κρατάτε μικρά φυτά στις γλάστρες τους όταν τα φυτέψετε στη γλάστρα.

Απλά τοποθετήστε το φυτίλι με τη γλάστρα που έχετε το φυτό σας στη LECHUZA. Ποτίστε και απολαύστε.

Σύστημα με φυτίλι - ιδανικό για μικρότερα φυτά

Για φυτά με μικρότερες ρίζες που δεν φτάνουν στη δεξαμενή νερού, είναι κατάλληλες οι γλάστρες που διαθέτουν φυτίλι. Το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που αποθηκεύονται στο LECHUZA-PON φτάνουν στις ρίζες μέσω του φυτιλιού με τριχοειδή δράση και εξασφαλίζουν μια ισορροπημένη παροχή των φυτών.

Τα σετ Όλα σε Ένα είναι, χάρη στο περιλαμβανόμενο φυτικό υπόστρωμα LECHUZA-PON, άμεσα έτοιμα για χρήση.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ LECHUZA

1) Δείκτης στάθμης νερού: Για απόλυτο έλεγχο ποτίσματος

2) Θυρίδα πλήρωσης νερού: Για εύκολη προσθήκη νερού και υγρών λιπασμάτων

3) LECHUZA-PON: Το υπόστρωμα φύτευσης ρυθμίζει τέλεια την τροφοδοσία νερού στο φυτό

4) Διαχωριστική βάση: Σχηματίζει την δεξαμενή νερού στον πυθμένα της γλάστρας

5) Βαλβίδα αποστράγγισης: Αφαιρείται κατά την χρήση σε εξωτερικό χώρο