ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

αποστολη λουλουδιων στο Ιλιον

Με την βοήθεια του έμπειρου προσωπικού μας θα σας βοηθήσουμε να στείλετε το ιδανικό δώρο από το ανθοπωλείο μας στον αγαπημένο σας παραλήπτη που βρίσκεται στο Ίλιον και να κάνετε την ιδιαίτερη μέρα του ακόμα πιο ξεχωριστή. Αυθημερόν παράδοση λουλούδια και φυτά στο Ίλιον.

63 Αποτελέσματα
Εμφάνιση φίλτρων
Ταξινόμηση:
Τιμή
0 € - 50 €
50 € - 100 €
100 € - 200 €
200 € +
Χρώμα
Κόκκινο
Άσπρο
Ροζ
Πράσινο
Φούξια
Μπλε
Κίτρινο
Βάσεις
Κεραμικό
Γυάλινο
Κουτί
Aυτοποτιζόμενη γλάστρα
Ξύλινο
Μπαούλο
Άνθη
Τριαντάφυλλα
Χρυσάνθεμα
Ζέρμπερες
Λίλιουμ
Τουλίπες
Αλστρομέριες
Ορχιδέες
Ορχιδέα δενδρόβιουμ
Διάφορα λουλούδια
Ηλίανθοι
Δώρα
Δώρα για εκείνη
Μπαλόνια
Συνθέσεις με ποτά και κρασιά
Ευχετήριες κάρτες
Δώρα για παιδιά
Δώρα για εκείνον
Ποτά
Περίσταση
Επέτειος
Συγγνώμη
Γενέθλια
Επαγγελματικό δώρο
Συγχαρητήρια
Αρραβώνας
Γιορτή του πατέρα
Συλλυπητήρια
Γρήγορη ανάρρωση
Έτσι απλά…
Γιορτή της μητέρας
Ονομαστική εορτή
Νεογέννητο αγόρι
Νεογέννητο κορίτσι
Εγκαίνια
Αγάπη-έρωτας
Έκπληξη
Ευχαριστώ
Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Γάμος
Γιορτή της γυναίκας
Φυτά
Ανθοφόρα φυτά
Πράσινα φυτά
Φυτά εσωτερικού χώρου
Ορχιδέα φυτό
Δράκαινα
Φυτά για Επαγγελματικούς Χώρους
Εποχές
Λουλούδια εποχής
Χειμερινά λουλούδια
Ανοιξιάτικα λουλούδια
Σανσιβέρια φυτό
AF666147
45.00 - 75.00
Λινάτσα
AF888003
5.00
Τεκίλα Jose Cuervo
AF777804
40.00

Λίγα λόγια για το Ίλιον

Το Ίλιον είναι αστική περιοχή και δήμος του Δυτικού Τομέα Αθηνών στην Περιφέρεια Αττικής. Αναπτύσσεται γύρω από το νεότερο οικισμό των Νέων Λιοσίων, γειτνιάζοντας στα νότια με το Δήμο Περιστερίου, ανατολικά με το Δήμο Αγ.Αναργύρων- Καματερού και δυτικά με την Πετρούπολη.

Η σύγχρονη ιστορία της πόλης του Ίλιου ξεκινά με την ίδρυση του οικισμού Ίλιον Τρωάς, το 1858, όπου αρχικά κατοικούσαν οι οικογένειες των εργατών του κτήματος Επταλόφου (γνωστότερο και ως Πύργος Βασιλίσσης), Βαυαροί αξιωματικοί, αυλικοί και εύποροι Αθηναίοι ευνοούμενοι της Βασιλικής Αυλής.

Στα επόμενα χρόνια, μετά την έξωση του Όθωνα από την Ελλάδα, το ενδιαφέρον για την περιοχή των χωρικών των Λιοσίων (Άνω Λιοσίων), της Φυλής και των Αχαρνών, καθώς και πλούσιων αθηναϊκών οικογενειών έκανε πολλούς από αυτούς να εγκατασταθούν στον οικισμό και άλλους να αγοράσουν κτήματα.

Τα πρώτα χρόνια της κοινότητας ήταν δύσκολα. Η πλήρης αναδιοργάνωση, η αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων της περιοχής, η υλοποίηση και η επέκταση μεγάλων έργων υποδομής ήταν οι κυριότερες από τις προτεραιότητες των διοικούντων, αλλά τα πενιχρά οικονομικά της κοινότητας δεν βοηθούσαν.

Αμέσως μετά τον πόλεμο, η οικιστική ανάπτυξη συρρίκνωσε σταδιακά τον αγρο-κτηνοτροφικό χαρακτήρα της περιοχής, ενώ την ίδια εποχή άρχισε και η συρρίκνωση του κτήματος του Πύργου Βασιλίσσης.

Η δημογραφική εξέλιξη του Ιλίου παρουσιάζει αλματώδη άνοδο τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι ένας από τους δήμους που δέχτηκαν το μεγαλύτερο κύμα εσωτερικής μετανάστευσης τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.
Ανάπτυξη παρουσιάζουν κυρίως οι τομείς της μεταποίησης και του εμπορίου, με μικρού μεγέθους βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Ο Δήμος Ιλίου έχοντας ολοκληρώσει βασικές υποδοχές στους τομείς της καθαριότητας, του πράσινου, του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και στους τομείς του Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Κοινωνικής Μέριμνας, αποτελεί σήμερα ένα σύγχρονο Δήμο της Δυτικής Αθήνας.

Όπως οι περισσότερες σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις, έτσι και το Ίλιον, διαθέτει ποδηλατόδρομο, ο οποίος σε συνδυασμό με τα μεγάλα πεζοδρόμια και τα δεκάδες δένδρα δημιουργούν πράσινη διαδρομή.

Πύργος Βασιλίσσης

Το κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης γεννήθηκε από το όραμα της βασίλισσας Αμαλίας για τη δημιουργία μίας πρότυπης εγκατάστασης. Τα αμπέλια ήταν από τις πρώτες καλλιέργειες του κτήματος. Για την διαμόρφωση του αμπελώνα προσελήφθησαν έμπειροι αμπελουργοί από τα Μέγαρα.
Η ξενάγηση στον Πύργο είναι μία μοναδική εμπειρία. Διαρκεί 2,5 ώρες και ξεκινά με την υποδοχή στους στεγασμένους χώρους του κτήματος και συνεχίζεται με την επίσκεψη στον Πύργο, εσωτερικά και εξωτερικά.
Στην συνέχεια γίνεται περιήγηση στον βιολογικό αμπελώνα, στους στάβλους με τα άλογα, στους κήπους και στο Οινοποιείο. Στις οργανωμένες ξεναγήσεις στον Πύργο οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα κρασιά του κτήματος συνοδεία από πίτες και τυριά και να μυηθούν σε όλα τα μυστικά του κρασιού.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Στον δήμο Ίλιου βρίσκεται το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο συνορεύει και με τον δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους της Αθήνας. Στο Πάρκο δραστηριοποιείται η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία με διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία της Αττικής.

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» σήμερα είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας. Ο περιβαλλοντικός θησαυρός του Πάρκου περιλαμβάνει έξι τεχνητές λίμνες, οι οποίες περιβάλλονται από καλαμώνες και αγροτικές καλλιέργειες. Η καλλιέργεια των οπωροφόρων δέντρων γίνεται με βιολογική μέθοδο.
Σημαντική για την παρουσία των πουλιών είναι και η ποικιλομορφία στη βλάστηση. Στο οικοσύστημα αυτό φωλιάζουν 177 είδη πουλιών, πολλά από τα οποία είναι σπάνια για το αστικό περιβάλλον, καθώς και αμφίβια, ερπετά, νυχτερίδες, μικροθηλαστικά και σκαντζόχοιροι. Οι δεντροστοιχίες αποτελούνται από κυπαρίσσια, οι συστάδες ευκαλύπτων, ακακιών και ψευδακακιών, καθώς και κήποι από πλήθος φυτικών ειδών.

Ο Δήμος Ιλίου έχοντας ολοκληρώσει βασικές υποδοχές στους τομείς της καθαριότητας, του πράσινου, του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και στους τομείς του Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Κοινωνικής Μέριμνας, αποτελεί σήμερα ένα σύγχρονο Δήμο της Δυτικής Αθήνας.

Αγοράστε εξαιρετικής ποιότητας δώρα και λουλούδια για φίλους στο Ίλιον