ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Υπάρχουν λουλούδια του χειμώνα ;

Πολλοί πιστεύουν ότι ο χειμώνας είναι η πιο αδιάφορη εποχή για τη φύση και ότι όμορφα λουλούδια ανθίζουν μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι!!

Μύθος ή Αλήθεια?

Μύθος φυσικά, γιατί κάθε εποχή έχει να μας παρουσιάσει τα δικά της ξεχωριστά φυτά και άνθη.

Ας τα γνωρίσουμε.

Λουλούδια: αμαρύλια, σκίμια, μπουασέντια, ελέβορος, ίριδα, γάλανθος, ακόνιτο, ανεμώνη του βουνού, κρόκος, πανσές, κυκλάμινο, χρυσάνθεμα, πρίμουλα, άλυσος και μην ξεχνάμε τις αγαπημένες τουλίπες και το υπέρικουμ

Θάμνοι: χειμώνανθος, κάσσια, κίτρινο γιασεμί, καμέλια, χειμερινό αγιόκλημα, τσιντόνια, βιγόνια, βιβούρνο tinus, κέστρο,  μαόνια, πιερίδα, βεστρίτσια

Δέντρα: αμυγδαλιά, κουμαριά, ακακία λοφανθής, μιμόζα νίκαιας, αμαμηλίδα, κολβιλλέα, σπαθοδέα

Άρα, οι επιλογές για το βάζο μας, τον κήπο μας αλλά και για να χαρίσουμε σε φίλους και αγαπημένους  είναι πολλές. Ας δούμε κάποιες.

Επιλέγουμε κόκκινους γιορτινούς χρωματισμούς, προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα και μοιραζόμαστε πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης.

Η αμαρυλλίδα είναι ένας πανέμορφος βολβός που κάνει πανέμορφα μεγάλα άνθη σε σχήμα κρίνου ύψους μέχρι  και 15 εκατοστά. Είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά του χειμώνα που απολαμβάνουμε στην γλάστρα, τον κήπο αλλά και το βάζο μας. Στο βάζο έχει διάρκεια ζωής αρκετές μέρες και έτσι έχουμε μια όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας.

Το κυκλάμινο είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά του χειμώνα. Yπάρχει σε διάφορες ποικιλίες χρωμάτων αλλά η πιο γιορτινή  είναι με το κόκκινο και λευκό χρώμα ανθέων.

Τα υπέρικουμ, αυτές οι κόκκινες υπέροχες  χάντρες, απογειώνουν κάθε σύνθεση λουλουδιών και χαρίζουν πρωτοτυπία και μοναδικότητα σε κάθε γιορτινή δημιουργία. Μια πολύ κομψή και γιορτινή σύνθεση είναι ο συνδυασμός με κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα και  κόκκινα υπέρικουμ.

Ένας συνδυασμός που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι υπέρικουμ μαζί με σκούρα κόκκινα τριαντάφυλλα. Ένα μπουκέτο γεμάτο πάθος και γοητεία.

Λουλούδι του χειμώνα είναι και η τουλίπα, παρόλο που τη βρίσκουμε διαθέσιμη όλον τον χρόνο.  Η τουλίπα είναι ένα πανέμορφο λουλούδι που μας προσφέρει εξαιρετικές επιλογές σε ανθοδέσμες και γιορτινές συνθέσεις . Μια απλή αλλά εντυπωσιακή πρόταση είναι διάφανο βάζο  με κόκκινες τουλίπες

Ή διάφανο βάζο γεμισμένο με κόκκινες διακοσμητικές μπαλίτσες και τουλίπες

H πουασέντια ή Αλεξανδρινό είναι ένα λουλούδι που ανθίζει τον χειμώνα αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα τροπικό φυτό και πρέπει να φυλάσσεται μακριά από το κρύο.  Είναι υπέροχο είτε στην γλάστρα είτε στο βάζο μας.

Mια ακόμη γιορτινή επιλογή για τους χειμερινούς μήνες είναι η σκίμια!  Αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες και συχνά τη συναντάμε σε γλάστρες.

Και φυσικά τι πιο γιορτινό, εντυπωσιακό και αγαπημένο από ένα all time classic μπουκέτο με κόκκινα τριαντάφυλλα?

Όποιο λουλούδι και αν αγαπάτε ή επιθυμείτε, λουλούδι του χειμώνα ή όχι, θα το βρείτε στο www.anthemionflowers.com. Ένα e-shop με υπέροχες συνθέσεις για να διακοσμήσετε τον χώρο σας αλλά και προτάσεις δώρων για τους αγαπημένους σας.