ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μαθαίνουμε τα λουλούδια με το όνομά τους! (μέρος Α)

Πολλές φορές βλέπετε ένα λουλούδι και αναρωτιέστε ποιο λουλούδι είναι και πώς ονομάζεται ή αντίθετα ακούτε για ένα λουλούδι και θέλετε να δείτε πως μοιάζει.
Για αυτό σας ετοιμάσαμε ένα εύκολο και χρήσιμο κατάλογο λουλουδιών που θα σας βοηθήσει να μάθετε τα λουλούδια με το όνομά τους:

Ο Ερέμουρος
Οι Ερέμουροι φυτρώνουν αρχικά σαν μικρά φουντωτά θαμνάκια αποτελούμενα από πολύ λεπτά, σαν ιμάντες, ανοιχτοπράσινα φύλλα. Στα τέλη της άνοιξης προς αρχές του καλοκαιριού, αυτά τα φυτά εξαλλάσσονται σε σκληρά και συμπαγή φυτά, μυτερά σαν καρφιά, τα οποία αποτελούνται από μικροσκοπικά λευκά, απαλά ροζ, χάλκινα, ανοιχτοκίτρινα ή πορτοκαλί λουλούδια.  Αυτό το λουλούδι που θυμίζει βούρτσα μπουκαλιών μπορεί να αντέξει στο βάζο σας αρκετές εβδομάδες αφού κοπεί.

Το τζίντζερ

Το τζίντζερ, ή αλλιώς πιπερόριζα, θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα, βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.
Είναι πολύ απλό να καλλιεργήσετε τζίντζερ στον κήπο σας, αρκεί να το φροντίσετε σωστά. Η κατάλληλη εποχή για να το φυτέψετε είναι η αρχή της άνοιξης. Θα χρειαστείτε μια φρέσκια ρίζα τζίντζερ, την οποία θα πρέπει να αφήσετε για ένα βράδυ μέσα σε χλιαρό νερό. Διαλέξτε ένα σημείο του κήπου σας που δεν το χτυπά ο άνεμος ή ο ήλιος για πολλές ώρες. Το τζίντζερ μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς. Να θυμάστε ότι το τζίντζερ χρειάζεται χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και άφθονο νερό,  για αυτό καλό θα ήταν να το ποτίζετε καθημερινά

Γλαδιόλες

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες γλαδιόλας. Η πιο γοητευτική είναι αυτή που ονομάζεται Ωραιότητα! Καθώς τα πέταλά της ανοίγουν, αποκαλύπτουν απαλές, πτυχωτές μοβ άκρες με σκουρότερο μοβ περίγραμμα. Στα πέταλα της βάσης, που οδηγούν στο λαιμό του κάθε άνθους, υπάρχει μια υπέροχη κηλίδα σε βαθύ ροζ και πορφυρό χρώμα.
Μια άλλη γνωστή ποικιλία, η Δαντελένια Ορχιδέα, που δίνει την εντύπωση ότι είναι τόσο εύθραυστη που το παραμικρό άγγιγμα θα την κατέστρεφε.
Οι γλαδιόλες έχουν τις ρίζες τους στις τροπικές περιοχές, και για αυτό είναι πολύ ευαίσθητες στις κλιματικές αλλαγές. Δεν αντέχουν στους κρύους χειμώνες μερικών χωρών, αλλά παρόλα αυτά αναπτύσσονται καλά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Ελικόνια

Το μέγεθος της Ελικόνιας διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και κυμαίνεται από θάμνο 50 εκατοστών μέχρι και δέντρα, ύψους 10 μέτρων! Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 350 ποικιλίες Ελικόνιας. Οι Ελικόνιες είναι μία από τις κύριες οικογένειες τροπικών λουλουδιών της Κεντρικής Αμερικής και είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο για την ομορφιά τους και την αντοχή τους. Αν προσεχθούν και κοπούν σωστά τα λουλούδια της Ελικόνιας μπορούν να διατηρηθούν στο βάζο σας όμορφα και να δείχνουν φρέσκα πάνω από ένα μήνα  Εντυπωσιάζουν με τα ζωηρά χρώματα των λουλουδιών τους, τα οποία εμφανίζονται σε ένα ευρύ φάσμα  αποχρώσεων και συνδυασμών από κόκκινο, πορτοκαλί, ασπροπράσινο, ροζ και κίτρινο.

Υπέρικουμ

Τα υπέρικουμ, αυτές οι κόκκινες ιδιαίτερες  χάντρες, που δίνουν πάντα μια γιορτινή πινελιά σε όποια σύνθεση λουλουδιών συμμετέχουν, χαρίζοντας πρωτοτυπία και μοναδικότητα. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό καθώς αντέχει μέχρι τους -10 βαθμούς Κελσίου. Ανθίζει με όμορφα κίτρινα λουλούδια και παράγει την καλοκαιρινή περίοδο κατακόκκινους οβαλ καρπούς που κοσμούν πολλές φορές τις ανθοσυνθέσεις μας. 

Λιμόνιουμ

Λιμόνιουμ, γνωστό και ως  θαλάσσια λεβάντα ή βάλτο-δεντρολίβανο, με τα οποία όμως το μόνο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το όνομα.
Συνήθως μεγαλώνουν ως ποώδη πολυετή φυτά, με ύψος από 10 μέχρι και 70 εκατοστά. Πολλά είδη ευδοκιμούν σε αλατούχα εδάφη, και για αυτό τα συναντάμε κοντά σε ακτές ή αλμυρόβαλτους. Παράγουν μικρά άνθη μήκους 4-10 χιλ. σε ροζ και μοβ χρώμα συνήθως αλλά μπορείτε να συναντήσετε και σε λευκό ή κίτρινο.

Λιάτρις 

Λιάτρις, είναι ένα όμορφο και λίγο άγριο λουλούδι που διακοσμεί συχνά ιδιαίτερες ανθοδέσμες. Ανήκει στην οικογένεια των Άστερ και γενικά είναι ένα ανθεκτικό φυτό.
Είναι πολυετές λουλούδι, διαθέσιμο σε 40 περίπου είδη,  με άνθη στο χρώμα της λεβάντας, σε μωβ και λευκό. Καλλιεργείται από βολβούς, τους οποίους θα πρέπει να φυτέψετε άνοιξη για να απολαύσετε τα άνθη στο τέλος του καλοκαιριού.

Στο www.anthemionflowers.com θα βρείτε κάθε είδος και ποικιλία λουλουδιών όλες τις εποχές του χρόνου. Επισκεφθείτε μας και επιλέξτε την ανθοδέσμη ή το φυτό που σας αρέσει και εμείς θα το στείλουμε την ίδια ημέρα, όπου επιθυμείτε!

 
Συνεχίζεται…..