ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ποικιλίες Λουλουδιών

Ας γνωρίσουμε τα λουλούδια καλύτερα

Μερικές ποικιλίες λουλουδιών και οι περιγραφές τους.

Λουλούδια

 

ΑλστρομέριαΗ αλστρομέρια είναι ένα λουλούδι που είναι επίσης γνωστό ως "κρίνο του Περού" και συμβολίζει τη δύναμη της φιλίας και συνδέεται με την αμοιβαία υποστήριξη μεταξύ δύο ανθρώπων. Διατίθεται σε σχεδόν κάθε απόχρωση του ουράνιου τόξου και αποτελεί μία εντυπωσιακή και πρωτότυπη προσθήκη σε οποιοδήποτε μπουκέτο ή σύνθεση. Με την κατάλληλη φροντίδα, τα λουλούδια της αλστρομέρια διατηρούνται αρκετές μέρες ανθισμένα στο βάζο.
ΑνθούριοΤο Ανθούριο ή "φλαμίγκο" είναι από τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά φυτά και συμβολίζει τη φιλοξενία, καθώς επίσης πιστεύεται ότι φέρνει τύχη στο σπίτι και προστατεύει από το κακό! Είναι γνωστό για τα χαρακτηριστικά άνθη του σε σχήμα καρδιάς που κυμαίνονται σε αποχρώσεις του πράσινου, λευκού, ροζ, πορτοκαλί και φυσικά του φωτεινού κόκκινου.
ΜπαμπούΤο μπαμπού κατάγεται από τη Νοτιανατολική Ασία, όπου είναι πασίγνωστο από την τέχνη του Φενγκ Σούι εδώ και χιλιάδες χρόνια και θεωρείται ότι φέρνει γούρι, τύχη, πλούτο, υγεία και μακροζωία. Στην κινέζικη κουλτούρα το μπαμπου είναι πολύ δημοφιλές για δώρο σε συγγενείς, φίλους, δασκάλους και συναδέλφους. Χαρίζεται ως δώρο σε γενέθλια, γάμο, μία επέτειο ή μία προαγωγή.
Πουλί του παραδείσουΗ Στερλίτσια είναι ένα τροπικό λουλούδι που προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Τα εντυπωσιακά πορτοκαλί και μπλε άνθη της θυμίζουν ράμφος παραδείσιου πουλιού γι' αυτό και είναι γνωστό και ως "πουλί του παραδείσου". Συμβολίζει την πίστη και την ευτυχία και συχνά προσφέρεται σε επετείους γάμων, γεννήσεις, εγκαίνια. Είναι επίσης το επίσημο λουλούδι για την 9η επέτειο του γάμου!
Μίνι χρυσάνθεμοΑνήκουν στην οικογένεια των Χρυσάνθεμων και τα μικρά, σφιχτά γεμάτα πέταλά τους θυμίζουν κουμπιά. Τα βρίσκουμε σε μια ποικιλία χρωμάτων όπως πράσινο, κίτρινο, μωβ, ροζ και άλλες αποχρώσεις και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες συνθέσεις και μπουκέτα όλο τον χρόνο και σε κάθε περίσταση.
ΚάλλαΗ κάλλα είναι ένα λουλούδια που πήρε το όνομά του από την αρχαία ελληνική λέξη για την ομορφιά, "κάλλος" και συμβολίζει την αγνότητα, την αγιότητα και την πίστη. Είναι επίσης το σύμβολα για την αναγέννηση και την ανάσταση και συνήθως ανθίζουν γύρω από τις διακοπές του Πάσχα. Μπορείτε να το βρείτε σε λευκές αποχρώσεις καθώς επίσης σε διάφορα χρώματα, όπως κίτρινο, ροζ, πράσινο, μοβ και πορτοκαλί.
ΓαρύφαλλοΤο γαρύφαλλο είναι ένα δημοφιλές λουλούδι που έχει ιστορία που χρονολογείται πάνω από 2000 χρόνια! Υπάρχουν πολλές ποικιλίες γαρυφαλλιάς, για να επιλέξουμε καθώς επίσης και πολλές αποχρώσεις, όπως λευκά, ροζ, μωβ, πορτοκαλί, κόκκινα, κίτρινα ακόμη και δίχρωμα. Είναι από τα άνθη που μπορούν να διατηρηθούν σε βάζο για αρκετό διάστημα και να χαρίσουν χρώμα και άρωμα τον χώρο μας.
Λειρί του κόκορα ή ΣελόζιαΕίναι ένα τροπικό φυτό με εντυπωσιακά λουλούδια σε έντονα χρώματα όπως ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και φούξια. Ιδανική επιλογή για να προσθέσουμε χρώμα σε παρτέρια και σε κήπους καθώς επίσης σε γλάστρες στην αυλή και στο μπαλκόνι. Η σελόζια συμβολίζει την αγάπη, την μοναδικότητα και την ευσπλαχνία!
ΧρυσάνθεμοΤο χρυσάνθεμο πήρε το όνομά του από τις ελληνικές λέξεις «χρυσός» που σημαίνει χρυσός, και «ανθέμων» που σημαίνει λουλούδι και είναι ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν το φθινόπωρο. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για φύτευση σε παρτέρια και κήπους, καθώς επίσης σε γλάστρες για να διακοσμήσουν με την αυλή και το μπαλκόνι. Είναι ιδανικά να τοποθετηθούν σε βάζο όπου θα δώσουν μία ξεχωριστή νότα στο σαλόνι ή στο γραφείο.
Σιμπίντιουμ ορχιδέαΗ ορχιδέα σιμπίντιουμ ξεχωρίζει για τα πανέμορφα άνθη της τα οποία που διατηρούνται ανθισμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε έντονες αποχρώσεις του ροζ, λευκού, πορτοκαλί, μωβ και λευκού. Είναι από τα πιο δημοφιλή και διαδεδομένα είδη ορχιδέας λόγω της αρχοντικής ομορφιάς της και της ιδιαίτερης ανθεκτικότητάς της. Είναι το επίσημο λουλούδι της 14ης επετείου του γάμου, ωστόσο είναι τέλεια για κάθε περίσταση!
ΜαργαρίταΗ μαργαρίτα είναι ένα λουλούδι που συμβολίζει την αθωότητα, τα νέα ξεκινήματα,την αγνότητα, την αληθινή αγάπη και την αρμονία. Στείλτε αυτά τα λουλούδια για να εκφράσετε τα βαθύτερα συναισθήματά σας και να αποδείξετε την αφοσίωσή σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα.Η μαργαρίτα σε όλο τον κόσμο θεωρείται χαρούμενο λουλούδι γιατί είναι ανοιχτόχρωμο και ανοιχτό.
Δεντρόβιουμ ορχιδέαΣτην Αρχαία Ελλάδα, οι ορχιδέες δεντρόβιουμ σχετίζονταν με την αρρενωπότητα. Σήμερα, τα λουλούδια της ορχιδέας δεντρόβιουμ είναι ιδανικά για να τα στείλετε ως δώρο για μία επέτειο, έναν γάμο ή έναν αρραβώνα καθώς θεωρούνται σύμβολα αγνότητας και αγάπης. Ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά λουλούδια, σε διάφορα σχήματα και χρωματισμούς που μπορούν να διαρκέσουν από έναν ως τρεις μήνες.
ΦρέζιαΗ φρέζια είναι ένα ανοιξιάτικο λουλούδι το οποίο το βρίσκουμε σε διάφορα χρώματα με ξεχωριστό άρωμα. Αντιπροσωπεύει συνήθως την αθωότητα, την εμπιστοσύνη, την φιλία και τη γλυκύτητα. Είναι επίσης το λουλούδι για την 7η επέτειο του γάμου! Επίσης αποτελεί εξαιρετική επιλογή για λουλούδια σε ανθοδοχείο, καθώς αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
ΖέρμπεραΗ ζέρμπερα είναι ένα φωτεινό και χαρούμενο λουλούδι που προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Τις ζέρμπερες τις βρίσκουμε σε πολλά χρώματα όπως στο έντονο κόκκινο, το φωτεινό πορτοκαλί, το ηλιόλουστο κίτρινο, το ροζ, το φούξια και και το κλασικό λευκό. Είναι ιδανικά λουλούδια για κάθε περίσταση είτε επιλεχθούν μόνες τους, είτε σε μπουκέτο σε συνδυασμό με άλλα λουλούδια.Σε όποια περίσταση και αν ανήκει το δώρο σας, να είστε σίγουροι ότι ένα μπουκέτο από ζέρμπερες είναι ένα εξαιρετικό δώρο για να φωτίσετε την μέρα κάποιου.
ΓλαδιόλαΗ γλαδιόλα είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά που ανθίζει το καλοκαίρι και τα βρίσκουμε σε μεγάλη χρωματική ποικιλία όπως το λευκό, κίτρινο, μωβ, κόκκινο, πορτοκαλί ενώ υπάρχουν και δίχρωμες ποικιλίες. Συμβολίζει την ηθική ακεραιότητα και τη συλλογική αγάπη, το σθένος και τη δύναμη του χαρακτήρα. Αυτό το λουλούδι είναι το ιδανικό για δώρο στον σύντροφό σας εάν θέλετε να του δείξετε ότι είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε και να δείξετε αληθινή πίστη.
ΥάκινθοςΟ υάκινθος είναι ένα πολύ όμορφο λουλούδι που είναι γνωστό για το μεθυστικό του άρωμα και την όμορφη εμφάνισή του. Είτε ως κομμένο άνθος είτε και ως φυτό κήπου, είναι ένα λουλούδι που πρόκειται να γυρίσει τα κεφάλια και να γεμίσει τον κήπο ή το σπίτι σας με το υπέροχο άρωμα του. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες υάκινθου σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων από ροζ, γαλάζιο, μπλε, πορτοκαλί, κίτρινο, κόκκινο μέχρι και λευκό.
ΟρτανσίαΗ ορτανσία είναι ένα δημοφιλές και κλασικό λουλούδι. Το όνομα της προέρχεται από τη σταθερή υγρασία που απαιτείται για να κρατήσει τα λουλούδια χαρούμενα, υγιή και ανθισμένα. Με καταγωγή από την Κίνα και την Ιαπωνία, η ορτανσία ξεχωρίζει για τα υπέροχα μεγάλα άνθη της, σε άσπρο, μωβ, κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί ροζ ή μπλε χρώμα. Ανθίζει ανθίζει την άνοιξη, ωστόσο τα λουλούδια της είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο.
ΥπέρικουμΤο υπέρικουμ προέρχεται από το γνωστό μας Βάλσαμο και φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αφρική. Στην Ελλάδα φύεται σε πολλές περιοχές και σαν θεραπευτικό βότανο χαίρει μεγάλης εκτίμησης και είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Συνδυάζεται υπέροχα με τριαντάφυλλα και άλλα λουλούδια δημιουργώντας υπέροχες συνθέσεις και μπουκέτα για κάθε περίσταση.
ΊριδαΗ ίριδα είναι ένα φυτό που μας χαρίζει μαγευτικά λουλούδια με τεράστια ποικιλία χρωμάτων στον κήπο, στην βεράντα και στο μπαλκόνι. Έχει εντυπωσιακά άνθη σε μπλε, λευκές, κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί ακόμα και μαύρες αποχρώσεις! Υπάρχουν επίσης πανέμορφες δίχρωμες ίριδες με συνδιασμούς χρωμάτων. Υπάρχει μια ίριδα που ταιριάζει σε κάθε περίσταση.
ΛυσίανθοςΟ λυσίανθος είναι ένα κομψό λουλούδι το οποίο θυμίζει το τριαντάφυλλο. Έχει υπέροχη εμφάνιση και είναι διαθέσιμο σε πολλά χρώματα, όπως λευκό, ροζ, μοβ και μπλε. Συμβολίζει την εκτίμηση, τον θαυμασμό, την αφοσίωση και την ευγνωμοσύνη. Μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα σε μπουκέτα και συνθέσεις με τριαντάφυλλα και λίλιουμ χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο στυλ στο χώρο σας.
ΛιμόνιοΤο λιμόνιο είναι ένα ψηλό φυτό με ένα σύμπλεγμα μικρών λουλουδιών που βρίσκονται πάνω από ανθεκτικά στελέχη που έρχονται σε μια υπέροχη ποικιλία χρωμάτων. Συμβολίζει την επιτυχία, τη συμπάθεια και την ομορφιά. Φυτό κατάλληλο για παρτέρια και για ψηλά περβάζια, αλλά και άνθος για κόψιμο. Αποξηραίνονται τέλεια διατηρώντας το χρώμα και το σχήμα τους.
ΠαιώνιεςΟι παιώνιες έχουν εντυπωσιακά μεγάλα άνθη με διάμετρο που ξεπερνάει τα 10 εκατοστά, συνήθως κόκκινα, ροζ ή λευκά. Αν φυτευτούν ομαδικά, σχηματίζουν χαμηλούς φράχτες ή φυσικά χωρίσματα. Θεωρείται οιωνός της καλής τύχης για έναν ευτυχισμένο γάμο ενώ στην Κίνα είναι ο βασιλιάς των λουλουδιών και συνδέεται με την τιμή, τον πλούτο, την γυναικεία ομορφιά και την αριστοκρατία.
ΝεραγκούλαΗ νεραγκούλα είναι ένα καλλωπιστικό εποχιακό φυτό με πανέμορφα άνθη σε διάφορες χρώματα που κυμαίνονται από λευκό και ροζ έως έντονα κόκκινα και ηλιόλουστα κίτρινα και χρυσά. Ανεξάρτητα από το χρώμα του, το λουλούδι είναι σύμβολο του πλούτου, δείχνει τον θαυμασμό και την γοητεία.
ΤριαντάφυλλοΤο τριαντάφυλλο είναι ο βασιλιάς των λουλουδιών. Το τριαντάφυλλο είναι το κατεξοχήν λουλούδι του Έρωτα. Είναι το λουλούδι που συνδέεται περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο με την έκφραση και την εκδήλωση των συναισθημάτων, την αγάπη και τα πάθη. Ανεξάρτητα το χρώμα τους και την ποσότητα τα τριαντάφυλλα μεταφέρουν τέλεια ένα μήνυμα χωρίς λόγια.
ΣολιντάγκοΤο σολιντάγκο είναι ένα εκπληκτικό κίτρινο λουλούδι που μπορεί να έχετε δει να γίνεται άγριο σε όλο τον κόσμο! Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη solido που σημαίνει «ενώνω» και αναφέρεται στις θεραπευτικές ιδιότητες που του απέδιδαν. Τα λουλούδια του φυτού διαθέτουν φωτεινό κίτρινο χρώμα και περιέχουν πολύ γύρη. Συμβολίζουν την ειλικρίνεια, τα χρήματα, την επιτυχία ή την ευτυχία! Τοποθετήστε φρέσκα σολιντάγκο σε ένα βάζο στην μπροστινή πόρτα ή χαρίστε ένα μεγάλο μπουκέτο στους αγαπημένους σας για καλή τύχη.
ΣτατίςΥπάρχουν πάνω από 120 διαφορετικά είδη λουλουδιών στατίς που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο. Συμβολίζουν την επιτυχία. Ένα υπέροχο μπουκέτο με στατίς είναι το τέλειο δώρο για κάποιον που θέλετε να δείτε να πετυχαίνει τη ζωή του και να προχωρά μπροστά. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε φρέσκα λουλούδια στατίς στο σπίτι σας για να προσκαλέσετε θετική ενέργεια. Τα στατίς είναι απλά υπέροχα και μπορούν να συνδυαστούν σε πολύχρωμα μπουκέτα και συνθέσεις με άλλα λουλούδια.
ΗλίανθοςΟι ηλίανθοι είναι φωτεινά και χαρούμενα λουλούδια και τόσο ζεστά και φιλόξενα όσο ο γλυκός καλοκαιρινός ήλιος. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο οι αρχαίοι όσο και οι σύγχρονοι άνθρωποι συνέδεσαν τον ηλίανθο με τη ζεστασιά, τη θετική ενέργεια, τη δύναμη και την ευτυχία, καθώς έχει τόσο έντονη ομοιότητα με τον ήλιο.
ΤουλίπαΗ τουλίπα κατάγεται από την κεντρική Ασία και είναι από τα πιο διαδεδομένα και αγαπημένα φυτά. Yπάρχουν τουλίπες σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη με αμέτρητους συνδιασμούς χρωμάτων, με διπλά πέταλα και πιο σύνθετα άνθη. Τα κομμένα λουλούδια της τουλίπας δημιουργούν εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις και μπουκέτα. Η διάρκεια ζωής του στο ανθοδοχείο είναι από 3 έως 10 ημέρες.
Waxflower ή κερίΤα waxflowers ή αλλιώς «φυτό κερί» ευδοκιμεί στην Ασία και την Ωκεανία και χρησιμοποιείται κυρίως σαν διακοσμητικό. Τα άνθη του έχουν ανοιχτό ροζ χρώμα, είναι σε σχήμα αστεριού και διαθέτουν μια μοναδική ιδιότητα, που του έδωσε το ονομά του, καθώς εκκρίνει μια παχύρευστη κηρώδη ουσία που κάνει τα άνθη του να φαίνονται κέρινα. Με την ρουστίκ εμφάνισή τους και το ευχάριστο άρωμα λεμονιού που εκπέμπουν είναι τα ιδανικά άνθη να προστεθούν σε μία σύνθεση ή ένα μπουκέτο.