ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τριαντάφυλλα Εκουαδόρ - Ποιοτικές διαφορές και πληροφορίες

Το τριαντάφυλλο είναι ο βασιλιάς των λουλουδιών.

Τα τριαντάφυλλα τα βρίσκουμε σε πολλές φυσικές αποχρώσεις (κόκκινο, κίτρινο, ροζ, φούξια κλπ) αλλά και τεχνητές (μπλε, μαύρα, πολύχρωμα).Κάθε χρώμα έχει τη δική του ομορφιά και συμβολίζει ένα ξεχωριστό συναίσθημα, σε προηγούμενο άρθρο μας έχουμε αναλύσει τους συμβολισμούς για τα χρώματα αλλά και τους αριθμούς των τριαντάφυλλων.

Τριαντάφυλλα – Ποικιλίες - Ποιοτικές διαφορές

  • Μέγεθος άνθους

Τα τριαντάφυλλα έχουν διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με τη ποικιλία τους και τη χώρα προέλευσης, στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε τις διαφορές. Ένα μπουκέτο με 12 τριαντάφυλλα εισαγωγής από το Εκουαδόρ είναι ικανοποιητικό και δημιουργεί ένα όμορφο αποτέλεσμα, όμως ένα μπουκέτο με Ελληνικά τριαντάφυλλα για να είναι οπτικά αρεστό πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 25 τριαντάφυλλα. Εμείς στο anthemionflowers χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τριαντάφυλλα εισαγωγής από το Εκουαδόρ, τα καλύτερα που υπάρχουν στην αγορά.

  • Διάρκεια ζωής

Όταν παραλαμβάνετε ένα μπουκέτο με λουλούδια, το βάζετε στο βάζο σας για να ομορφαίνει το χώρο σας. Όσο περισσότερο χρόνο τα έχετε στο βάζο σας σε καλή κατάσταση τόσο το καλύτερο, σε προηγούμενο άρθρο έχουμε αναλύσει τους τρόπους περιποίησης των κομμένων λουλουδιών. Τα τριαντάφυλλα Εκουαδόρ έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, με σωστή περιποίηση μπορούμε να τα διατηρήσουμε 10-15 ημέρες αναλλοίωτα. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, τα ελληνικά τριαντάφυλλα μπορούν να αντέξουν στις ίδιες συνθήκες 5-7 ημέρες, η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη.

Πληροφορίες για τους υποψήφιους πελάτες

Είναι λογικό να μην γνωρίζετε για τα λουλούδια πολλά πράγματα, γι’αυτό νιώθουμε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά σας. Όπως καταλάβατε οι διαφορές μεταξύ των διαφορετικών ποικιλιών είναι μεγάλες, οπότε όταν θέλετε να αγοράσετε λουλούδια θα πρέπει να ξέρετε τι ποικιλία εμπορεύεται το κάθε ανθοπωλείο. Επίσης αυτό αποτυπώνεται και στη τιμή που αντανακλά τη ποιότητα που αγοράζετε. Όταν λοιπόν συναντάμε προσφορές τύπου 20 τριαντάφυλλα να κοστίζουν 25 ευρώ και δεν υπάρχει αναφορά για το είδος του τριαντάφυλλου που χρησιμοποιείται, τότε θα πρέπει να κάνετε μια ερώτηση για διευκρίνηση και να γνωρίζετε ότι πρόκειται για το Ελληνικό τριαντάφυλλο ή κάποια ποικιλία παρόμοιας ποιότητας.

Εμείς ,όσα χρόνια λειτουργούμε έχουμε χτίσει με τους πελάτες μας μια σχέση εμπιστοσύνης και χρησιμοποιούμε πάντα τα πιο ποιοτικά άνθη για να είναι όσο πιο εντυπωσιακό γίνεται το δώρο και να μένουν απολύτως ικανοποιημένοι. Λουλούδια δεν στέλνουμε κάθε μέρα αλλά σε ειδικές περιστάσεις όπως του Αγίου Βαλεντίνου ή για να πούμε χρόνια πολλά στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Άρα όταν το κάνουμε, ας το κάνουμε σωστά.

Στη συλλογή μας θα βρείτε μπουκέτα/ανθοδέσμες με εκπληκτικούς συνδυασμούς λουλουδιών και χρωμάτων,καλάθια με συνθέσεις λουλουδιών σε ζωηρές αποχρώσεις και πολλά δώρα που παντρεύονται όμορφα με λουλούδια,όπως φρούτα,κρασιά,ποτά,σοκολατάκια,αρκουδάκια κλπ.Αν έχετε κάτι στο μυαλό σας,έναν ιδιαίτερο συνδυασμό που έχει κάποιον συμβολισμό για έσας θα χαρούμε να τον δημιουργήσουμε για εσάς.

Γενικές πληροφορίες για τα τριαντάφυλλα εισαγωγής απο το Εκουαδόρ.

Τα τριαντάφυλλα είναι τα πιο όμορφα λουλούδια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν συνδυαστεί με την ομορφιά, την αγάπη και τον έρωτα. Υπάρχουν πάρα πολλά και διαφορετικά είδη τριαντάφυλλων και το κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Ένα είδος τριαντάφυλλου που κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιεραρχία των λουλουδιών - θεωρούνται γενικά τα καλύτερα από όλα τα λουλούδια είναι και τα τριαντάφυλλα που προέρχονται από το Εκουαδόρ. 

Η βιομηχανία ανθοκομίας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, με νόμους των ΗΠΑ που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση της καλλιέργειας λουλουδιών στη Νότια Αμερική. Μέχρι το 2013, η βιομηχανία είχε καθιερωθεί στον Ισημερινό και τη γειτονική Κολομβία. Σήμερα, τα τριαντάφυλλα του Εκουαδόρ είναι πολύτιμα για το μέγεθος, τη μακροζωία τους και τις εκπληκτικές ποικιλίες χρωμάτων. 

Σε όλο τον κόσμο, τα τριαντάφυλλα του Ισημερινού είναι γνωστά ως τα πιο όμορφα και υψηλής ποιότητας τριαντάφυλλα που με τα φωτεινά χρώματα και αρώματα, απλώνουν ομορφιά και αγάπη σε όλο τον κόσμο.

Παρακάτω θα δείτε μερικούς λόγους για τους οποίους ο Ισημερινός έχει γίνει ο παραγωγός των καλύτερων τριαντάφυλλων στον κόσμο και τα τριαντάφυλλα του τα καλύτερα.

  • Μεγαλύτερο άνθος

Σε αντίθεση με τα τριαντάφυλλα που καλλιεργούνται στην Ολλανδία ή την Αφρική, τα τριαντάφυλλα από τον Ισημερινό έχουν μεγαλύτερα μπουμπούκια και άνθη. Στην πραγματικότητα, τα τριαντάφυλλα του Ισημερινού έχουν μέγεθος διαμέτρου έως 0,06 εκατοστά μεγαλύτερο από τα τριαντάφυλλα που καλλιεργούνται σε άλλες χώρες. Έχουν επίσης μακρύτερους μίσχους από άλλους τύπους τριαντάφυλλων. Στην πραγματικότητα, τα τριαντάφυλλα του Ισημερινού μπορούν να φτάσουν σε ύψος άνω των 1,5 μέτρων. Αυτό οφείλεται κυρίως στη γεωγραφία και τις κλιματικές συνθήκες στην περιοχή όπου καλλιεργούνται τα τριαντάφυλλα.

  • Μακρύτερης διάρκειας

Τα τριαντάφυλλα είναι όμορφα και μυρίζουν υπέροχα, αλλά δεν διαρκούν πάντα πολύ. Σύντομα, τα άνθη θα μαραθούν και θα χαλάσουν. Τα τριαντάφυλλα από το Εκουαδόρ είναι πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά λόγω του αρκετά μεγάλου υψομέτρου παραγωγής τους και τις πιο κρύες θερμοκρασίες. Χάρη στις περιβαλλοντικές συνθήκες στον Ισημερινό, αυτά τα τριαντάφυλλα θα παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα τριαντάφυλλα από άλλες χώρες.

  • Ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης

Ο Ισημερινός προσφέρει μερικές από τις πιο μοναδικές συνθήκες καλλιέργειας στον κόσμο για τριαντάφυλλα. Πρώτα από όλα τα λουλούδια λαμβάνουν περισσότερες ώρες φωτός από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Από την άλλη τα τριαντάφυλλα στον Ισημερινό καλλιεργούνται σε μεγάλα υψόμετρα. Τα συγκεκριμένα τριαντάφυλλα φτάνουν σε ύψος το 1,5 μέτρο, καλλιεργούνται σε υψόμετρο 2.800μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στις οροσειρές του Ισημερινού, κοντά σε μια πολύ μικρή πόλη που ονομάζεται Machachi (Ματσάτσι), στις Άνδεις. Λόγω του αρκετά μεγάλου υψομέτρου, τα Εκουαδόρ έχουν έναν πιο αργό κύκλο ανάπτυξης από τον κανονικό, που σημαίνει ότι έχουν πολύ μεγάλα άνθη και μακραίνουν τους βλαστούς τους. Αυτές οι μοναδικές συνθήκες έχουν οδηγήσει το Εκουαδόρ να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας λουλουδιών στον κόσμο, από τα οποία το 73% είναι αυτά τα τριαντάφυλλα.  Το μεγάλο υψόμετρο και οι ψυχρότερες θερμοκρασίες επιβραδύνουν την ανάπτυξη των τριαντάφυλλων. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά έχουν περισσότερο χρόνο για να μεγαλώσουν τα στελέχη τους, δημιουργώντας έτσι τα πιο όμορφα τριαντάφυλλα και πιο δημοφιλή στον κόσμο.

  • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που αυξάνει το ενδιαφέρον για τα τριαντάφυλλα του Ισημερινού είναι η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και συνδυασμών χρωμάτων. Υπάρχουν πάνω από 500 διαφορετικές ποικιλίες τριαντάφυλλου που καλλιεργούνται στον Ισημερινό σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα μπορεί να φανταστεί κανείς. Τα φυσικά τριαντάφυλλα περιλαμβάνουν πολλές αποχρώσεις από λευκό, κόκκινο, ροζ, κίτρινο, πράσινο, λεβάντα, μωβ και πορτοκαλί. Υπάρχουν επίσης πολλά τριαντάφυλλα που έχουν μικτές χρωματικές αποχρώσεις, καθιστώντας τα ακόμη πιο ελκυστικά. Τα δίχρωμα τριαντάφυλλα αναπτύσσονται εξαιρετικά καλά στον Ισημερινό λόγω των ψυχρότερων θερμοκρασιών τη νύχτα που επιτρέπουν την αλλαγή τόνων κατά μήκος των εξωτερικών άκρων και του εσωτερικού μισού των πετάλων.

  • Βιοποικιλότητα

Αν και τα τριαντάφυλλα δεν είναι εγγενή στον Ισημερινό, υπάρχουν περισσότερες από 500 ποικιλίες τριαντάφυλλων του Εκουαδόρ. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η βιοποικιλότητα προσφέρεται για διάδοση. Τα τριαντάφυλλα του Εκουαδόρ αποτελούν πλεονέκτημα για το οικοσύστημα τους καθώς παρέχουν γύρη και νέκταρ σε ζώα όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες. Το υψόμετρο αυξάνει επίσης την έλλειψη εντόμων και οργανισμών που συνήθως βρίσκονται σε χαμηλότερα υψόμετρα. Αυτό βοηθά τα τριαντάφυλλα να είναι πιο υγιή από το καταστρέφονται κατά τη διαδικασία ανάπτυξης.

Τα τριαντάφυλλα του Ισημερινού είναι υπέροχα, τα βρίσκουμε σε ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής στο βάζο και παρέχουν γύρη και νέκταρ σε μέλισσες και πεταλούδες. Δεν είναι περίεργο που αυτά τα τριαντάφυλλα έχουν γίνει τόσο δημοφιλή και αγαπητά σε όλο τον κόσμο.

Βρείτε στο anthemionflowers.com μια ποικιλία από τριαντάφυλλα του Εκουαδόρ για να διαλέξετε. Είτε πρόκειται για μια ξεχωριστή περίσταση, όπως γενέθλια ή επέτειος, ή απλώς για να δείξετε ότι σκέφτεστε τους αγαπημένους σας, τα τριαντάφυλλα δημιουργούν πάντα ένα υπέροχο δώρο και φωτίζουν κάθε χώρο με την χαρούμενη εμφάνισή τους.