ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Απαντάμε στην ερώτηση ''Ποιόν τύπο γλάστρας να διαλέξω για τα φυτά μου;''

Πληροφορίες γλάστρας

Πιστεύουμε ότι η επιλογή της σωστής γλάστρας που θα ταιριάξει στα φυτά σας και θα βελτιώνει τη συνολική αισθητική του χώρου σας είναι σημαντική. Θυμηθείτε να επιλέξετε γλάστρες και ζαρντινιέρες που ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες των φυτών σας, στο περιβάλλον που θα τοποθετηθούν και στις προσωπικές σας προτιμήσεις στυλ. Η σωστή φροντίδα και συντήρηση θα εξασφαλίσει την υγεία και τη μακροζωία των φυτών σας.

Οι γλάστρες φυτών είναι απαραίτητα στοιχεία για την κηπουρική και την προσθήκη πρασίνου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες και παρατηρήσεις για την σωστή γλάστρα:

Μεγέθη και σχήματα: Ανακαλύψτε γλάστρες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα για να φιλοξενήσουν διαφορετικούς τύπους και μεγέθη φυτών. Οι μικρότερες γλάστρες είναι κατάλληλες για βότανα και μικρά φυτά, ενώ μεγαλύτερες γλάστρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δέντρα ή μεγάλα ανθοφόρα φυτά. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα ή η ζαρντινιέρα έχει το κατάλληλο μέγεθος για το ριζικό σύστημα και τις δυνατότητες ανάπτυξης του φυτού σας.

Υλικό: Οι γλάστρες είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά, όπως πλαστικό, κεραμικό, τερακότα, μέταλλο, ακόμη και ξύλο. Επιλέξτε ένα υλικό που ταιριάζει στις ανάγκες του φυτού και στο κλίμα. Για παράδειγμα, η τερακότα είναι πορώδης και αναπνέει, ενώ το πλαστικό διατηρεί καλά την υγρασία.

Αισθητική: Λάβετε υπόψη τη συνολική αισθητική του κήπου ή του εσωτερικού σας χώρου. Οι γλάστρες και οι ζαρντινιέρες έρχονται σε διαφορετικά χρώματα, σχήματα και στυλ για να συμπληρώσουν διαφορετικά είδη διακόσμησης όπως την μοντέρνα, ρουστίκ ή την μινιμαλιστική κομψότητα κλπ.

Αποστράγγιση: Η σωστή αποστράγγιση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των φυτών. Οι περισσότερες γλάστρες έχουν τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος για να επιτρέψουν τη διαφυγή του υπερβολικού νερού, αποτρέποντας το υπερβολικό πότισμα και τη σήψη των ριζών. 

Γλάστρες χωρίς τρύπες αποστράγγισης: Μερικές φορές τα κασπώ, οι γλάστρες χωρίς τρύπες αποστράγγισης προτιμούνται για την αισθητική τους απλότητα, αν και δεν συνιστούμε αυτήν την επιλογή για αρχάριους, καθώς τα λάθη ποτίσματος μπορεί να είναι δύσκολο να διορθωθούν.

Είτε επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε γλάστρες αποστράγγισης είτε όχι, συνιστούμε πάντα να χρησιμοποιείτε ένα στρώμα από πέτρες, βότσαλα ή άλλα στερεά υλικά στη βάση της γλάστρας για την σωστή αποστράγγιση του φυτού σας. Ένα στρώμα αποστράγγισης επιτρέπει στις ρίζες του φυτού να έχουν πρόσβαση στο οξυγόνο και η έλλειψη αποστράγγισης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο φυτό σας.

Αυτοποτιζόμενες γλάστρες: Τα φυτά σε αυτοποτιζόμενες γλάστρες απαιτούν προσεκτικό πότισμα του εδάφους αφού πρώτα φυτευτούν. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι ρίζες των φυτών πρέπει πρώτα να αναπτυχθούν στη γλάστρα. Ποτίστε το φυτό σας για δύο έως τέσσερις εβδομάδες πριν χρησιμοποιήσετε τη δεξαμενή. Κατά τη διάρκεια των αδρανών εποχών ή για τα φυτά που έχουν πιο αργές αναπτυξιακές συνήθειες, σκεφτείτε το πότισμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.