ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μαύρα τριαντάφυλλα

Πολλές φορές, ονομάζουμε «μαύρα» τα τριαντάφυλλα που είναι πραγματικά σε τόνους από βαθύ κόκκινο, καφέ ή μωβ. Για να επιτευχθεί μια πιο σκούρα μαύρη απόχρωση, οι ανθοκόμοι συνήθως βάφουν, ψεκάζουν, βουτούν ή ακόμα χρησιμοποιούν και καίνε τα λουλούδια τους. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο, τα μαύρα τριαντάφυλλα δεν είναι μόνο πλούσια σε χρώμα, αλλά και σε σημασία και νόημα.

Ιστορία του Μαύρου Τριαντάφυλλου

Η ιστορία του μαύρου τριαντάφυλλου χρονολογείται από την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη όταν το υπέροχο αυτό λουλούδι χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της εξουσίας και της δύναμης. Τον 19ο αιώνα κατά τη διάρκεια της βικτωριανής εποχής, το μαύρο τριαντάφυλλο έγινε δημοφιλές μέσω της λογοτεχνίας και της ‘Γλώσσας των λουλουδιών’, όπου οι άνθρωποι επικοινωνούσαν χρησιμοποιώντας λουλούδια με κωδικοποιημένα μηνύματα

Επίσης, υπήρξε σύμβολο της μαύρης μαγείας, καθώς και σύμβολο της εξέγερσης και της αντίστασης για αναρχικές και αντιεξουσιαστικές ομάδες. Η γοητεία του μυστικιστικού μαύρου τριαντάφυλλου συνεχίζεται μέχρι την σημερινή ποπ κουλτούρα.

Συμβολισμός του μαύρου τριαντάφυλλου

Μυστηριώδης και εντυπωσιακός, ο πιο κοινός συμβολισμός που συνδέεται με τα μαύρα τριαντάφυλλα είναι αυτός του θανάτου, του πένθους ή της τραγωδίας. Είτε πρόκειται για ένα μπουκέτο με μαύρα τριαντάφυλλα είτε για μία σύνθεση με λευκά και μαύρα άνθη, συνήθως οι συνθέσεις αυτές δημιουργούνται για δυσάρεστες περιστάσεις, κηδείες ή μνημόσυνα, για να εκφράσουν θλίψη ή για να πουν το τελευταίο «αντίο» σε ένα αγαπημένο άτομο. 

Το μαύρο τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει τα σκοτεινά συναισθήματα του θανάτου, του κινδύνου, της θλίψης και της εκδίκησης όταν χρησιμοποιείται στην λογοτεχνία, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τη μουσική ακόμη και τα βιντεοπαιχνίδια. Τα μαύρα τριαντάφυλλα μπορούν να υποδηλώσουν την εμμονική αγάπη ή τη βαθιά σχέση μεταξύ των ηρώων. Στη μυθοπλασία, τα μαύρα τριαντάφυλλα συχνά αποδίδονται σε βαμπίρ, σκοτεινές ψυχές και ανταγωνιστές, υποδηλώνοντας την κακία και την ατιμία τους. 

Τα μαύρα τριαντάφυλλα έχουν επίσης βρει τη θέση τους στον κόσμο της μόδας, αποπνέοντας κομψότητα και μυστήριο. Διαχρονικό όπως και το μικρό μαύρο φόρεμα ή το κλασικό μαύρο κοστούμι, τα μαύρα τριαντάφυλλα δημιουργούν εκλεπτυσμένη μόδα.  

Γνωρίζουμε ότι τα τριαντάφυλλα, στις περισσότερες αποχρώσεις, συμβολίζουν την αγάπη και τα ρομαντικά συναισθήματα, ενώ τα μαύρα τριαντάφυλλα αντιπροσωπεύουν την διάλυση μιας σχέσης ή ενός γάμου. Όπως και η σημασία της φράσης, «όταν μια πόρτα κλείνει, ανοίγει μια άλλη», τα μαύρα τριαντάφυλλα μπορούν να υποδηλώνουν το τέλος μιας ουσιαστικής σχέσης στη ζωή σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια υπέροχη ένδειξη για την έναρξη μιας νέας. Σηματοδοτώντας μια αναγέννηση ή μια σημαντική αλλαγή, τα μαύρα τριαντάφυλλα είναι γνωστό ότι αντιπροσωπεύουν αισιοδοξία και ελπίδα. 

Αποστολή μαύρα τριαντάφυλλα

Το κλασικό χρώμα και τα υπέροχα και μοναδικής ομορφιάς είδη του μαύρου τριαντάφυλλου το καθιστούν ένα δημοφιλές και όμορφο λουλούδι τα τελευταία χρόνια στην αγορά. 

Τα μαύρα τριαντάφυλλα μπορούν να δηλώσουν συναισθήματα αιώνιας αγάπης. Αν ψάχνετε ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο δώρο για να γιορτάσετε μία επέτειο ή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τότε μία πολυτελή σύνθεση με εκπληκτικά κόκκινα και μαύρα τριαντάφυλλα θα σας βοηθήσει να εκφράσετε τα ρομαντικά σας συναισθήματα. 

Τα μαύρα τριαντάφυλλα είναι εντυπωσιακά από μόνα τους και μοναδική πινελιά σε μία κλασική σύνθεση λουλουδιών και μπορούν εύκολα να διακοσμήσουν υπέροχα μία αίθουσα συνεδριάσεων ή ένα επίσημο δείπνο. 

Συλλυπηθείτε και στηρίξτε τους αγαπημένους σας με υπέροχα μπουκέτα και συνθέσεις που περιέχουν εντυπωσιακά μαύρα τριαντάφυλλα. 

Τα μαύρα τριαντάφυλλα τυλιγμένα σε μυστήριο και γοητεία συχνά θεωρούνται μια πιο μακάβρια επιλογή λουλουδιών ως δώρο. Ωστόσο, τα μαύρα τριαντάφυλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε περίσταση, όπως γενέθλια, έναν γοτθικό γάμο ή απλά για να στείλετε τις ευχές σας σε έναν φίλο ή αγαπημένο που τυχαίνει να αγαπά το μαύρο χρώμα. 

Αγοράστε από το ανθοπωλείο μας ένα μπουκέτο με εκπληκτικά μαύρα τριαντάφυλλα, μία πανέμορφη σύνθεση με μαύρα τριαντάφυλλα σε κουτί ή ένα ιδιαίτερο μαύρο Forever rose και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας σε κάθε περίσταση.

Και μην ξεχνάτε ότι το μαύρο τριαντάφυλλο με την διαδικασία επεξεργασίας δημιουργίας του έχει την ιδιότητα να διατηρείται χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα για πολλά χρόνια. Εκπλήξτε τους αγαπημένους σας στέλνοντας ένα δώρο που είναι 100% φυσικό, ένα υπέροχο τριαντάφυλλο και θα διαρκέσει περισσότερο από την αγάπη σας!