ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου γιορτάζουν ο Δημήτρης και η Δήμητρα, χαρίστε τις ευχές σας με ένα κλικ !

Πώς θα διατηρήσετε τα καλοκαιρινά λουλούδια σας ζωντανά και υγιή στην ζέστη

Το καλοκαίρι δε φέρνει μαζί του μόνο φως και όμορφο καιρό αλλά και αρκετή ζέστη. Οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικές για πολλά λουλούδια καλοκαιρινά. Ωστόσο οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες - όπως αυτές που συνηθίζονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια - μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα φυτά σας.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να τα φροντίσετε ώστε να τα διατηρήσετε υγιή και ζωντανά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Λουλούδια καλοκαιρινά και πότισμα

Το καλοκαίρι το πότισμα των λουλουδιών απαιτεί αυξημένη προσοχή. Προτείνεται να ποτίζετε τα φυτά σας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να αποφεύγεται η γρήγορη εξάτμιση και να δίνετε στο νερό τη δυνατότητα να φτάσει στις ρίζες πριν η ζέστη του ήλιου το εξατμίσει.

Επιπλέον βεβαιωθείτε ότι το χώμα έχει στεγνώσει εντελώς πριν το επόμενο πότισμα για να αποφύγετε τη συσσώρευση υγρασίας στη γλάστρα.

καλοκαιρινα λουλουδια περιποιηση

Κατάλληλη θέση και προστασία από τον ήλιο

Τα ιδιαίτερα λουλούδια όπως οι ορχιδέες και οι αζαλέες χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Αν θέλετε να διατηρήσετε τη ζωντάνια την υγεία και το χρώμα τους τότε θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε μια σκιερή θέση κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας.

Ακόμη και τα λουλούδια που αντέχουν στη ζέστη χρειάζονται προστασία από τις ακτίνες του ήλιου που μπορούν να προκαλέσουν έγκαυμα στα φύλλα και τα άνθη τους. Τοποθετήστε τα φυτά σας σε μέρη όπου λαμβάνουν φυσικό φως αλλά όχι άμεσο ηλιακό φως όπως κάτω από δέντρα ή σε περγκόλες. Αυτό θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν χωρίς να κινδυνεύουν από τις υπερβολικές θερμοκρασίες.

καλοκαιρινα λουλουδια αγορα

Πρόληψη και αντιμετώπιση καλοκαιρινών ασθενειών

Φροντίδα λουλουδιών το Καλοκαίρι Η υψηλή υγρασία και οι ζεστές συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση ασθενειών όπως ο μύκητας. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις εξασφαλίστε καλό αερισμό γύρω από τα φυτά σας και αποφύγετε την υπερβολική υγρασία στα φύλλα και τα άνθη.

Επίσης χρησιμοποιείστε φυτοφάρμακα ή φυσικές μεθόδους πρόληψης όπως το ξύδι ή το νερό με σαπούνι για να προστατεύσετε τα φυτά σας από παράσιτα και ασθένειες.

ελια για ολες τις εποχές

Φροντίστε τα καλοκαιρινά λουλούδια σας

Η φροντίδα των καλοκαιρινών λουλουδιών απαιτεί προσοχή και προσαρμοστικότητα. Με τις σωστές πρακτικές όπως το κατάλληλο πότισμα, την προστασία από τον ήλιο και τα προληπτικά μέτρα για ασθένειες μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα λουλούδια σας θα παραμείνουν υγιή και όμορφα όλο το καλοκαίρι!

Χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές; Εξερευνήστε το Anthemionflowers και ελάτε να σας καθοδηγήσουμε τόσο για την επιλογή του κατάλληλου φυτού όσο και για τη συντήρησή του.

Ωστόσο οι παροχές μας δε σταματούν εδώ! Θέλετε να βρείτε το κατάλληλο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Το ανθοπωλείο μας αναλαμβάνει αποστολή λουλουδιών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό εγγυώμενο ότι τα φυτά θα φτάσουν φρέσκα και γεμάτα ζωντάνια στον παραλήπτη όπου κι αν βρίσκεται!

Ανακαλύψτε την τεράστια ποικιλία μας σε φυτά και λουλούδια για όλες τις εποχές και αποκτήστε την ευκαιρία να φέρετε περισσότερο χρώμα και ζωντάνια στην καθημερινότητά σας αλλά και στα αγαπημένα σας πρόσωπα με τα πιο φρέσκα και ποιοτικά λουλούδια της πόλης!