ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι με λουλούδια και φυτά

Η προσθήκη ενός ή περισσότερων φυτών στο σπίτι βελτιώνει τον χώρο σας και παρέχει οφέλη για την υγεία για εσάς και την οικογένειά σας. Μελέτες δείχνουν ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν τον αέρα αφαιρώντας τις τοξίνες, αυξάνοντας την υγρασία και παράγοντας οξυγόνο.

Επίσης, η διαβίωση με φυτά μπορεί να είναι θεραπευτική μειώνοντας το άγχος, ενισχύοντας τη θετική διάθεσή σας και αυξάνοντας την παραγωγικότητα αν βρίσκονται στο γραφείο σας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μετατρέπουν το σπίτι σας σε ένα καταπράσινο καταφύγιο όπου μπορείτε να περνάτε ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης. 

Είτε ζείτε σε ένα μοντέρνο σπίτι είτε σε ένα πιο παραδοσιακό στυλ σπιτιού ένα πράσινο φυτό ή ένα ανθισμένο φυτό θα κάνει κάθε χώρο πιο φωτεινό, πιο ζωντανό και πιο όμορφο. Μπορείτε να συνδυάσετε πράσινα μαζί με ανθοφόρα φυτά, κομμένα λουλούδια μαζί με ανθεκτικά τροπικά φυτά και να δημιουργήσετε ένα άνετο και ευχάριστο για εσάς χώρο. 

Εύκολοι τρόποι διακόσμησης με φυτά

Υπάρχουν στην αγορά μεγάλη ποικιλία σε σχήματα, χρώματα και είδη φυτών που θα ομορφύνουν τον χώρο σας και θα εντυπωσιάσουν εσάς, τους καλεσμένους ή τους πελάτες σας. Αν ψάχνετε ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι ή το γραφείο σας ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις και επιλέξτε το τέλειο φυτό ή φυτά για την προσωπικότητα και το σπίτι σας.

Φυτά δαπέδου | Ανθισμένα και πράσινα

Αν το δωμάτιο ή το γραφείο έχει αρκετό άδειο χώρο η τοποθέτηση ενός ή περισσότερων φυτών δαπέδου θα μπορούσε να είναι η σωστή λύση. Αν παρατηρήσετε ότι έχετε μια άδεια γωνία ή ένα κενό σημείο στο πάτωμα τότε ένα ψηλό ή χαμηλότερο φυτό σε μία όμορφη γλάστρα ή κασπώ θα μπορούσε συμπληρώνει το κενό φέρνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας στο δωμάτιο. 

Προτού αποφασίσετε να τοποθετήσετε ένα φυτό δαπέδου στο χώρο σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει σωστός φωτισμός στο χώρο. Επίσης, προσέξτε το ύψος και το πλάτος του φυτού έτσι ώστε να μην κλείνει το δωμάτιο. 

Εξωτικές Ορχιδέες για κάθε δωμάτιο

Για την διακόσμηση του σπιτιού σας με φυτά μην σκέφτεστε μόνο τα πράσινα φυτά. Υπάρχουν αρκετά φυτά που ανθίζουν και είναι επίσης πολύ ευεργετικά για την υγεία και την διάθεση. Για παράδειγμα μία εξωτική ορχιδέα ή μία σύνθεση με πολλές ορχιδέες σε διάφορα χρώματα είναι ένας όμορφος τρόπος για να προσθέσετε μία τροπική νότα στο χώρο σας. Οι ορχιδέες είναι φυτά που θα τραβήξουν το βλέμμα με την κομψότητα που αποπνέουν και με λίγη φροντίδα μπορείτε να τις χαρείτε για πολύ καιρό. 

Κομμένα άνθη | Μπουκέτα ή συνθέσεις

Για μια πιο εύκολη λύση που απαιτεί λιγότερο χρόνο και συντήρηση από τη φροντίδα ενός φυτού, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κομμένα λουλούδια για να προσθέσετε λίγη ζωή στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Εκτός του ότι τα φρέσκα λουλούδια δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα είναι επίσης και μία οικονομική λύση για να διακοσμήσετε τον χώρο σας. Μπορείτε σε ένα ανθοπωλείο κοντά σας να βρείτε πανέμορφα μπουκέτα με πολύχρωμα λουλούδια εποχής ή κομψές συνθέσεις και να προσθέσετε φρεσκάδα και χρώμα στο σπίτι σας. Είναι ένας καλός τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνιση του σπιτιού σας χωρίς πολλά χρήματα και μεγάλη προσπάθεια. 

Το μόνο που θα χρειαστείτε για την επιλογή αυτή είναι το νερό. Τα κομμένα λουλούδια μπορούν να διατηρηθούν σε ένα βάζο, ένα καλάθι ή μία όμορφη βάση και να τοποθετηθούν σε ράφια, πάνω σε τραπέζια και κοντά σε παράθυρα.

Τροπικοί Κάκτοι και παχύφυτα 

Οι κάκτοι και τα παχύφυτα είναι φυτά εύκολα στην φροντίδα τους καθώς μπορούν να αντέξουν σε δύσκολες συνθήκες. Θα βρείτε αυτά τα φυτά σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών έτσι ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο είδος φυτού για κάθε δωμάτιο. Είτε επιλέξετε μία κλασική σύνθεση με διάφορους κάκτους και παχύφυτα για το περβάζι ή το τραπεζάκι του σαλονιού είτε χρησιμοποιήσετε ένα φυτό μόνο του σε μία γωνία του σαλονιού να είστε σίγουροι ότι θα ταιριάξει σε κάθε στυλ διακόσμησης. 

Επιτραπέζιες συνθέσεις για κάθε περίσταση

Αν δεν έχετε τον ανάλογο χώρο για να τοποθετήσετε ένα φυτό τότε δημιουργήσετε όμορφες συνθέσεις με μικρά φυτά που μπορείτε να τοποθετήσετε στο τραπέζι του σαλονιού ή την τραπεζαρία σας. Προσθέστε διακοσμητικά εποχιακά στολίδια ή κεριά στον δίσκο ή στην βάση του φυτού και σίγουρα θα προσθέσετε μία όμορφη νότα στο γραφείο ή το σπίτι σας. Επίσης θα μπορούσατε να αγοράσετε μία σύνθεση σε σχήμα στεφάνι που θα στολίσει την πόρτα ή κάθε επιφάνεια του σπιτιού σας.

Υπέροχη ιδέα διακόσμησης για όλες τις εποχές, και για όλα τα μεγέθη και τα σχήματα τραπεζαρίας. Ιδανικός τρόπος να υποδεχθείτε φίλους και συνεργάτες σε ειδικές περιστάσεις, γιορτές, Χριστούγεννα και γενέθλια. 

Προσθέστε στυλ με αναρριχώμενα φυτά 

Υπάρχουν στην φύση πολλά είδη φυτών που έχουν την ιδιότητα να αναρριχώνται. Τα φυτά που μπορούμε να κρεμάσουμε είναι υπέροχα και κομψά. Κυριολεκτικά, μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο σπίτι. Αυτά είναι τα ιδανικά φυτά για να στολίσουν έναν άδειο τοίχο, να ομορφύνουν μία κλασική βιβλιοθήκη ή να προσθέσουν μία πράσινη νότα σε ένα ράφι.

Κρεμαστά φυτά σε κάθε δωμάτιο

Τα κρεμαστά φυτά είναι υπέροχα αν δεν έχετε αρκετό χώρο. Θα ανακαλύψετε στην αγορά υπέροχες ιδέες φυτών σε διάφορα χρώματα και σχέδια που θα προσθέσουν μία φυσική νότα σε κάθε δωμάτιο. Κρεμάστε κοντά σε παράθυρα, στις γωνίες του δωματίου ή ακριβώς δίπλα στην πόρτα υπέροχα ανθεκτικά φυτά που δεν χρειάζονται πολύ πότισμα. Τοποθετήστε τα στο ψηλότερο ράφι, ή στο ταβάνι από ένα γάντζο για να δημιουργήσετε ένα όμορφο περιβάλλον.

Αρωματικά φυτά στη κουζίνα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσθέσετε ένα φυτό στο σπίτι σας. Υπάρχουν φυτά που συνδυάζουν την ομορφιά της φύσης, και του άνθους με την χρησιμότητα. Για παράδειγμα τα βότανα, η λεβάντα και άλλα αρωματικά φυτά θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του άγχους και αν τοποθετηθούν στην κουζίνα σας όχι μόνο θα ομορφαίνουν τον χώρο, αλλά θα προσθέσουν φρεσκάδα και νοστιμιά στο μαγείρεμα. 

Αυτοί είναι μερικοί δημιουργικοί και όμορφοι τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι ή το γραφείο σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε το αγαπημένο σας είδος φυτού στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο, στο χώρο εργασίας σας ή στο μπάνιο σας και να προσθέσετε πολυτέλεια και κομψότητα στο περιβάλλον που ζείτε. 

Ανεξάρτητα από το είδος διακόσμησης που έχετε μην ξεχνάτε ότι η διακόσμηση με φυτά θα συμβάλλει στη φρεσκάδα ενός μικρού κήπου και θα σας βοηθήσει να επωφεληθείτε από όλα τα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου. Ξεκινήστε την ανανέωση του σπιτιού σας κάνοντας μία έρευνα αγοράς στα τοπικά ανθοπωλεία ή στα online καταστήματα.