ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα 6 Μαίου γιορτάζει ο Γιώργος και η Γεωργία, χαρίστε τις ευχές με ένα κλικ !

Άγιος Χαράλαμπος 10/02 - Αποστολή λουλουδιών σε Πρέβεζα και Πύργο

ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ο Άγιος Χαράλαμπος υπήρξε ιερομάρτυρας της Χριστιανοσύνης και η μνήμη του εορτάζεται στις 10 Φεβρουαρίου. 

Ο Άγιος Χαράλαμπος γεννήθηκε και έζησε στην Μαγνησία της Μικράς Ασίας. Κατά την διάρκεια των διωγμών των Χριστιανών ο Χαράλαμπος ήταν ιερέας και συνελήφθη με διαταγή του έπαρχου Λουκιανού και υπεβλήθη σε φρικτά βασανιστήρια για να αρνηθεί την πίστη του. 

Στον Άγιο αποδίδονται δύο θαύματα: Η διάσωση της Ζακύνθου από την πανούκλα το 1728 και η αποτροπή πυρπόλησης των Φιλιατρών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 19 Ιουλίου του 1944, όταν ο Άγιος παρουσιάστηκε στον ύπνο του Γερμανού Διοικητή και του άλλαξε γνώμη.

Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι πολιούχος της Πρέβεζας, του Πύργου, των Φιλιατρών και της Κέας καθώς και ο προστάτης των μαρμαράδων και των πασχόντων από λοιμώδεις ασθένειες. 

Πείτε χρόνια πολλά στον Χαράλαμπο, στην Χαραλαμπία και στον Χαρίλαο με φρέσκα λουλούδια και δώρα από τα ανθοπωλεία.

Αποστολή λουλουδιών στην ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα είναι πόλη και λιμάνι της Ηπείρου και είναι χτισμένη στην βόρεια πλευρά του πορθμού της Πρέβεζας, ο οποίος συνδέει τον Αμβρακικό κόλπο με το Ιόνιο Πέλαγος. 

Στην περιοχή του νομού Πρέβεζας υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα, από την εποχή του χαλκού και από τα παλαιολιθικά χρόνια που αποδεικνύουν την κατοίκηση της περιοχής από τα παλιά χρόνια.

Η δημιουργία της γέφυρας του Ρίου – Αντίρριου, της υποθαλάσσιας Σήραγγας Πρέβεζας – Ακτίου, της Εγνατίας Οδού και της Ιόνιας Οδού διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών στην Πρέβεζα. Επίσης σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πόλη της Πρέβεζας βρίσκεται το αεροδρόμιο του Ακτίου το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή. 

Τα κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής που αξίζει να επισκεφθείτε:

Περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το Παζάρι του Διαβόλου ή Σεϊτάν Παζάρ. Ανηφορικός δρόμος που συνδέει την αγορά με το ποτάμι. Στο τέλος του δρόμου θα βρείτε το σπίτι του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, όπου έζησε 33 ημέρες πριν αυτοκτονήσει.  Περπατήστε στους πεζόδρομους, στα σοκάκια με τα νεοκλασικά σπίτια και απολαύστε τον καφέ, το φαγητό ή απλά την βόλτα σας στο γραφικό κέντρο  της Πρέβεζας

Αξίζει να επισκεφτείτε το Κάστρο του Παντοκράτορα το οποίο χτίστηκε από τον Αλή Πασά μόλις κατέκτησε την Πρέβεζα. Η στρατηγική του θέση βοηθούσε να ελέγχει όλο τον Αμβρακικό κόλπο. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακή. Το όνομά του το έχει πάρει από το εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο κάστρο. Υπέροχο σημείο της πόλης να ατενίσεις το Ιόνιο και το νησί της Λευκάδας. 

Ο πολιούχος Άγιος της Πρέβεζας είναι ο Άγιος Χαράλαμπος, ο οποίος τιμάται στις 10 Φεβρουαρίου, καθώς το 1854 θεράπευσε τον λαό από την πανώλη που εκείνα τα χρόνια αποδεκάτιζε τον πληθυσμό. Ο ναός του Αγίου Χαράλαμπου στο κέντρο της Πρέβεζας με το επιβλητικό καμπαναριό και το ηλιακό ρολόι είναι σημείο αναφοράς για ξένους και ντόπιους. Θαυμάστε τους υπέροχους πίνακες και αγιογραφίες από ξακουστούς αγιογράφους που κοσμούν την εκκλησία. 

Τέλος απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες των χαμάμ (ιαματικά νερά) τα οποία είναι γνωστά από τον 17ο αιώνα. Ωφελούν σε περιπτώσεις ρευματοπάθειας, αρθροπάθειας, γυναικολογικών παθήσεων και δερματοπαθειών.

Σε μικρή απόσταση από την Πρέβεζα υπάρχουν διάφορες περιοχές με ενδιαφέροντα αξιοθέατα που κάνουν την πόλη μοναδικό τουριστικό προορισμό για όλους. 

Αποστολή λουλουδιών στον ΠΥΡΓΟ

Ο Πύργος είναι πόλη της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και η πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας. Αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής και οφείλει την ονομασία της σε έναν πύργο που είχε κατασκευάσει το 1512 ο Γεώργιος Τσερνωτάς.

Κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821 έπαιξε σπουδαίο ρόλο στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα χάρη στην συμβολή των κατοίκων του καθώς ήταν η πρώτη ελληνική πόλη που καταστράφηκε από τους Τούρκους. 

Η παραγωγή της σταφίδας, που κατά το παρελθόν αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής, εξακολουθεί να βρίσκεται στην κύρια απασχόληση των κατοίκων. Καθώς η περιοχή είναι εύφορη οι κάτοικοι ασχολούνται με την παραγωγή λαχανικών, κηπευτικών κυρίως πατάτες και ντομάτες, ελιές, εσπεριδοειδή και κτηνοτροφικά προϊόντα. 

Η κοντινή απόσταση από την Αρχαία Ολυμπία καθώς και η δυνατότητα ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή του Πύργου. 

Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι ο πολιούχος της πόλης του Πύργου αφού σύμφωνα με την παράδοση έσωσε την πόλη από τον κίνδυνο της πανούκλας. Η εκκλησία κατασκευάστηκε στην εποχή της Τουρκοκρατίας στο σημείο στο οποίο σταμάτησε η επιδημία. 

Παρακάτω ακολουθούν μερικά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε όταν βρεθείτε στον Πύργο.

Πρώτα από όλα το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου. Ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε από τον Τσίλλερ για να στεγάσει την Δημοτική Αγορά της πόλης τον 19ο αιώνα. Σήμερα, φιλοξενεί πολλά αρχαιολογικά και σπάνια ευρήματα της περιοχής από την βυζαντινή, μεταβυζαντινή, κλασική και αρχαϊκή περίοδο.

Το θέατρο Απόλλων κατασκευάστηκε την χρονική περίοδο μεταξύ 1850-1900. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και λειτουργεί ως θέατρο και ως  χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. 

Η κεντρική πλατεία της πόλης - Σάκη Καράγιωργα - αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών. Στην πλατεία θα καθίσεις να απολαύσεις έναν καφέ και θα γνωρίσεις τους ντόπιους καθώς και τους φοιτητές της περιοχής (ΤΕΙ Πληροφορικής & ΜΜΕ και Μουσειολογίας) που με το κέφι τους ανεβάζουν τους ρυθμούς της πόλης.

Στο νότιο άκρο της κεντρικής πλατείας βρίσκεται ο λόφος του Επαρχείου. Έχει πανοραμική θέα της πόλης έως την θάλασσα και αποτελεί όαση δροσιάς και χαλάρωσης για μικρούς και μεγάλους. 

Ο επισκέπτης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να απολαύσει τα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου πελάγους σε πολλές οργανωμένες ή όχι παραλίες της περιοχής καθώς επίσης και τα νόστιμα τοπικά εδέσματα.

Επισκεφθείτε το eshop του anthemionflowers και βρείτε το ιδανικό δώρο για να ευχηθείτε σε φίλους, συγγενείς και συνεργάτες.