ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ποια είναι τα καλύτερα δώρα για μία επέτειο

Η επέτειος γάμου είναι μια ξεχωριστή μέρα για κάθε ζευγάρι, καθώς είναι η ημέρα που γιορτάζουν τα χρόνια που βρίσκονται μαζί. Ο εορτασμός της επετείου κάθε χρόνο τιμά την κοινή ζωή του ζευγαριού και την αγάπη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον. 

Γενικά θεωρείται σημαντικό ότι κάθε επέτειος γάμου γιορτάζεται με αξέχαστο και ουσιαστικό τρόπο, επειδή η επέτειος είναι σαν μια ετήσια ανανέωση της δέσμευσης μεταξύ δύο ατόμων. Επίσης, είναι μία εποχή που πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο δώρο που να είναι μοναδικό ή συμβολικό με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο για το ζευγάρι.

Για να σας βοηθήσουμε να γιορτάσετε με τον καλύτερο τρόπο την ξεχωριστή αυτή ημέρα θα βρείτε παρακάτω έναν οδηγό με συμβουλές και ιδέες για να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς και το ταίρι σας. 

Ιδέες για μία ρομαντική επέτειο

Ανεξάρτητα από το αν γιορτάζετε την πρώτη σας επέτειο ή τα 50 χρόνια μαζί, εσείς και ο σύντροφός σας θα θέλατε να κάνετε την ημέρα της επετείου πιο ξεχωριστή κάνοντας κάτι ιδιαίτερο. Αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε τι θα κάνετε την επέτειό σας, βρείτε παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μας ρομαντικές ιδέες για να γιορτάσετε αυτή την ημέρα.

Ραντεβού για δείπνο

Είναι μία παραδοσιακή ρομαντική ιδέα εορτασμού, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα κλασικό ραντεβού για δείπνο. Εξάλλου, είναι μια ιδανική δικαιολογία για να δοκιμάσετε καινούργια εστιατόρια της περιοχής σας ή νέες κουζίνες. 

Σαββατοκύριακο μακριά 

Η ημέρα της επετείου είναι μία καλή αφορμή για να αποδράσετε από την  καθημερινότητα και να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από την ρουτίνα της δουλειάς.  Είτε προτιμάτε να περάσετε μερικές μέρες χαλάρωσης στην παραλία, είτε ένα ζεστό Σαββατοκύριακο σε ένα απομακρυσμένο χωριό, είτε απλά να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα και τους ήχους της πόλης που ζείτε, ένα σαββατοκύριακο μακριά είναι η τέλεια ευκαιρία να επανασυνδεθείτε και να ανακαλύψετε ξανά τον σύντροφό σας. 

Δεύτερο ταξίδι μέλιτος

Μπορείτε να οργανώσετε ένα ταξίδι στο μέρος που ταξιδέψατε όταν παντρευτήκατε ή ακόμα και να κάνετε το ταξίδι του γάμου που δεν κάνατε ποτέ. Επιλέξτε τον αγαπημένο προορισμό του συντρόφου ή τον δικό σας και αγοράστε δύο εισιτήρια για εσάς. Και μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος είναι μεγάλος και γεμάτος με ρομαντικούς προορισμούς ιδανικούς για να γιορτάσετε με στυλ την επέτειό σας.

Μουσικές Εκδηλώσεις

Είτε αγαπάτε την όπερα, την παραδοσιακή μουσική είτε την ροκ μουσική αγοράστε δύο εισιτήρια για να παρακολουθήσετε το αγαπημένο σας συγκρότημα ή άλλες μουσικές εκδηλώσεις. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε την επέτειό σας και να θυμηθείτε τα πρώτα χρόνια γνωριμίας σας.

Χαλαρωτική μέρα 

Μία ημέρα με χαλαρωτικές θεραπείες είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσετε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Πολλά ξενοδοχεία και ιαματικά λουτρά προσφέρουν ειδικά προγράμματα για ζευγάρια, όπως μασάζ, περιποιήσεις προσώπου και σώματος, χρήση τζακούζι ή σάουνα. Οι δυο σας σίγουρα θα φύγετε νιώθοντας περιποιημένοι και ανανεωμένοι μετά από μια μέρα χαλάρωσης. 

Γραφικές βόλτες και νυχτερινή διασκέδαση 

Η ημέρα της επετείου είναι μία καλή ευκαιρία για να εξερευνήσετε την πόλη που ζείτε ή βρίσκεται κοντά σας. Σίγουρα υπάρχουν πολλά εθνικά πάρκα, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και άλλα φυσικά τοπία που δεν έχετε επισκεφθεί. Μπορείτε να συνεχίσετε την μέρα σας με ένα ρομαντικό γεύμα με κρασί. Ολοκληρώστε την ξεχωριστή αυτή ημέρα εξερευνώντας τα τοπικά μπαρ και κλαμπ απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας ποτό ή κοκτέιλ.

Γιορτάστε με τους αγαπημένους σας

Μία επέτειος μπορεί να είναι προσωπική για μερικά ζευγάρια, αλλά μερικές φορές για τα ζευγάρια που είναι πραγματικά συνδεδεμένα με τις οικογένειες και τους φίλους τους, είναι μία καλή αφορμή να περάσετε χρόνο μαζί τους. Αφιερώστε λίγο χρόνο μόνο για εσάς τους δύο, και στην συνέχεια μπορείτε να καλέσετε τους αγαπημένους σας για να γιορτάσετε μαζί τους την σημαντική αυτή ημέρα. Ετοιμάστε ή παραγγείλετε το αγαπημένο σας μενού, βάλτε μουσική, αγοράστε τα αγαπημένα σας ποτά και τούρτα και δεχθείτε τα συγχαρητήρια και τις ευχές των αγαπημένων σας

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή δώρα για μία επέτειο;

Παρόλο που μετά από αρκετά χρόνια που βρίσκεστε μαζί  και γνωρίζετε το άλλο σας μισό καλύτερα από οποιονδήποτε, αλλά δυσκολεύεστε να επιλέξετε ένα δώρο, τότε μπορείτε να συμβουλευτείτε τα παρακάτω για να βρείτε το κατάλληλο δώρο. 

Ποια είναι τα παραδοσιακά υλικά για τα δώρα επετείου ανάλογα τα χρόνια γάμου;

Παραδοσιακά, συγκεκριμένα δώρα συνδέονται με κάθε επέτειο. Αυτά ξεκινούν ως υλικά χαμηλότερης αξίας και καταλήγουν σε πιο ακριβά και πιο ανθεκτικά αντικείμενα, συμβολίζοντας έτσι την ανάπτυξη της σχέσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω παραδοσιακές ιδέες δώρων ως έμπνευση και αγοράσετε δώρα δημιουργικά. 

1η επέτειος: Βαμβάκι

2η επέτειος: Χαρτί

3η επέτειος: Δέρμα

4η επέτειος: Λινό

5η επέτειος: Ξύλο

6η επέτειος: Ζάχαρη

7η επέτειος: Μαλλί

8η επέτειος: Αλάτι

9η επέτειος: Χαλκός

10η επέτειος: Μέταλλο

12η επέτειος: Μετάξι

15η επέτειος: Κρύσταλλο

20η επέτειος: Πορσελάνινα σερβίτσια

25η επέτειος: Ασημί

30η επέτειος: Μαργαριτάρι

35η επέτειος: Κοράλλι

40η επέτειος: Ρουμπίνι

45η επέτειος: Ζαφείρι

50η επέτειος: Χρυσός

55η επέτειος: Σμαράγδι

60η επέτειος: Διαμάντι

70η επέτειος: Πλατίνα

Λουλούδια για την επέτειο γάμου

Τα λουλούδια είναι ένα δημοφιλές δώρο επετείου καθώς είναι ένα κλασικό σύμβολο ρομαντισμού. Ένα όμορφο μπουκέτο με εκπληκτικά τριαντάφυλλα ή με τα αγαπημένα λουλούδια του συντρόφου σας είναι ένας υπέροχος τρόπος για να εκφράσετε την αγάπη σας. Ενώ μία εντυπωσιακή ψηλή ανθοσύνθεση θα ομορφύνει το σπίτι σας και θα βοηθήσει να κάνετε την επέτειό σας να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστή.

Λουλούδια επετείου ανάλογα με τα χρόνια της επετείου

Όπως και με τα δώρα, υπάρχουν παραδοσιακά λουλούδια για μία επέτειο ανάλογα με τα χρόνια γάμου ενός ζευγαριού. Μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικό δώρο με το λουλούδι που αντιστοιχεί στην επέτειο.

1η επέτειος: Γαρύφαλλο

2η επέτειος: Κρίνο της κοιλάδας

3η επέτειος: Ηλιοτρόπιο

4η επέτειος: Ορτανσία

5η επέτειος: Μαργαρίτα

6η επέτειος: Κάλλα

7η επέτειος: Φρέζια

8η επέτειος: Πασχαλιά

9η επέτειος: Στερλίτσια

10η επέτειος: Νάρκισσος

11η επέτειος: Τουλίπα

12η επέτειος: Παιώνια

13η επέτειος: Χρυσάνθεμο

14η επέτειος: Ορχιδέα

15η επέτειος: Τριαντάφυλλο

25η επέτειος: Ίριδα 

30η επέτειος: Γλαδιόλα

50η επέτειος: Κίτρινο τριαντάφυλλο

Κόκκινα τριαντάφυλλα για επέτειο γάμου

Δεν υπάρχει κανένα λουλούδι περισσότερο συνδεδεμένο με την αγάπη από το κόκκινο τριαντάφυλλο, οπότε ένα μπουκέτο με πανέμορφα κόκκινα τριαντάφυλλα που συμβολίζουν την αγάπη, το ρομαντισμό και το πάθος θα πουν αμέσως στο σύντροφό σας «σ’ αγαπώ».

Μπορείτε στο Ανθέμιον ανθοπωλείο να ανακαλύψετε μεγάλη συλλογή από φρέσκα και άριστης ποιότητας τριαντάφυλλα, γαρύφαλλα, λίλιουμ, τουλίπες και άλλα λουλούδια εποχής για να ευχηθείτε στο ζευγάρι χαρούμενη επέτειο. Επίσης, θα ανακαλύψετε περισσότερες ιδέες δώρων που μπορείτε να απολαύσετε μαζί με τους αγαπημένους σας που γιορτάζουν και να κάνετε την επέτειό τους ξεχωριστή.

Εναλλακτικά δώρα επετείου

Κοσμήματα

Υπέροχο δώρο και το τέλειο σύμβολο της σχέσης σας, τα κοσμήματα είναι μια εξαιρετική επιλογή για επετείους. Επιπλέον, μπορείτε να χαράξετε στο κόσμημα που θα χαρίσετε στο αγαπημένο σας σύζυγο ένα ρομαντικό μήνυμα ή την ημερομηνία της επετείου σας για να δώσετε ένα προσωπικό στυλ στο δώρο σας.

Σαμπάνια ή κρασί

Η σαμπάνια είναι πάντα μια καλή επιλογή καθώς είναι ένα ποτό που μπορείτε να απολαύσετε μαζί! Τίποτα δεν δίνει μία νότα πολυτέλειας σε μία γιορτή από τον ήχο του φελλού και τις δροσερές φυσαλίδες της σαμπάνιας. Επίσης, μπορείτε να επιλέξτε ένα εξαιρετικής ποιότητας κρασί για να συνοδεύσετε το ρομαντικό σας δείπνο.

Ανεξάρτητα από την επέτειο που γιορτάζετε, ελπίζουμε οι παραπάνω ιδέες να σας εμπνεύσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε επέτειο που μοιράζεστε με τον σύντροφό σας. Επίσης, ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να βρείτε τον ιδανικό τρόπο για να γιορτάσετε την επέτειο με το ταίρι σας ή να βρήκατε ιδέες για να επιλέξετε το κατάλληλο δώρο για το ευτυχισμένο ζευγάρι. 

Και μην ξεχνάτε ότι το πιο σημαντικό σημείο κάθε επετείου είναι να περνάτε οι δυο σας χρόνο μαζί, αλλά ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κάνετε αυτή την επέτειο ξεχωριστή!

 

Έχετε επέτειο αλλά οι περιστάσεις δεν είναι οι κατάλληλες ώστε να βρεθείτε και να δώσετε από κοντά το δώρο σας;

Κανένα πρόβλημα, εμείς θα εκμηδενίσουμε την απόσταση και θα φροντίσουμε να παραλάβει ο παραλήπτης σας το δώρου του σαν να ήσασταν εκεί. Πραγματοποιούμε παραδόσεις σε όλες τις περιοχές της Αθήνας, από το Πειραιά μέχρι τη Νέα Ερυθραία και έως τη Βούλα.