ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα 6 Μαίου γιορτάζει ο Γιώργος και η Γεωργία, χαρίστε τις ευχές με ένα κλικ !

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος 7/1 - Αποστολή λουλουδιών σε Χίο και Σκιάθο

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

Ευχηθείτε χρόνια πολλά στον Ιωάννη και στην Ιωάννα που γιορτάζουν σήμερα με λουλούδια και δώρα από το ανθοπωλείο μας. 

Ο Ιωάννης, ο Πρόδρομος είναι Άγιος και προφήτης του Χριστιανισμού και πήρε το όνομα του γιατί με το κήρυγμα και με το έργο του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού. Ονομάζεται και Βαπτιστής γιατί βάπτιζε τους ανθρώπους στον Ιορδάνη ποταμό και βάφτισε και τον Ιησού Χριστό. 

Μέχρι τα τριάντα του χρόνια ζει ασκητική ζωή στην έρημο της Ιουδαίας αφιερωμένη στην προσευχή, την μελέτη και την πνευματική και ηθική τελειοποίηση.

Η διδασκαλία του υπήρξε δηκτική, ζητώντας από τους ανθρώπους να σταματήσουν την ανηθικότητα, βαπτίζοντας όσους έπαιρναν τέτοια απόφαση. Αποδοκίμαζε την σχέση του Ηρώδη Αντίπα με την γυναίκα του αδελφού του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την φυλάκιση και στην συνέχεια τον αποκεφαλισμό του.

Στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο είναι αφιερωμένες έξι ημέρες του χρόνου:

7 Ιανουαρίου - Σύναξις Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου

24 Φεβρουαρίου - 1η και 2η της Τίμιας Κεφαλής του

25 Μαΐου - 3η εύρεση της Τίμιας Κεφαλής του

24 Ιουνίου - Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου

29 Αυγούστου - Αποτομή της Τίμιας Κεφαλής του

23 Σεπτεμβρίου - Η σύλληψής του από την Αγία Ελισάβετ

Ο Άγιος Ιωάννης, ο Πρόδρομος είναι ο περισσότερο τιμώμενος Άγιος στην Ορθόδοξη Εκκλησία και θεωρείται ο προστάτης και φύλακας της κουμπαριάς, των νοσούντων από την ελονοσία και των μοναχών.

Αποστολή λουλουδιών στην ΧΙΟ

Η Χίος βρίσκεται βορειοανατολικά του Αιγαίου Πελάγους και απέχει ελάχιστα από τις ακτές της Μικράς Ασίας. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και θεωρείται πιθανή γενέτειρα του Ομήρου και των μαθηματικών Ιπποκράτη και Οινοπίδη. Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου αποτελείται από τα νησιά Χίος, Ψαρά, Αντίψαρα και Οινούσσες.

Το έδαφος της Χίου είναι κυρίως ορεινό ενώ στα νότια και ανατολικά του νησιού βρίσκονται ορισμένες πεδιάδες. Το νησί είναι γνωστό για τα γραφικά του τοπία, αλλά και το εύκρατο μεσογειακό κλίμα.

Τα κύρια προϊόντα που εξάγει είναι η μαστίχα, το λάδι, τα σύκα και το κρασί ενώ έχει διεθνή φήμη για το μέγεθος και την ποιότητα της ναυτιλίας της.

Η μαστίχα είναι το μοναδικό στον κόσμο φυσικό προϊόν, δώρο της φύσης και του Θεού, η οποία παράγεται στην Χίο. Η καλλιέργεια και η συγκομιδή της γίνεται με τον ίδιο τρόπο αιώνες τώρα στα μαστιχοχώρια της νότιας Χίου, μόνο εκεί και πουθενά αλλού. 

Άλλο χαρακτηριστικό της Χίου είναι τα μοναδικά αγριολούλουδα και οι σπάνιες ορχιδέες.

Μία από τις καλύτερες εποχές να επισκεφθείτε το νησί είναι η Άνοιξη. Θρησκευτική ατμόσφαιρα και κατάνυξη στις αμέτρητες εκκλησίες, τα βυζαντινά μοναστήρια και τα ξωκλήσια. Με αποκορύφωμα την Ανάσταση όπου βιώνει το εντυπωσιακό έθιμο του ''Ρουκετοπόλεμου'' στο Βροντάδο.

Το νησί της Χίου χαρίζει απλόχερα το απίστευτο κάλλος της και είναι έτοιμο να το εξερευνήσεις και να το χαρείς κάθε εποχή του χρόνου.

Τα μεσαιωνικά καστροχώρια, τα αναπαλαιωμένα μικρά σπίτια, τα νεοκλασικά και αρχοντικά της προσθέτουν ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην επίσκεψή σας στην Χίο.

Μαγευτικές παραλίες, κοσμοπολίτικες οργανωμένες πλαζ, αμμουδιές με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά θα σας εντυπωσιάσουν τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου.

Τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, το εξαιρετικό φαγητό, οι φιλόξενοι κάτοικοι, οι πολλές επιλογές για διασκέδαση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν μοναδική την Χίο.

Αποστολή λουλουδιών στην ΣΚΙΑΘΟ

Η Σκιάθος είναι ένα πανέμορφο νησί που ανήκει στις Σποράδες και αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε. Υπάρχουν πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα σε όλο το νησί που εκφράζουν τον χαρακτήρα του νησιού συνδυάζοντας την φυσική ομορφιά με την κουλτούρα. 

Από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού είναι οι εκκλησίες του, τα μοναστήρια και τα άλλα μνημεία της Βυζαντινής και Βενετσιάνικης εποχής. 

Το Κάστρο το οποίο χτίστηκε για να προφυλάσσει το νησί από τους πειρατές και  πραγματικά κόβει την ανάσα με την θέα που προσφέρει.  

Το Μπούρτζι, το οποίο βρίσκεται στη μικρή χερσόνησο που χωρίζει το νησί σε ανατολικό και δυτικό τμήμα και παλαιότερα λειτουργούσε ως σχολείο. Σήμερα είναι χώρος τέχνης με ανοιχτό θέατρο.

Αξίζει να περιπλανηθείτε στην παλιά Μεσαιωνική Πόλη με παραδοσιακές επαύλεις με έναν συνδυασμό νησιώτικης αρχιτεκτονικής με στοιχεία από την αρχιτεκτονική των χωριών του Πηλίου.

Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται το άψογα διατηρημένο σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη, που γεννήθηκε και έζησε στο νησί. Το σπίτι στις μέρες μας λειτουργεί ως μουσείο και αξίζει να το δείτε καθώς είναι χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του νησιού.

Το νησί φημίζεται για την νυχτερινή του ζωή η οποία το κατατάσσει στους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς για νέους ανθρώπους. Με το βραχώδες τοπίο της και τις απόκρημνες παραλίες της είναι ιδανικό νησί για τους λάτρεις της περιπέτειας. Για τους λάτρεις του ρομαντισμού το νησί διαθέτει πανοραμική θέα από τους λόφους, και το λιμάνι της πόλης όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό απέναντι από το Κάστρο στο Μπούρτζι.

Η Σκιάθος είναι ένα υπέροχο νησί που με την φυσική ομορφιά του, την έντονη νυχτερινή ζωή του και τους φιλόξενους ανθρώπους του σίγουρα θα το λατρέψετε.

Γιορτάστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα στέλνοντας μπουκέτα, συνθέσεις, φυτά και περισσότερα δώρα που θα βρείτε στο φυσικό ή ηλεκτρονικό μας κατάστημα.