ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Λουλούδια | Ψυχικό | Ανθοπωλείο

Άμεση παράδοση στο Ψυχικό από το online κατάστημά μας με τα πιο φρέσκα και πανέμορφα φυτά και λουλούδια της αγοράς. Στείλτε ένα κλασικό μπουκέτο με κόκκινα τριαντάφυλλα ή μία μοντέρνα σύνθεση από το ανθοπωλείο μας και μοιράστε χαμόγελα στους αγαπημένους σας σε κάθε περίσταση.

66 Αποτελέσματα
Εμφάνιση φίλτρων
Ταξινόμηση:
Τιμή
0 € - 50 €
50 € - 100 €
100 € - 200 €
200 € +
Χρώμα
Κόκκινο
Άσπρο
Ροζ
Πράσινο
Φούξια
Μπλε
Βάσεις
Κεραμικό
Γυάλινο
Κουτί
Aυτοποτιζόμενη γλάστρα
Ξύλινο
Μπαούλο
Άνθη
Τριαντάφυλλα
Χρυσάνθεμα
Ζέρμπερες
Λίλιουμ
Κάλλες/κρίνοι
Τουλίπες
Αλστρομέριες
Ορχιδέες
Ορχιδέα δενδρόβιουμ
Διάφορα λουλούδια
Ηλίανθοι
Δώρα
Δώρα για εκείνη
Μπαλόνια
Συνθέσεις με ποτά και κρασιά
Ευχετήριες κάρτες
Δώρα για παιδιά
Δώρα για εκείνον
Ποτά
Περίσταση
Επέτειος
Συγγνώμη
Γενέθλια
Επαγγελματικό δώρο
Συγχαρητήρια
Πάσχα
Αρραβώνας
Γιορτή του πατέρα
Συλλυπητήρια
Γρήγορη ανάρρωση
Έτσι απλά…
Γιορτή της μητέρας
Ονομαστική εορτή
Νεογέννητο αγόρι
Νεογέννητο κορίτσι
Εγκαίνια
Αγάπη-έρωτας
Έκπληξη
Ευχαριστώ
Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Γάμος
Γιορτή της γυναίκας
Φυτά
Ανθοφόρα φυτά
Πράσινα φυτά
Φυτά εσωτερικού χώρου
Ορχιδέα φυτό
Δράκαινα
Φυτά για Επαγγελματικούς Χώρους
Εποχές
Λουλούδια εποχής
Ανοιξιάτικα λουλούδια
Σανσιβέρια φυτό
AF666147
45.00 - 75.00
Λινάτσα
AF888003
5.00
Τεκίλα Jose Cuervo
AF777804
40.00

Λίγα λόγια για το Ψυχικό

Το Ψυχικό είναι συνοικισμός και έδρα του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού στο Βόρειο Τομέα Αθηνών. Η ιστορία του προαστίου εντοπίζεται στις αρχές του 20ού αιώνα και είναι συνδεδεμένη με την ιδέα της κηπούπολης. Εκείνη την εποχή, εξάλλου, οι κηπουπόλεις, αποτελούσαν πολεοδομική τάση σε όλη την Ευρώπη.

Η ονομασία του Ψυχικού έχει την προέλευσή του από το ουδέτερο του επιθέτου ψυχικός, ψυχικό. Δηλώνει αυτόν που δίνεται για την ψυχή ενός πεθαμένου. Το συγκεκριμένο τοπωνύμιο δόθηκε διότι στην περιοχή αυτή άνοιξε κάποιο πηγάδι ένας ιδιοκτήτης κτήματος, προς χάρη των διερχομένων, με σκοπό τη σωτηρία της ψυχής του. Η παράδοση αποδίδει τη δημιουργία αυτού του φρεατίου στην Αγία Φιλοθέη της οποίας κτήματα βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη.

Η ιστορία του σύγχρονου Ψυχικού ανάγεται στα χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής και οικοδομήθηκε σε μια τοποθεσία κοντά στα Τουρκοβούνια η οποία ήταν χώρος άσκησης των αξιωματικών του ιππικού.

Το 1908 η τεχνική εταιρία ΚΕΚΡΩΨ, η οποία είχε στη κατοχή της ολόκληρη τη περιοχή που αποτελεί σήμερα το Ψυχικό ανέλαβε τη κατασκευή της περιοχής με τη χάραξη, διάνοιξη και κατασκευή των δρόμων, τη μελέτη και κατασκευή των έργων υποδομής, τη διαμόρφωση χώρων αναψυχής και πρασίνου, τη δημιουργία κοινωφελών χώρων, την κατασκευή κοινωφελών έργων και οικοδομημάτων, και την οριοθέτηση οικοπέδων για οικιστική ανάπτυξη.

Αξίζει να επισκεφθείτε

Ανάκτορο της Φρειδερίκης
Το επιβλητικό αρχοντικό της οδού Διαμαντίδου που έμεινε γνωστό ως το "Ανάκτορο της Φρειδερίκης" αγοράστηκε το 1937 από τον Βασιλιά Γεώργιο Β για να στεγάσει το μελλόνυμφο ζεύγος Παύλου και Φρειδερίκης. Μετά τον θάνατο του βασιλέως Παύλου, αποτέλεσε την μόνιμη κατοικία της βασιλομήτορος Φρειδερίκης. Με την κατάργηση της βασιλείας, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, αποφάσισε την εκποίησή του με πλειοδοτικό διαγωνισμό. Αγοράστηκε από την οικογένεια Χατζηιωάννου (ιδιοκτήτες της εταιρίας EasyJet). Μέχρι σήμερα παραμένει εγκαταλελειμμένο.

Φάρος του Ψυχικού
Η περιοχή ονομάστηκε έτσι από έναν φανό κυκλοφορίας οχημάτων που βρισκόταν επί της Λεωφόρου Κηφισίας μέχρι τα χρόνια του Μεσοπολέμου. Στον φάρο προσέκρουσε αυτοκίνητο και προκλήθηκε θανατηφόρο δυστύχημα το 1933 και έκτοτε δεν επανατοποθετήθηκε. Στον φάρο Ψυχικού βρίσκεται το έργο μοντέρνας τέχνης «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, μια μικρότερη παραλλαγή του παρόμοιου γλυπτού της Θεσσαλονίκης. Στην ίδια περιοχή επίσης, δίπλα από το προξενείο της Λιβύης βρίσκεται το Λιβυκό μειονοτικό σχολείο, στον χώρο του οποίου βρίσκεται και τζαμί για τις θρησκευτικές ανάγκες της κοινότητας.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στην Λεωφόρο Δημοκρατίας και είναι αφιερωμένος στον πολιούχο του Ψυχικού, τον Άγιο Δημήτριο. Ο ρυθμός του είναι εγγεγραμμένος σταυροειδής με τρούλο και είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής, 1930.

Το υψηλό εισοδηματικό επίπεδο των κατοίκων, ο χαμηλός συντελεστής δόμησης, καθώς και ο αυστηρά οικιστικός χαρακτήρας του Ψυχικού, (απαγορεύονται τα γραφεία και τα καταστήματα), δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε στη περιοχή να κατασκευαστούν πολλές κατοικίες μεγάλου καλλιτεχνικού, ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, ξεκινώντας από τα μεσοπολεμικά χρόνια και φτάνοντας μέχρι και σήμερα.

Ο χαρακτήρας κηπούπολης της περιοχής και η πολιτική ενάντια στην ανάπτυξη επαγγελματικών δραστηριοτήτων προστάτεψαν τις ιστορικές κατοικίες της συνοικίας από τις μαζικές κατεδαφίσεις και την έλευση των πολυκατοικιών, όπως συνέβη σε πολλές άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Το Ψυχικό ως μια νεόκτιστη περιοχή με καλή φήμη και κοντά στο κέντρο της Αθήνας επιλέχθηκε ως ο τόπος εγκατάστασης ενός σημαντικού αριθμού σχολείων κατά τα μεσοπολεμικά και μεταπολεμικά χρόνια. Στη συνοικία βρίσκονται ορισμένα αξιοσημείωτα εκπαιδευτικά ιδρύματα/σχολεία:

- Το Κολέγιο Αθηνών και το Κολέγιο Ψυχικού είναι ελληνικά σχολεία του Ελληνο-Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Ιδρύθηκε το 1925, δηλαδή μόλις δύο χρόνια μετά από την έναρξη των εργασιών για τη χάραξη του Ψυχικού. Βρίσκεται στο Ψυχικό στα όρια με τη Φιλοθέη και σήμερα κατατάσσεται στα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας.

- Το Αρσάκειο Ψυχικού (πρώην παρθεναγωγείο) είναι συγκρότημα ελληνικών ιδιωτικών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, που ανήκει στα λεγόμενα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία και ιδιοκτήτης του είναι η Φιλεκπαιδευτική Εταιρία.

- Η Σχολή Μωραΐτη ιδρύθηκε το 1936 και σήμερα είναι από τις πιο σπουδαίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη και είναι ιδιαίτερα ονομαστή για τις επιτυχίες της.

- Η Βαρβάκειος Πρότυπος Σχολή είναι ένα από τα αρχαιότερα σχολεία της Ελλάδας. Άρχισε να λειτουργεί το 1860 σε κτήριο που χτίστηκε με δαπάνη του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, προς τιμή του οποίου ονομάστηκε η Σχολή. Σήμερα το Βαρβάκειο είναι ένα σχολείο με πολλές καινοτομίες, με μαθητές που λαμβάνουν συχνά διακρίσεις σε σχολικούς διαγωνισμούς και απόφοιτους που κάνουν καριέρα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Στο Δήμο Ψυχικού εδρεύουν πολυάριθμες Πρεσβείες και προξενεία

Σε συνδυασμό με τη ρυμοτομία της πρότυπης αγγλικής κηπούπολης και το υψηλό εισοδηματικό επίπεδο των κατοίκων του το Ψυχικό κατόρθωσε να διατηρήσει το χαρακτήρα της κοινότητας μέχρι και τα πρόσφατα χρόνια. Είναι από τις περιοχές της Αθήνας με το περισσότερο πράσινο και με όμορφη θέα, ενώ υπάρχουν αρκετοί δρόμοι όπου θα δει κανείς τους κατοίκους να απολαμβάνουν τον περίπατό τους ή μια βόλτα με το ποδήλατο.

Επιλέξτε εξαιρετικής ποιότητας λουλούδια για όσους βρίσκονται στο Ψυχικό