Το Ανθέμιον χρησιμοποιεί τα πιο φρέσκα και υψηλής ποιότητας λουλούδια για κάθε μπουκέτο ή σύνθεση και αυτό σημαίνει ότι το δώρο σας θα παραμείνει φρέσκο για ημέρες μετά την παράδοση. Αποστολή λουλούδια στην Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Ιωνία.
Δείτε όλα τα λουλούδια για αυθημερόν αποστολή σε Νέα Φιλαδέλφεια | Νέα Ιωνία εδώ
Λίγα λόγια για την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Ιωνία
Η περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια της Αθήνας. Συνορεύει βόρεια με το Δήμο Μεταμόρφωσης, βορειοδυτικά με το Δήμο Αχαρνών, ανατολικά με το Δήμο Νέας Ιωνίας, νότια με το Δήμο Νέας Χαλκηδόνας και δυτικά με το Δήμο Αγίων Αναργύρων.
Η περιοχή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1927 λεγόταν Ποδονίφτης, από το ομώνυμο ρέμα που τη διαρρέει. Το 1924 εγκαταστάθηκαν εκεί Μικρασιάτες πρόσφυγες από τα προσφυγικά των Αμπελόκηπων (μετά από μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε τις παράγκες που έμεναν), σε καινούργια διαμερίσματα που κτίστηκαν εκεί και τους παραχωρήθηκαν. Ονομάστηκε Νέα Φιλαδέλφεια σε ανάμνηση της πόλης «Φιλαδέλφεια» της Μικράς Ασίας.
Θεωρείται ωραίο προάστιο, καθώς έχει αρκετό πράσινο, στο οποίο συμβάλλουν τα πάρκα που έχει η περιοχή και το Άλσος. Μετά από το σεισμό του 1999 ο προσφυγικός συνοικισμός προστατεύεται ως παραδοσιακός οικισμός.
Από τις αρχές του περασμένου αιώνα η αστική ανάπτυξη περιόρισε σημαντικά τους πνεύμονες πρασίνου της πρωτεύουσας. Το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας παραμένει σημαντικός πνεύμονας πρασίνου της περιοχής και ένας από τους μεγαλύτερους της Αθήνας. Το Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας, που σήμερα όλοι απολαμβάνουμε την ομορφιά του, πέρασε από διάφορα στάδια μέχρι να πάρει τη σημερινή μορφή του. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία δέντρων και φυτών και καλύπτει έκταση 480 στρεμμάτων.
Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στεγάζει ιστορικά κειμήλια από τη Μικρά Ασία, όπως φορεσιές, βιβλία, έγγραφα, χρηστικά αντικείμενα, τα οποία δώρισαν Μικρασιάτες.
Η ΑΕΚ ιδρύθηκε στο κέντρο της Αθήνας το 1924 και μετακόμισε στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά τον πρώτο εποικισμό του συνοικισμού προσφύγων της Νέας Φιλαδέλφειας το καλοκαίρι του 1927. Είναι μια από της ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας. Το στάδιο Νίκος Γκούμας φιλοξενούσε την ΑΕΚ από το 1930, αλλά έχοντας υποστεί κάποιες ζημιές από το σεισμό του 1999 το στάδιο κατεδαφίστηκε το 2003. Το καινούργιο γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια με την επωνυμία Αγιά Σοφιά αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2021.
Παραδίδουμε λουλούδια σε όλη τη Αθήνα. Στείλτε ένα όμορφο μπουκέτο, μία χαρούμενη σύνθεση ή ένα φρέσκο φυτό με αποστολή λουλουδιών στην Νέα Φιλαδέλφεια και σίγουρα θα ομορφύνετε την μέρα του ξεχωριστού παραλήπτη σας.