ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αποστολή λουλουδιών Φιλοθέη

Είτε επιθυμείτε να ευχηθείτε σε γενέθλια ή γάμους, σε κηδείες ή επετείους στο ανθοπωλείο μας μπορείτε να βρείτε τα ιδανικά δώρα που θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας όπου και αν βρίσκονται. Στείλτε λουλούδια και δώρα στον ξεχωριστός σας παραλήπτη στην Φιλοθέη και μοιράστε χαμόγελα ευτυχίας.

11 Αποτελέσματα
Εμφάνιση φίλτρων
Ταξινόμηση:
Τιμή
0 € - 50 €
50 € - 100 €
Χρώμα
Κόκκινο
Άσπρο
Πολύχρωμο
Ροζ
Μπλε
Βάσεις
Γυάλινο
Κουτί
Aυτοποτιζόμενη γλάστρα
Ξύλινο
Άνθη
Τριαντάφυλλα
Χρυσάνθεμα
Ζέρμπερες
Λίλιουμ
Τουλίπες
Αλστρομέριες
Ορχιδέες
Δώρα
Δώρα για εκείνη
Καλάθι γκουρμέ
Δώρα για εκείνον
Περίσταση
Επέτειος
Συγγνώμη
Γενέθλια
Επαγγελματικό δώρο
Συγχαρητήρια
Γιορτή του πατέρα
Γρήγορη ανάρρωση
Έτσι απλά…
Γιορτή της μητέρας
Ονομαστική εορτή
Νεογέννητο αγόρι
Νεογέννητο κορίτσι
Εγκαίνια
Αγάπη-έρωτας
Έκπληξη
Ευχαριστώ
Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Γάμος
Γιορτή της γυναίκας
Χριστούγεννα
Φυτά
Πράσινα φυτά
Φυτά εσωτερικού χώρου
Φυτά για Επαγγελματικούς Χώρους
Εποχές
Λουλούδια εποχής
Ανοιξιάτικα λουλούδια

  Λίγα λόγια για τη Φιλοθέη

  Η Φιλοθέη είναι συνοικισμός του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας της . Η κοινότητα ιδρύθηκε το 1934 και θεωρείται ένα από τα πιο προνομιούχα προάστια της πόλης καθώς βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Αθήνας, περίπου 7χλμ,.ενώ ταυτόχρονα είναι καταπράσινη, και διατηρεί τον χαρακτήρα μιας κηπούπολης.

  Το 1936 η κοινότητα Νέας Αλεξάνδρειας, όπως ονομαζόταν η περιοχή μέχρι τότε, μετονομάζεται σε Κοινότητα Φιλοθέης. Αυτό έγινε προς τιμήν της Αγίας Φιλοθέης, η κρύπτη της οποίας ανακαλύφθηκε το 1934 κατά τη διαδικασία εξόρυξης κοκκινόπετρας που προοριζόταν για το χτίσιμο των σπιτιών της περιοχής.

  Η Ιστορία της Φιλοθέης με την σημερινή της μορφή ξεκινά το 1920 όταν η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος επέλεξε την περιοχή αυτή για να καλύψει τις οικιστικές ανάγκες των υπαλλήλων της. Ο σχεδιασμός και η ανοικοδόμηση του οικισμού βασίστηκε στα Αγγλικά πρότυπα για την δημιουργία μιας κηπούπολης.

  Μετά από πολλές προσπάθειες για την έγκριση του καταλληλότερου ρυμοτομικού σχεδίου (1931-1934), ξεκίνησε η οικοδόμηση κατοικιών, αφού πρώτα έγιναν τα κατάλληλα έργα υποδομής (ηλεκτροδότηση, ύδρευση, οδικό δίκτυο κτλ.).
  Στην περιοχή προβλεπόταν η λειτουργία δύο μικρών αγορών με λίγα μαγαζιά, τα οποία είχαν σαν αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών των κατοίκων. Κάθε άλλο είδος επαγγελματικής στέγης απαγορεύθηκε, με σχετική πρωτοποριακή ρήτρα στο διάταγμα έγκρισης του ρυμοτομικού σχεδίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη μιας ήρεμης και ήσυχης περιοχής.

  Αρχικά, η Φιλοθέη, ήταν βραχώδης ξερότοπος με λίγη βλάστηση με θάμνους και αμυγδαλιές αλλά με την εντατική δενδροφύτευση των πρώτων κατοίκων και η αφθονία νερού είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η σημερινή πράσινη εικόνα της Φιλοθέης

  Το ρέμα της Φιλοθέης, το πλούσιο πράσινο και οι πολλές εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας όπως, άλση, γήπεδα αντισφαίρισης και στίβου, διαδρομές αθλητικές και περιπάτου, αλλά και το γεγονός ότι είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως κηπούπολη.

  Δώρα για όλες τις περιστάσεις στη Φιλοθέη