ΑρχικήBlogΛουλούδια του φθινοπώρου

Λουλούδια του φθινοπώρου

Λουλούδια του φθινοπώρου

Μπορεί η άνοιξη να είναι η αγαπημένη εποχή των λουλουδιών, η εποχή που ανθίζουν τα περισσότερα λουλούδια και η φύση κατακλύζεται από χρώματα και ευωδία αλλά και το φθινόπωρο έχει να μας παρουσιάσει τα δικά του ξεχωριστά λουλούδια. Παρά το γεγονός ότι τα δέντρα με πεσμένα φύλλα φαίνονται λίγο σκοτεινά και μελαγχολικά, υπάρχουν πολλά όμορφα λουλούδια που μπορεί να φωτίσουν τον κήπο ή το σπίτι μας.
Χρυσάνθεμα
Τα χρυσάνθεμα είναι από τα πιο δημοφιλή λουλούδια που ανθίζουν το φθινόπωρο. Το όνομά του
σημαίνει το άνθος του χρυσού  και βρίσκεται στις δόξες του κυρίως τον Οκτώβριο. Γι αυτό οι παλαιότεροι το ονόμαζαν Αγιοδημητριάτικο.
Τα χρυσάνθεμα παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων: έντονο ροζ, πορτοκαλί, κόκκινο, λευκό, λευκό και ροζ .Τα χρυσάνθεμα είναι   κατάλληλα λουλούδια για διακόσμηση γάμου ή βάπτισης, ειδικά τους φθινοπωρινούς μήνες.
Στην Ευρώπη, πρώτοι το έφεραν οι Ολλανδοί, ενώ προέλευσή του λέγεται ότι είναι από την μακρινή Ανατολή, την Κίνα και την Ιαπωνία.
Πότισμα: Να ποτίζετε όσο συχνά χρειάζεται για όλη τη διάρκεια του χρόνου, αραιότερα βέβαια το χειμώνα και συχνότερα το καλοκαίρι.

Καμέλια

Ντυμένη πάντοτε με τα  γυαλιστερά της, η καμέλια είναι το καμάρι όσων έχουν την τύχη να την φιλοξενούν στον κήπο ή στην βεράντα τους. Ανθίζει τέλος του φθινοπώρου και είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
H καμέλια είναι ένα υπέροχο αειθαλές θαμνώδες φυτό, με γυαλιστερό βαθυπράσινο φύλλωμα. Όπως η γαρδένια και η αζαλέα, έτσι και η καμέλια είναι φυτό ασβεστόφοβο, δηλαδή θέλει όξινο χώμα και όχι αλκαλικό.
Ο μύθος λέει ότι οι Κορεάτες καλλιέργησαν τις πρώτες καμέλιες περίπου το 1200 π.χ. και ότι οι βουδιστές μοναχοί διέδωσαν τα ανθισμένα φυτά στη Κίνα και Ιαπωνία.
Η καμέλια   αριθμεί τα 82 είδη αλλά η γνωστή  και δημοφιλής καμέλια ανήκει στο είδος CAMELLIA JAPONICA.
Πότισμα: Στις καμέλιες που είναι φυτεμένες σε γλάστρες ή δοχεία είναι προτιμότερο να αφήνουνε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα

Ιβίσκος
Ο ιβίσκος είναι ένα θαυμάσιο φυτό με οδοντωτά φύλλα που προσφέρει εξαιρετικά στην όψη, μεγάλα 
πεντάφυλλα άνθη με τη χαρακτηριστική "κεραία" στη μέση.   Ο αυθεντικός τροπικός ιβίσκος έχει κόκκινα λουλούδια, αλλά οι γενετιστές έχουν παράγει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων μεταξύ των οποίων παραλλαγές του κίτρινου, του πορτοκαλί και του ροζ όπως και διχρωμίες ή τριχρωμίες. Πρόσφατα έχουν αναπτυχθεί πολλά υβρίδια με φυτά που έχουν πολύχρωμα λουλούδια ή διπλά λουλούδια. Πρόκειται για ένα ψηλό φυτό που ευδοκιμεί τόσο στο χώμα ή στη γλάστρα, με περίοδο ανθοφορίας τους καλοκαιρινούς μήνες και το φθινόπωρο – έως τον Οκτώβριο.
Η ακριβής χώρα καταγωγής του Ιβίσκου δεν έχει προσδιοριστεί, πιθανότατα να είναι η Κίνα – εξ' ου και το γεγονός ότι είναι γνωστός κι ως το "κινέζικο ρόδι'.
Πότισμα: Ο ιβίσκος, χρειάζεται πολύ νερό. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ελέγξετε την υγρασία του εδάφους και ποτίστε ακριβώς όταν το έδαφος φαίνεται στεγνό.

Άλλα φθινοπωρινά λουλούδια: 

Τα αστράκια, που έχουν διάφορα χρώματα, όπως σκούρο κόκκινο, λιλά, μοβ, ροζ και άσπρο, είναι τυπικά φθινοπωρινά λουλούδια. Τα φθινοπωρινά αστράκια αγαπούν τα ηλιόλουστα παρτέρια.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ντάλιες που προσδίδουν χρώμα, σχήμα και  ενδιαφέρον στον κήπο σας από το καλοκαίρι μέχρι τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου. Οι ντάλιες έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ενώ η διάμετρος των λουλουδιών φτάνει τα 20εκ. σαν ένα πιάτο φαγητού
 Ένα άλλο, όχι τόσο κοινό, φυτό είναι η λυγαριά, που ανθίζει μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου. Τα άνθη είναι ανοιχτά μοβ, μπλε, ροζ ή λευκά και σχηματίζουν ανθήλες μήκους μέχρι 30 εκ. που έχουν όμορφο άρωμα

Στο anthemionflowers.gr θα βρείτε μια υπέροχη ποικιλία συνθέσεων με τα λουλούδια του φθινοπώρου για να στείλτε λουλούδια online σε αυτούς που αγαπάτε ή για να διακοσμήσετε το σπίτι ή το γραφείο ή να κανετε παραγγελια λουλουδια.