Αποστολή λουλουδιών στη Θεσσαλονίκη – Άγ. Δημήτριος 26/10 | Anthemionflowers

Αποστολή λουλουδιών στη Θεσσαλονίκη - Άγιος Δημήτριος 26 Οκτωβρίου

 Άγιος Δημήτριος  26 Οκτωβρίου

Ο Άγιος Δημήτριος είναι άγιος της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και πολιούχος της Θεσσαλονίκης.

 

Η προσφορά λουλουδιών είναι μια κομψή χειρονομία. Γιορτάστε τα ονόματα των αγαπημένων σας προσφέροντάς τους ένα δώρο από την καρδιά σας. Στείλτε στον Δημήτρη και στην Δήμητρα ένα μπουκέτο λουλουδιών, ένα καλάθι με ποτά και φυτά ή μία σύνθεση με λουλούδια μαζί με τις ευχές σας από το ανθοπωλείο μας. 

 

Ο Άγιος Δημήτριος είναι από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς Αγίους της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας και η μνήμη του εορτάζεται στις 26 Οκτωβρίου. Είναι ο πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης, της πόλης όπου γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε. 

 

Ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στην Θεσσαλονίκη. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε διότι αγνόησε το διάταγμα περί αρνήσεως του χριστιανισμού. Από νεαρή ηλικία αναζητούσε την αλήθεια την οποία βρήκε στην χριστιανική πίστη, της οποίας έγινε και κήρυκας στην Θεσσαλονίκη. Είχε ιδρύσει μια ομάδα νέων στους οποίους δίδασκε την Αγία Γραφή.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 26/10

 

Δίκαια ονόμασαν τον Άγιο Δημήτριο «φιλόπατρη» και «σωσίπατρη» καθώς αγαπά την πατρίδα του την οποία έσωσε πολλές φορές από πολλούς κινδύνους, όπως σεισμούς και πυρκαγιές, επιδημίες, πείνες και στερήσεις. Επίσης η απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους και τους Γερμανούς έγινε την ημέρα της μνήμης του.

 

Με απέραντη ευγνωμοσύνη για την προστασία του η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο με εορταστικές εκδηλώσεις που ονομάζονται ''Δημήτρια'' και κορυφώνονται την ημέρα της μνήμης του.

 

Σε πολλές αγιογραφίες απεικονίζεται έφιππος σε κόκκινο άλογο σε αντίθεση με τον Άγιο Γεώργιο που είναι σε λευκό. Ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται καβαλάρης με στρατιωτική στολή φονεύοντας με το δόρυ του τον τσάρο των Βουλγάρων.

 

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, ο Άγιος Δημήτριος τιμάται ως πολιούχος άγιος και σε άλλες πόλεις, όπως η Χρυσούπολη, η Ελασσόνα, η Ναύπακτος, η Κηφισιά, ο Κολινδρός, η Σιάτιστα κ.ά.

 

Αποστολή λουλουδιών στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγαλύτερη σε έκταση πόλη της Μακεδονίας, στην Βόρεια Ελλάδα και η δεύτερη μεγαλύτερη της Ελλάδας.

 

Εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, κοντά στις χώρες των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της, η πόλη είναι σημαντικός κόμβος ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση.

 

Η Θεσσαλονίκη είναι μία φιλόξενη και χαλαρή πόλη που είναι γεμάτη ζωντάνια και κίνηση μέρα και νύχτα. Γνωστή και ως ''Νύμφη του Θερμαϊκού", είναι μία σύγχρονη και μοντέρνα πόλη που συνυπάρχει με την αρχαία, βυζαντινή και οθωμανική κληρονομιά. 

 

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα που αξίζει να ανακαλύψετε. 

 

Ο Λευκός Πύργος, το σύμβολο της πόλης χτίστηκε τον 15ο αιώνα και λειτουργεί ως μουσείο Ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού καθώς και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

 

Ο Λευκός Πύργος, το σύμβολο της πόλης χτίστηκε τον 15ο αιώνα και λειτουργεί ως 

 

Τα μεγαλύτερα θέατρα της Βορείου Ελλάδος, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Πλατεία Αριστοτέλους, τα πλακόστρωτα σοκάκια στα Λαδάδικα, τα Κάστρα και η Άνω Πόλη είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα που αξίζει να δείτε.

 

Η νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης είναι από τα δυνατά σημεία της πόλης καθώς είναι συνυφασμένη με τον όρο διασκέδαση. Αποκλείεται να μην βρείτε κάποιο μαγαζί που να ανταποκρίνεται στις μουσικές ή γευστικές προτιμήσεις σας, όπως καφετέριες, μοντέρνα εστιατόρια, κουτούκια, μπαρ και κλαμπ. Όλοι οι πολιτισμοί στο πιάτο σας καθώς η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης αντικατοπτρίζει τους πολιτισμούς που έχουν περάσει από την πόλη στα βάθη της ιστορίας.

 

Αποστολή λουλουδιών στην ΚΗΦΙΣΙΑ

 

Βρίσκεται στα βόρεια του Νομού Αττικής και πήρε το όνομά της από τον Κηφισό ποταμό. Είναι οικοδομημένη σε μία πευκόφυτη πεδιάδα με εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων που απλώνεται από την Πάρνηθα έως την Πεντέλη.

 

Είναι γνωστή για την πλούσια και πολυτελή αγορά, την άρτια ρυμοτομία, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτισμάτων, τα υπέροχα αρχοντικά, τους καλοδιατηρημένους κήπους και τους επιβλητικούς πυργίσκους.

 

Τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται από τους κατοίκους στο άλσος της Κηφισιάς οι διάσημες ανθοκομικές εκθέσεις με μαζική συμμετοχή κόσμου. 

 

Η Κηφισιά λόγω του υγιεινού κλίματος, του ωραίου περιβάλλοντος, των άφθονων και δροσερών νερών και της μικρής απόστασης από την Αθήνα υπήρξε από τα αρχαία χρόνια ιδανικός τόπος παραθερισμού των πλουσίων και ευγενών. 

 

Σήμερα η Κηφισιά με το αριστοκρατικό της χαρακτήρα είναι ο τέλειος προορισμός για κοντινή απόδραση μέσα στην πόλη. Με εξαιρετικές προτάσεις για φαγητό, ποτό, καφέ και διασκέδαση είναι ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο.ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΣΕ ΜΠΡΑΧΑΜΙ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1/1

 

Στο anthemionflowers.gr θα βρείτε λουλούδια και δώρα για να πείτε χρόνια πολλά στον Βασίλη και την Βασιλική. Γιορτάστε την γιορτή με όμορφα μπουκέτα και συνθέσεις που θα μοιράσουν χαμόγελα.

 

Ο Άγιος Βασίλειος γεννήθηκε στη Νεοκαισάρεια του Πόντου, σπούδασε στην Αθήνα σε φιλοσοφικές σχολές και αργότερα έγινε μοναχός, ιερέας και επίσκοπος της Καισαρείας.

 

Η χριστιανική και πνευματική του ανατροφή μαζί με την ασκητική ζωή και το ποιμαντικό, παιδαγωγικό και φιλανθρωπικό του έργο τον καθιστά Μέγα πνευματικό θεολόγο και Πατέρα της Εκκλησίας. 

 

Μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς και ασχολήθηκε με την οργάνωση της ελεημοσύνης και φιλανθρωπίας. Έφτιαξε μία ολόκληρη πόλη από φιλανθρωπικά ιδρύματα, γηροκομεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και καθιέρωσε την διανομή τροφίμων, ρούχων και χρημάτων σε φτωχές και άπορες οικογένειες.

 

Έγραψε πολλά βιβλία για την καθοδήγηση των χριστιανών και ίδρυσε πολλά μοναστήρια όπου αρκετοί μαθητές του αφιερώθηκαν στον Θεό.

 

Μαζί με τον Ιωάννη Χρυσόστομο και Γρηγόριο Θεολόγο αποτελούν τους Τρεις Ιεράρχες και εορτάζονται στις 31 Ιανουαρίου ως προστάτες των γραμμάτων και της παιδείας.

 

Υπάρχουν πολλές εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα που τιμούν την μνήμη του Αγίου Βασιλείου.

 

Αποστολή λουλούδια στο Μπραχάμι, Άγιος Δημήτριος

 

Ο Άγιος Δημήτριος βρίσκεται στον Νότιο τομέα της Αθήνας. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της πόλης αποτελεί το ρέμα Πικροδάφνης, που έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου περιβαλλοντικού κάλους και καταβάλλεται προσπάθεια για την ανάπλασή του. 

 

Στην Τουρκοκρατία η περιοχή ανήκε στον Μπραχάμ πασά από τον οποίο προήλθε η ονομασία Μπραχάμι και όλο αυτό το κτήμα διαιρέθηκε σε αγροτεμάχια που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφοροι οικισμοί. 

 

Η βιοτεχνία, η μεταποίηση, η οικοτεχνία και το εμπόριο αποτελούν κατά κύριο λόγο την βάση της τοπικής οικονομίας.

 

Αξίζει να δείτε το "Στρογγυλό" το κτίριο που στεγάζεται το 1ο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου, και διεκδικεί τον τίτλο του πιο πρωτότυπου σχολείου της χώρας. Τριώροφο, ολοστρόγγυλο, με μεγάλους προβόλους και περσίδες ηλιοπροστασίας είναι βέβαιο ότι θα κινήσει την περιέργεια των περαστικών.

 

Διασχίζοντας την Αγίου Δημητρίου θα βρείτε την κεντρική αγορά της περιοχής όπου φιλοξενεί πολλά καταστήματα και αρκετές καφετέριες και ταβέρνες.

 

Αποστολή λουλούδια στην Τρίπολη

 

Η Τρίπολη είναι μία φιλόξενη και ζεστή πόλη της Πελοποννήσου. Έχει κρατήσει την αρχοντιά της και αποτελεί έναν συνδυασμό ανάπτυξης και παράδοσης. 

 

Η Τρίπολη είναι μία πόλη με μεγάλη ιστορία καθώς γίνεται το σύμβολο της Επανάστασης, η ηρωική Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη και του Κεφαλά.

 

Από τον 17ο αιώνα γίνεται το κέντρο του Μοριά. Μετά την απελευθέρωση έχει μια ραγδαία ανάπτυξη τόσο εμπορική όσο και πολιτιστική. Η ανέγερση νεοκλασικών κτιρίων της προσδίδει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. 

 

Κάντε μία βόλτα στην πόλη αρχίζοντας με την πλατεία Άρεως, μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ελλάδας με τον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη γύρω από την οποία υπάρχουν όμορφα νεοκλασικά και μοντέρνας αρχιτεκτονικής κτίρια. 

 

Ο Μητροπολιτικός Ναός της Τρίπολης, ο Άγιος Βασίλειος, δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Είναι ένας σταυροειδής ναός με τρούλο με τρίπλευρη εξωτερικά αψίδα. Πρόκειται για έναν ναό με άφθονα αλλά αυστηρά διακοσμητικά στοιχεία. Με γνώμονα το ναό χαράχτηκε αρχικά η περιβάλλουσα πλατεία και κατόπιν έγινε όλος ο ρυμοτομικός σχεδιασμός της Τρίπολης.

 

Δεδομένου ότι η πόλη φιλοξενεί φοιτητές, εμπορικούς αντιπροσώπους και φαντάρους είναι ζωντανή όλο τον χρόνο.