ΑρχικήBlogΥποδεχόμαστε τα λουλούδια της άνοιξης!

Υποδεχόμαστε τα λουλούδια της άνοιξης!

Άνοιξη σημαίνει ανθίζω, σημαίνει λουλούδια , σημαίνει χρώματα και αρώματα.   Μαζί με την αγαπημένη μας εποχή  έρχονται και τα λουλούδια της άνοιξης, λουλούδια αγαπημένα,  με υπέροχα χρώματα που όλοι λατρεύουμε. Λουλούδια όπως οι τουλίπες, οι παιώνιες , ο νάρκισσος και άλλα. Ας γνωρίσουμε κάποια από αυτά.


Παιώνιες : Από τα πιο δημοφιλή ανοιξιάτικα λουλούδια
Εντυπωσιακά  λουλούδια με μεγάλα στρογγυλεμένα άνθη και μια γλυκιά, απαλή μυρωδιά. Διακοσμούν υπέροχα τον χώρο και ομορφαίνουν τη διάθεσή μας. Οι παιώνιες συνδέονται με τον ρομαντισμό και την αγάπη και είναι το κατεξοχήν λουλούδι των ανοιξιάτικων γάμων και συμβολίζοντας την καλή τύχη για ένα ευτυχισμένο γάμο.
Πώς τη φροντίζουμε:
Οι παιώνιες χρειάζονται άφθονο νερό, το οποίο για καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να αλλάζετε κάθε 2-3 ημέρες.

Τουλίπα: Απλή, λιτή και όμορφη
Από τα πιο αγαπημένα λουλούδια της άνοιξης , με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, θα τη βρείτε  σε λευκό, κρεμ, κίτρινο,  πορτοκαλί, μωβ, κόκκινο , μπορντώ, λιλά, βιολετί, ή ροζ χρώμα αλλά ιδιαίτερα αγαπημένες είναι και οι δίχρωμες τουλίπες.
Υπάρχουν πάνω από 3000 ποικιλίες τουλίπας.
Μια ανθοδέσμη με τουλίπες είναι ένα υπέροχο δώρο να το προσφέρουμε στους αγαπημένους μας καθώς διακοσμεί υπέροχα το χώρο και εκφράζει την αγάπη μας.
Πώς τη φροντίζουμε:
Η τουλίπα αγαπάει το φως και τα δροσερά μέρη. Μπορεί να στολίζει το βάζο μας περίπου 7-10 ημέρες.

Νάρκισσος: το λουλούδι σύμβολο της άνοιξης και της ευτυχίας

Με τα φωτεινά και χαρούμενα χρώματά του, συμβολίζει την αναγέννηση και το νέο ξεκίνημα. Ο νάρκισσος συνδέεται με το τέλος του χειμώνα και είναι σχεδόν συνώνυμος με την άνοιξη. Ένα δώρο που όλοι δέχονται με χαρά καθώς συμβολίζει τη μελλοντική ευτυχία.
Πώς τον φροντίζουμε:
Ο νάρκισσος καλύτερα να είναι μόνος στο βάζο γιατί μπορεί καταστρέψει τα υπόλοιπα άνθη. Κόψτε, λοιπόν, τον Νάρκισσο και τοποθετήστε τον μόνο στο βάζο για 24 ώρες και την επόμενη μέρα προσθέστε και άλλα άνθη στο βάζο σας.

Υάκινθος: Φέρνει την άνοιξη στο σπίτι σας
Με την υπέροχη γλυκιά μυρωδιά του δίνει μια αίσθηση  άνοιξης στο σπίτι σας.

Με λευκά, μπλε και μωβ  άνθη σε σχήμα καμπάνας διακοσμεί εξαιρετικά το χώρο σας ενώ είναι μια δημοφιλής επιλογή λουλουδιού για  γαμήλια διακόσμηση. Ο υάκινθος είναι το λουλούδι σύμβολο του αθλητισμού και παιχνιδιού και εκφράζει τη σταθερότητα και ειλικρίνεια.
Πως τον φροντίζουμε:
Οι Υάκινθοι δεν αγαπάνε το πολύ νερό, άρα δεν είναι απαραίτητο να γεμίσουμε το βάζο με νερό μέχρι πάνω. Μπορούμε να παρατείνουμε τον κύκλο  ζώης του στο βάζο κόβοντας το στέλεχος διαγώνια ανά 2-3 ημέρες.


Ίριδα: Το λουλούδι των θεών
Λουλούδι πανέμορφο, εντυπωσιακό και ιδιαίτερο με πάνω από 300 ποικιλίες αλλά μόνο λίγες από
αυτές θα βρείτε στα ανθοπωλεία. Τα 3 πέταλα της ίριδας συμβολίζουν την πίστη, την ανδρεία και τη σοφία.
Πως την φροντίζουμε:
Η ίριδα δεν έχει μεγάλη διάρκειας ζωής στο βάζο, 4-7 ημέρες. Για να παρατείνουμε τη ζωή της μπορούμε να κόβουμε διαγώνια το στέλεχός μέρα παρά μέρα , να αλλάζουμε συχνά το νερό και να μην την εκθέτουμε άμεσα στον ήλιο.


Απολαύστε την άνοιξη που έρχεται και τα λουλούδια της!! Χαρίστε λουλούδια της άνοιξης και στους αγαπημένους σας. Θα τα βρείτε όλα στο www.anthemionflowers.gr